Datuve :: 20 gadu vecs izgudrotājs rada ideju okeāna virsmas attīrīšanai no atkritumiem

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 96

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 96

Datuve.lv video
Top.LV

20 gadu vecs izgudrotājs rada ideju okeāna virsmas attīrīšanai no atkritumiem

Ievietoja: OskarsM @ 2016.04.18 22:31  

boyanslat

20 gadus vecs Nīderlandietis Bojans Slats (Boyan Slat) ir piekritis lielam izaicinājumam - viņš ir gatavs attīrīt okeānu virsmu no miljoniem tonnu smagām atkritumu kaudzēm, kuras ir izkaisītas pa Kluso okeānu, un tās lielākoties sastāv no plastmasas izstrādājumiem.

Spriežot pēc lielā atbalsta šīs idejas īstenošanai, neskatoties uz dažām problēmām - visai ticams, ka Bojanam Slatam varētu izdoties panākt savu iecerēto.

Pasaules okeāna straumes padara atkritumu savākšanu un pat to uzraudzīšanu par diezgan sarežģītu uzdevumu, bet Bojana Slata "Ocean Cleanup Foundation" izstrādā veidu, kā izmantot šīs straumes savā labā.

Bojans Slats modelēja plašu platforma sistēmu, kura sastāvētu no vairākiem pludiņiem un kas spētu okeānu straumi izmantot sev kā palīgu atkritumu vākšanai, tādējādi apņemot arvien lielāku okeāna platību un savācot teju ikvienu atkritumu, kas atradīsies uz okeāna virsmas.

Ocean Cleanup Foundation kompānija lēš, ka ar šādu sistēmu, veicot 100 kilometru stacionāru tīrīšanu, būtu iespējams savākt ap 42% no Klusā okeāna esošajiem atkritumiem. Šādi turpinot darboties - 10 gadu laikā varētu savākt pat 70,320,000 kilogramu plastmasa atkritumu.

Patlaban Bojans Slats un kompānija ir uzstādījuši šo 2000 metro garo pludiņa sistēmu Japānā, un tiklīdz tiks paveikti pārējie atlikušie darbi, lai sistēma būtu pilnvērtīga un pilnībā funkcionāla - tā kļūs par pasaules garāko pludiņu konstrukciju, kāda jebkad ir izveidota.

boyanslat

boyanslat