Datuve :: Bezpilota lidaparāts ieved Baltā Nama drošības sistēmu modernākā ērā

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 106

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 106

Datuve.lv video
Top.LV

Bezpilota lidaparāts ieved Baltā Nama drošības sistēmu modernākā ērā

Ievietoja: BaibaKlava @ 2015.01.30 07:58  


ASV valdībai tikko nācās piedzīvot īstu mācību par riskiem, ko rada tik viegli pieejamie bezpilotu lidaparāti. Oficiālie avoti ziņo, ka Baltā Nama teritorijā 26.janvāra rītā tika atrasta šāda ierīce, sagādājot jautājumus par to, kur un kāpēc tā lidoja? Izrādās, kas šis lidaparāts nebija paredzēts prezidenta Baraka Obamas, kurš tobrīd atradās vizītē Indijā, vai viņa ģimenes drošības apdraudēšanai.

Kā ziņo New York Times, bezpilota lidaparāta operators esot bijis valdības darbinieks, kas zaudējis kontroli pār ierīci. Kamēr nav oficiālu ziņu par notikušo, Slepenais Dienests akceptēs šādu incidenta versiju.

Lielākās bažas sagādā tas, ka Slepenais Dienests pat nenojauta par potenciālajām briesmām, līdz netika atrasts „iebrucējs”. Ļaunprātīgs pilots to varēja izmantot spiegošanas nolūkos vai arī sprāgstvielu nogādāšanai Baltā Nama teritorijā.

Lai gan tas ir nepatīkams, taču šim notikumam ir arī sava gaišā puse – tas atklāj ilgi pastāvošās problēmas Slepenā Dienesta darbā, apsargājot ASV prezidentu. Ja vien netiks izstrādāti jauni aizsardzības pasākumi, tad gandrīz jebkurš varēs līdzīgā veidā sagādāt problēmas drošības sargiem, un, iespējams, tas var beigties daudz bēdīgāk.

Saistītie raksti