Datuve :: Asustek un Gigabyte metas uz vienu roku

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 75

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 75

Datuve.lv video
Top.LV

Asustek un Gigabyte metas uz vienu roku

Ievietoja: Ghenis @ 2006.08.09 21:44  

Mātesplašu un citu datoriekārtu ražotāji, giganti Asustek un Gigabyte ir oficiāli paziņojuši par savu apvienošanos. Apvienotās kompānijas pamatkapitāls būšot ~243 miljoni ASV dolāru. Vadošo lomu šinī apvienotā kompānijā ieņems Gigabyte ar 51 % akciju, kamēr Asustek piederēs tikai 49 % akciju. Jaunā kompānija laidīs tirgū gan mātesplates, gan videokartes ar Gigabyte vārdu no 2007. gada 1. janvāra. Šī darījuma rezultā mātesplašu un videokaršu tirgū parādīsies jauns spēlētajs, kas veiksmīgi varēs konkurēt ar Foxconn, kas pēdējos gados ir bijis nepārspēts līderis. Mums kā patērētājiem šī apvienošanās nozīmē tikai kartējo cenu kritumu, jo tiek prognozēts, ka apvienotā kompānija pazeminās cenas, lai varētu veiksmīgi konkurēt.

Avots

Saistītie raksti

Komentāri

#1 Dureix WWW @ 2006.08.10 08:10

Zeel gan ka ASUS vairs nebuus...

#2 Demis @ 2006.08.10 09:58

:/

#3 Dzimmijs @ 2006.08.10 17:58

Kvalitaate taa jau bija nu taa ne paaraak gan vainam gan otram kantorim kopaa buus vai nu labi vai nu galiigi nekas.....

#4 Grave @ 2006.08.11 00:37

Jaa peedeejaa laikaa visi tik vai nu apvienojusas vai paarpeerk viens otru
Seagate Maxtoru paneema
AMD ATI, tagad shitas. Interesanti, kas buus taalaak.

#5 xerixs @ 2006.08.11 00:40

Bils pārņems pasauli :D
Intel un Nvidia, varbūt RAM tirgū būs kāda apvienošanās

#6 Mr. Nejēga @ 2006.08.11 12:57

nu,kronis būtu Apple + M$...
no tā,manuprāt,puspasaulei žoklis atkārtos.

ja tā reāli,nākošais tiešām var būt intel+nVidia...

patiesībā ir neskaitāmi pc hardware/software ražotāji,kas varētu apvienoties lielāka irgus kumosa nogrābšanai.
tādēļ jāprasa nevis-kas būs nākamais,bet gan- kā Es varu izmantot pašreizējo situāciju? .

#7 BOFH @ 2006.08.11 23:16

Apvienojoties kaa reiz samazinaas konkurence.
Tb tirgus daliibnieku skaits samazinaas.. attieciigi nekaadi nesaprotu kaa tas var palielinaat konkurenci.
Firmas apvienojaas ar domu guut lielaaku peljnju un tas nu nekaadi nav apvienojams ar pirceeja velmi iegaadaaties leetaakas un labaakas mantas.

#8 Ghenis WWW @ 2006.08.12 00:39

@BOFH - reāli apvienojas ne jau aiz laba prāta, bet tādēļ, ka nevar konkurēt. Apvienotai kompānijai ir papildus resursi -> iespēja uzlabot kvalitāti un samazināt cenu, lai norautu klientu MSI u.c. firmām. Reāli, lai firmas iegūtu dominējošo stāvokli tirgū un varētu pacelt cenas, tām ir jāiegūst klientūra, ko var izdarīt ar zemākām cenām un augstāku kvalitāti kā konkurentiem. Kas notiek pēc tam, ir cits jautājums, bet pašlaik valdošo brīvā tirgus principa dēļ ir praktiski nereāli iegūt neierobežotu monopolu, lai varētu pēc patikas rotaļāties ar cenām. Skaties, kā Billiju drāž par konkurenci un monopolu.

#9 geex @ 2006.10.10 11:38

Īstenība nevajadzētu priecāties par to ka kompānijas apvienojas, tas samazina kopējo tirgus spēlētāju skaitu, kas savukārt padara vienkāršāku vienošano savā starpā par tirgus segmentiem utt.
Ar laiku var rasties situācija kad kādā tirgus segmentā ir tikai 2 kompānijas, kautvai AMD un Intel, nu nemēģinās viņi viens otru iznīcināt. Ja ir tikai divi ražotāji, tas protams veicina tehnisko progresu, jo reālākais ar ko konkurēt ir viektspējas, neviens no viņiem nav ieinteresēts strādāt ar zaudējumiem vai mazāku peļņu, attiecīgi augs veiktspēja, bet cenas paliks tai pašā līmenī.

Pavērojiet kas notiek procesoru tirgū, ir noteikti zemākie cenu punkti zem kuriem jauni preocesori vienkārši vairs netiek ražoti. Kā pirms 3 gadiem, tā arī tagad, sakarīgs procesors ir apmēram tai pašā cenu līmenī!

Tas pats attiecas uz visām pārējām iekārtām.

Bils ir izņēmums, viņu drāž EU, jo šeit MS produkti dominē, USA viņu nedrāž, tādēļ ka tur ir arī Apple, abi jau sen ir vienojušies, lai varētu mierīgi līdzas pastāvēt!