Datuve :: LIKTA Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei izvirza četrus kandidātus

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 100

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 100

Datuve.lv video
Top.LV

LIKTA Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei izvirza četrus kandidātus

Ievietoja: Antra_F @ 2011.12.02 13:42  

Atsaucoties uz Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas 2011.gada 8.novembrī izsludināto uzaicinājumu, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļu amatiem nolēmusi izvirzīt Rīgas Biznesa skolas asociēto profesoru Andreju Dzedonu, Eiropas padomes Mediju un jauno saziņu pakalpojumu saskaņošanas komitejas priekšsēdētāju un Kultūras ministres ārštata padomnieku Andri Mellakaulu, Rīgas Tehniskās universitātes inženierekonomikas fakultātes starptautisko programmu nodaļas direktoru un rektora vietnieku biznesa attiecību un attīstības jautājumos Modri Ozoliņu un līdzšinējo NEPLP priekšsēdētāja vietnieci, juristi Daci Bucenieci.

„LIKTA kā informācijas un komunikācijas tehnoloģijas nozares sabiedriskā organizācija ļoti augstu vērtē to, ka valsts pirmo reizi aicina sabiedriskās un nozares organizācijas ieteikt kandidātus tik nozīmīgai institūcijai kā NEPLP, tādēļ no savas puses izvirzām četrus kandidātus, kas savu profesionalitāti un kompetenci ir pierādījuši līdzšinējā darbā un viennozīmīgi atbilst Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļa amatam izvirzītajām prasībām,” skaidro LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

Informācija par LIKTA izvirzītajiem kandidātiem:

Andrejs Dzedons - Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Biznesa skolas asociētais profesors, pasniedz stratēģisko vadību un ražošanas vadību. Biznesa vadības maģistra grādu ieguvis Buffalo universitātē, ASV, izglītību papildinājis Hārvardas biznesa skolā, Adizes institūtā un Ottavas universitātē Kanādā. Ir vairāku grāmatu līdzautors.

Dace Buceniece – līdzšinējā NEPLP padomes priekšsēdētāja vietniece, kuras pārziņā atrodas komerciālo radio raidorganizāciju jomas uzraudzība. Padomē kā juriste strādā kopš 2000. gada, iepriekš bijusi arī Nacionālā kino centra juriste.
Kopš 2003. gada Latvijas pārstāve Eiropas Padomes Mediju un jauno komunikāciju pakalpojumu saskaņošanas komitejā. Kopš 2007. gada Latvijas pārstāve Eiropas Raidorganizāciju Regulatoru kopienā, kā arī Eiropas Audiovizuālās observatorijas izpildpadomē Strasbūrā.
Piedalījusies nozares likumdošanas izstrādē, tostarp vadot darba grupu, kas izstrādā Elektronisko plašsaziņas līdzekļu nozares attīstības nacionālo stratēģiju 2012.-2017. gadam un koncepciju par jauna Latvijas Sabiedriskā elektroniskā medija izveidi. Vadījusi darba grupu, kas izstrādāja Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu (tas pieņemts 2010. gadā).

Andris Mellakauls - Eiropas padomes Mediju un jauno saziņu pakalpojumu
saskaņošanas komitejas priekšsēdētājs un Kultūras ministres ārštata
padomnieks, no 2001- 2009 bijis Nacionālās radio un televīzijas padomes loceklis un bija atbildīgs par starptautiskajiem sakariem, kā ES, EP , EDSO un atsevišķu valstu mediju uzraugu pieaicinātais eksperts piedalījies konferencēs un semināros Albānijā, Armēnijā, Čehijā, Dānijā, Francijā, Igaunijā, Ķīnas TR, Lietuvā, Moldovā, Polijā, Turcijā, Ukrainā, Ungārijā un Vācijā. Bijis Eiropas Raidorganizāciju uzraugu priekšsēdētāja vietnieks.

Modris Ozoliņš - Rīgas Tehniskās universitātes inženierekonomikas fakultātes starptautisko programmu nodaļas direktors, praktiskais docents un rektora vietnieks biznesa attiecību un attīstības jautājumos. Darbojas Baltijas Menedžmenta asociācijas valdē un izpildkomitejā. No 2008. līdz 2010. gadam bijis eksperts Centrālās un Austrumeiropas vadīšanas izglītības asociācijas starptautiskajā akreditācijas komisijā.

Saistītie raksti