Datuve :: QNAP NAS - multifunkcionāla failu glabātuve

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 89

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 89

Datuve.lv video
Top.LV

QNAP NAS - multifunkcionāla failu glabātuve

Ievietoja: Draxo @ 2016.12.03 10:51  

QNAP NAS (Network-Attached Storage), ko latviski dēvē par tīkla disku, jeb personālo mākoni ir kompakta datu uzglabāšanas sistēma, kurā uzstādīts viens vai vairāki cietie diski ar pastāvīgu piekļuvi tīklam, nodrošinot ērtu pieeju datiem neatkarīgi no atrašanās vietas. NAS iekārtas sākotnēji tika paredzētas failu uzglabāšanai un rezerves kopijām, taču ar laiku QNAP savus produktus ir attīstījuši tiktāl, ka tie kļuvuši par personālo datoru un pat nelielu serveru aizstājējiem.

QNAP NAS

Tie, kas līdz šim uzskatījuši NAS par nedaudz lielāku un dārgāku ārējo cieto disku smagi maldās, jo QNAP NAS nodrošina vairākas iespaidīgas, pat neiedomājamas funkcijas - uz tiem var uzstādīt un darbināt WEB, FTP un citus serverus, pievienot neskaitāmas mobilās ierīces, lai nodrošinātu automātisku galerijas un citu failu sinhronizāciju ar NAS. Tāpat iespējams organizēt videonovērošanas sistēmas ierakstus un lejupielādēt failus izmantojot P2P Torrent tīklus. Vairāki QNAP modeļi ir aprīkoti pat ar HDMI ligzdu un iekļauj sevī programmatūru, kas ļauj klausīties lokālo audio bibliotēku, straumēt mūziku no Spotify, skatīties fotogrāfijas vai pat augstas izšķirtspējas video. Ir pat Youtube aplikācija, Google Chrome tīmekļa pārlūks un LibreOffice biroja programmatūra!

QNAP NAS

Būtiskākās QNAP NAS priekšrocības

Centralizēta failu glabātuve.
Uz QNAP NAS saglabātajiem datiem iespējams piekļūt no jebkuras ierīces, kurai ir piekļuve tīklam. Nav nepieciešamības pārvietot iekārtu un katru reizi meklēt USB ligzdu datorā, TV vai citā ierīcē, kurai vēlies nodrošināt piekļuvi datiem. Piekļūt NAS saturam var no neskaitāmi daudzām ierīcēm vienlaicīgi, kas nav iespējams ar parastu External HDD.

Multi-platformu atbalsts.
Aizmirsti par draiveru uzstādīšanu, atšķirīgām failu sistēmām (NTFS, FAT, EXT u.c.) un nesaderību starp MAC un PC iekārtām. QNAP NAS "draudzējas" ar visām populārākājām operētājsistēmām - Windows, Mac OS X, Linux, Android, iOS u.c.
Pareizā vieta datu rezerves kopijām. QNAP Turbo NAS produkti atbalsta liela apjoma cietos diskus, kā arī nodrošina augstu datu pārraides ātrumu, garantējot vienkāršu un ērtu rezerves kopiju izveidi. Lielākai datu drošības un/vai iekšējā pārraides ātruma uzlabošanai NAS ar divu vai vairāk cieto disku atbalstu uztur arī RAID slēgumus.

Pilnvērtīgs multivides atskaņotājs.
Teju visas QNAP NAS ierīces nodrošina DLNA straumēšanu, ļaujot piekļūt un atskaņot multivides saturu (fotogrāfijas, audio, video) pa tiešo no sava viedtālruņa, Smart TV un citām iekārtām, kas uztur DLNA savienojumu. Un tas vēl nav viss - vairākas vidējās un premium klases QNAP ierīces ir aprīkotas ar HDMI ligzdu un gana jaudīgu centrālo procesoru, lai atskaņotu pat 4K izšķirtspējas video pa tiešo uz HDMI monitora vai televizora, kļūstot par pilnvērtīgu un universālu multivides atskaņotāju ar tālvadības pulti.

Pieejamība un drošība.
Pašsaprotami, ka arī par drošību un piekļuves ierobežošanu ir padomāts. QNAP programmatūrā iespējams pievienot neskaitāmus lietotājus ar individuāliem piekļuves datiem un specifiskām privilēģijām. Norādi, kurām mapēm katrs no lietotājiem drīkst piekļūt un kādas darbības atļauts veikt ar to saturu.

Attālināta piekļuve.
myQNAPcloud serviss ļauj ierīces saturam piekļūt arī atrodoties ārpus lokālā kaut otrā pasaules malā. Viss, kas nepieciešams, lai piekļūtu datiem ir interneta savienojums un lietotāja pieejas dati (login un parole).

Vadība un monitorings.
Visās QNAP iekārtās iebūvētā programmatūra nodrošina ērtu un pārskatāmu vadības interfeisu. Jebkurā laikā iespējams pārliecināties par NAS statusu, cieto disku stāvokli, brīvo vietu uz diska, procesora un atmiņas noslogojumu utt. Tāpat iespējams saņemt tūlītējus e-pasta vai SMS paziņojumus, ja radušās problēmas NAS darbībā.

Programmatūra un mobilās aplikācijas.
QNAP programmētāji ir izstrādājuši vairākas mobilās lietotnes un programmatūru, kas palīdz veikt visdažādākās darbības sinerģijā ar NAS. Iebūvētais BitTorrent klients ļauj lejupielādēt P2P saturu bez nepieciešamības ieslēgt datoru, jo pārvadīt Torrent failus vari ar viedtālruņa aplikāciju Qget. Savukārt Qfile aplikācija ļauj iOS un Android lietotājiem piekļūt NAS saturam, kā arī automātiski uz tīkla diska dublēt jaunākos foto un video no viedtālruņa vai planšetdatora galerijas, tiklīdz šīs iekārtas tiek savienotas ar mājas Wi-Fi tīklu.

Lai gan QNAP NAS atbalsta gandrīz jebkurus tirgū pieejamo ražotāju HDD, tomēr Dateks.lv rekomendē jaunos Seagate IronWolf cietos diskus, kas īpaši optimizēti darbam NAS sistēmās. Atšķirībā no parastiem Desktop tipa diskiem, IronWolf ir pielāgoti un testēti nepārtrauktam 24/7 darbam no 1 līdz 8-bay lielos NAS masīvos. Tie nodrošina labu datu pārraides ātrumu, zemu aizkaves laiku, lielu kešatmiņu, kā arī paredzēti slodzei līdz pat 180 TB gadā. Seagate šiem diskiem nodrošina arī ilgāku garantijas periodu - 3 gadus.

QNAP NAS sortiments
Qnap Turbo NAS TS-212P - € 155,31
Qnap TS-128 1-Bay Compact NAS - € 155,31
Qnap TS-228 2-Bay Compact NAS - € 186,77
Qnap Turbo NAS TS-431- € 254,72
Qnap NAS TS-251A (2GB) - € 293,74
Qnap Turbo NAS TS-251+ (2GB) - € 339,04
Qnap Turbo NAS TS-253A (4GB) - € 399,44
Qnap NAS TS-451A (2GB) - € 444,74
Qnap Turbo NAS TS-453A (4GB) - € 555,87

Saistītie raksti