Datuve :: Creative HS-950 USB Gaming Headset austiņu apskats

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 104

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 104

Datuve.lv video
Top.LV

Creative HS-950 USB Gaming Headset austiņu apskats

Ievietoja: AigarsIevins @ 2008.07.21 12:53  

Nenoliedzami – daudzi „geimeri” atzīst tikai spēļu konsoles, taču ir arī tādi, kas spēles bauda uz PC platformas. Līdz ar klēpjdatoru pieejamības un iespēju palielināšanos, vidusmēra mobilais spēlētājs nonāk krustcelēs – ko darīt ar skaņas sistēmu? Iebūvētā skaņas karte noskatītajā klēpjdatorā ir vājais posms spēļu kaisles izjušanai, savukārt papildus pieejamās ārējās vai integrējamās skaņas kartes ir neērtas transportēšanā un dārgas. Viens no interesantākajiem vidusceļiem nāk no Creative - USB Gaming Headset HS-950.

Ievada vietā
Kā vēsta ierīces mājaslapā pieejamā informācija, Creative USB Gaming Headset HS-950 sniedz jaunu spēlēšanas baudu. Ar tajā esošo X-Fi tehnoloģiju skanējums ir skaidrs un „šūteros” noteikt ienaidnieka atrašanās vietu ir elementāri. Kompānija to sauc par ideālu galddatora vai klēpjdatora uzlabojumu, jo austiņās iebūvēts arī mikrofons un sliktāku (galvenokārt – iebūvēto) skaņas karšu īpašniekiem pat nebūs jāņem talkā skrūvgriezis, jo HS-950 datoram pievienojamas ar USB spraudņa palīdzību.


Aptuveni 50 latus vērtās austiņas, kas atzītas par oficiālo Championship Gaming Series produktu, iepakotas samērā klasiskā kastē. Šajā iepakojumā atrodamas ne vien pašas austiņas, bet arī pamācība ar specifikāciju un kompaktdisks ar programmatūru. To nepieciešams uzstādīt vēl pirms ierīces pievienošanas, jo HS-950 nav klasiskās austiņas ar 3,5mm spraudņiem. To vietā atrodams 2,5 metru garš kabelis ar austiņām/mikrofonu vienā galā un USB spraudni – otrā. Vietā atzīmēt, ka uz vada atrodami divi izcēlumi – viens no tiem ir pults mikrofona ieslēgšanai un izslēgšanai, kā arī austiņu skaļuma regulēšanai, savukārt otrs ir skanējuma kvalitātes atslēga – X-Fi čips.



Melnā ierīce, iespējams, naftas krīzes iespaidā, izgatavota no iespējami maz plastmasas, un, rokās paņemta, sākotnēji šķiet trausla un viegli plīstoša: tās austiņas savienojošā stīpa ir tikai 2 centimetrus plata un pašas skaņas ierīces – tikai dažu centimetru diametrā. Pirmo iespaidu patīkami maina pievienotais mikrofons, kas ir pievienots stingri un rada kaut nelielu ticību par HS-950 piemērotību smagiem LAN Party* apstākļiem.

Skaņas kvalitāte
Specifikācijā teikts, ka austiņas ataino skanējumu no 20 Hz līdz 20 kHz, to jutība ir 105 dB/mW un pretestība – 32 omi. Lai arī mūsu rīcībā nav ierīces šādu parametru pārbaudīšanai, skaņas kvalitāte ikdienas lietošanā (respektīvi, neieslīgstot izvirtībās ar FLAC failu pārbaudi) bija teju līdzvērtīgas ar pāris klases augstākiem Sennheiser produktiem. Interesanti, ka austiņas Windows Vista vidē iespējams darbināt arī bez programmatūras uzstādīšanas, un tad to skanējums ir baudāms arī bez Creative ekvalaizera pielāgošanas gaumei.


HS-950 ir tā sauktās atvērtās austiņas, kas nepieguļ lietotājam cieši pie auss, noslāpējot apkārtējās vides skanējumu. Tādēļ skaņa ir nedaudz dobja un brīžiem šķiet, ka tā nāk no jebkuras citas vietas, tikai ne no austiņām. Ikdienas vajadzībām skanējums ir pilnīgi pietiekošs un, vajadzības gadījumā, būs iespējams atslīgt klubkrēslā klasiskās mūzikas baudīšanai.


Ierīces mikrofons ir pieminēšanas vērts. Katrs nopietns „geimeris” interneta spēlēs nekautrēsies sazināties ar citiem spēlētājiem, tādēļ skaņas uztveršanas kvalitātei ir liela loma spēlēm paredzētās austiņās. Iebūvētā mikrofona kvalitāte ir pārsteidzoši laba un apkārtējās skaņas slāpēšanas filtrs savu uzdevumu pilda godam – skaņa bija skaidri saprotama un daudzkārt labāka par klēpjdatorā iebūvēto vai uz citu „geimeru austiņu” vada atrodamo mikrofonu piedāvāto skanējumu.

Verdikts
Man patiešām gribējās, lai šīs austiņas būtu kas īpašs un pievilcīgs, taču liktās cerības attaisnojās daļēji. Austiņu ergonomika bija visai atšķirīga no sev ierastā un skaņas kvalitāte, lai arī patīkami pārsteidza, tomēr nebija cerētajā geimeru līmenī (jāpiezīme, ka Creative piedāvā arī klasi augstākus Jonathan “Fatal1ty” Wendel zīmola „geimošanas” produktus). Visticamāk šāda vilšanās piedzīvota tādēļ, ka ikdienas austiņas ir pavisam cita tipa un līmeņa – t.s. closed-back Sennheiser produkcija; tas tikai kārtējo reizi pierāda, ka par skaņas sistēmām subjektīvāka rakstu kategorija nav. Daudziem varētu nepatikt pielietojumu ierobežojošais USB risinājums, taču, neskaitot to, testētajam produktam grūti iedomāties kādu objektīvu un vērā ņemamu mīnusu.

* - Pasākums, kura laikā kopā sanāk spēļu entuziasti un tīklā bauda sev mīļās spēles.

Aptuvenā cena - 50 Ls.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 sensenmans @ 2008.07.21 13:19

atvērtā tipa austiņas jau nav tās, kuras ir vaļīgas uz ausīm. tās ir austiņas, kurām skaņa neatstarojas, līdz ar to bass nav tik izteikts utml... vai arī es kaut ko jaucu? vispār patīkams apskats. paldies.

#2 Epix @ 2008.07.21 13:58

da nu šitās, man ir sony hi-fi, tur lūk ir kvalitāte :) bet nu nopietni geimeri ar šādiem krāmiem nekrāmējas, icemat siberia vai kādas no steelseries paņem un ģēla v šļape :)

#3 dators @ 2008.07.21 14:16

Pa tiem ~50Ls var paņemt labāk "Razer Piranha Stereo Gaming headphones" un tām skaņe ir ļoti laba un bassi arī ir ļoti labi.

#4 Brutto @ 2008.07.21 18:15

Tātad sanāk skaņaskarte un austiņu garnitūra vienā produktā.

#5 wolfinj @ 2008.07.21 22:21

visam sim ausim ir 1 problema
ar laiku ausis tiek nospiestas
bet usb tipa ausiim visam ir sameraa laba kvalitate
man ir pirms 3gadiem pirktas letas usb ausis un kvalitate ir gandriz tikpat laba ka fatal1ti aisim...

#6 Brutto @ 2008.07.22 09:52

Nujā, ilgstošai austiņu lietošanai prasītos lai būtu lielie polsteri, kas noklāj visu ausi. Savādāk tas process tāds sāpīgs, ilgākā laikā sanāk:/

#7 Firsts @ 2008.09.16 16:44

Es kops 1997 gada visu laiku visas iespējamās spēles esmu spēlējis uz kompja. Ir pāris patiesības.
* visas spēles priekš dazādiem dzelžiem tiek izstrādātas tikai un vienīgi uz kompjiem. (neesmu dzirdējis, ne redzējis ka uz PL3 taisītu spēli priekš kompja :) ) tāpēc spēles priekš jebkura kompja vairs nava jāpielāgo.
* daudzi man zināmi cilvēki, kas var atļauties iegādāties kompi, PL3 vai  ko citu. Ir nonākusi pie slēdziena, ka kompis ir viss stabikākā lieta, pateicīgāks.
** nu kaut vai elemetāra lieta - visas jaunās spēles firma izlaidīs uz jauniem dzelziem. Kompi vienmēr var pielāgot, bet PL3 vai ko citu. pērc visu jaunu sistēmu. Un ja gribi to labāko, tad centies ar maksimālo firmas abgreidu. citādi cietīs video, audio kvalitāte. un tad kapēc sitā spēle neiet?? :)

#8 izpuuteejs @ 2008.11.13 11:07

Neticu tam,ka kvalitate ir lidzvertiga Sennheiser razojumiem. Man personigi nepatik spelet speles ar austinam un gaidit kad tas pieaugs pie galvas :)