Datuve :: Creative Zen- lietotāja pieredze

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 58

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 58

Datuve.lv video
Top.LV

Creative Zen- lietotāja pieredze

Ievietoja: chester7 @ 2008.02.28 10:15  

Tātad- lietoju Creative Zen jau vairākus mēnešus, tādejādi es labi pārzinu atskaņotāja īpašības un trūkumus.

Creative Zen ir tieši kredītkartes izmēra multimediju atskaņotājs, tā ietilpība ir no 2-32 GB- tātad jebkurām vajadzībām. Pats lietoju 2 GB versiju, protams tāpēc, ka tā ir vislētākā.
Ja ir vēlēšanās, atmiņu var papildināt ar SD atmiņas karti līdz pat 16 GB (!).


Galvenās īpašības-

-2,5 collu ekrāns ar 240x320 punktu izšķirtspēju un 16 miljoniem krāsu
-diktofons
-FM radio
-foto un video atbalsts

Izskats-

Atskaņotājs ir melns, plāns un viegls. Gandrīz visu atskaņotāja priekšējo daļu aizņem liels un kvalitatīvs ekrāns. Blakus ir navigācijas pogas.
Korpusa augšā ir SD kartes ligzda un mikrofons, labajā sānā- austiņu ligzda, ieslēgšanas poga un Mini USB pieslēgvieta, bet apakšā- Reset poga. Zen aizmugurē ir dekoratīvi reljefi apļi un neuzkrītošs uzraksts ar atskaņotāja ietilpību.
Īpaši gribētos uzsvērt Shortcut pogas esamību- ar vienu pogas spiedienu var uzreiz nokļūt sevis iestatītajā sadaļā.


Lietošanas ērtums-

Creative Zen ir ļoti ērti lietojams un pielāgojams lietotāja vajadzībām. Zen īpašnieks var brīvi mainīt fona attēlus, tēmas, izvēlnes izkārtojumu un izņemt nevajadzīgos izvēlnes elementus, regulēt ekrāna spilgtumu u.tml.
Labajā augšējā stūrī atrodas pulkstenis un baterijas indikators. Par bateriju runājot- teorētiski tā iztur 25 stundas mūzikas klausīšanās vai 5 stundas video, kas pēc maniem novērojumiem varētu būt visai ticami, jo reizēm pēc pusotrstundīgas filmas noskatīšanās indikators nav nokrities.
Arī navigācija ir ļoti ērta, arī pa dziesmām, turklāt dziesmas ir iespējams ritināt arī pēc alfabēta, ne tikai visu sarakstu.
Funkcijas-

Sīkāk pastāstīšu par katru no izvēlnes sadaļām.

Music- tātad mūzikas atskaņošana tomēr ir Zen galvenais darbs. Un tas tiek darīts lieliski. Atskaņotājs mp3 failus kārto pats sadaļās- Albumi, Izpildītāji, Žanri, kā arī visu dziesmu alfabētiskā sarakstā. Tas ir ļoti ērti, kamēr ID3 tagi ir aizpildīti. Piemēram, ja dziesmai nebūs norādīts albums, tā automātiski pievienosies albumam ‘‘Unknown’’. Protams, ID3 tagus variet rediģēt arī paši, tā, ka tā nav liela problēma. Starp citu- navigācija pa mapēm Mūzikas sadaļā nav iespējama.

Vēl ir iespējams mūziku kārtot Playlistēs, kā arī ļoti noderīga funkcija audiogrāmatu klausītājiem- iespēja ielikt Bookmark jeb grāmatzīmi.

Mana mīļākā Zen funkcija ir DJ- sadaļa, tajā var apskatīt klausītāko dziesmu sarakstu (jā, Zen uzskaita katras dziesmas klausīšanās skaitu, un pēc tam tas ir redzams), vismazāk klausītās dziesmas, vislabāk novērtētās dziesmas un vēl nevērtētās dziesmas.
Mana Shortcut poga ir uzstādīta uz ‘‘Highly Rated’’ sadaļu, un es ar vienu pogas spiedienu nokļūstu nejauši izvēlētās 20 dziesmās, ko esmu novērtējis kā izcilas.
Šīs nav visas funkcijas, bet tikai būtiskākās, vēl ir dažādi Random dziesmu iestatījumi u.tml.

Par izskatu, kad atskaņo dziesmu. Normālā gadījumā ekrānā rādās dziesmas nosaukums, vērtējums, albums, izpildītājs un neliels albuma vāciņš. Bet- ar albumu vāciņiem ir problēmas, jo atskaņotājs tos ļoti reti rāda pareizi- tas mēdz paņemt vāciņus no citām dziesmām vai nerādīt vispār.

Pieejami ir arī ekvalaizeri, tiesa, tie atrodami zem Sistēmas sadaļas. Var gan izvēlēties automātiskos ekvalaizerus (Rock, Pop u.c.), gan konfigurēt pats. Vēl ir dažādas mazjēdzīgas funkcijas, piemēram, Bass Boost, kas gan manā uztverē izklausās pabriesmīgi.

Videos- par video atskaņošanu nebūtu daudz ko stāstīt- Zen savu darbu dara teicami. Video ir ļoti baudāmi, par spīti ekrāna šķietami nelielajam izmēram.
Jāpiebilst, ka tāpat kā atskaņojot mūziku, ilgi tinot uz priekšu filmu, tā tinās aizvien ātrāk, tādējādi ļaujot skatāmo materiālu pārtīt ātri.
Zen pieņem .avi un .mpeg failus ar izšķirtspēju zem 240x320. Lielākas izšķirtspējas faili būs jākonvertē.
Neliela piebilde- 40 minūtes garu seriālu uz švaka datora var pārkonvertēt 20 minūtēs (neizmantojot Zen piedāvāto konverteri, kas šo darbu dara ilgāk).

Photos- manis reti izmantota, bet noderīga sadaļa. Attēliem ir ideālas krāsas, tos ir iespēja nedaudz pietuvināt, kā arī rotēt. Jebkuru no attēliem var uzstādīt kā fona attēlu, ar iespēju pirms tam attēlu rediģēt- padarīt melnbaltu, samazināt spilgtumu u.tml.
Navigācija ir apbrīnojami ērta- uzejot uz attēla tas uzreiz palielinās.
Ir iespēja attēlus skatīties arī slaidšova režīmā, izmantojot dažādus efektus. Turklāt, ar datora palīdzību attēliem var pievienot arī mūziku.

FM Radio- arī radio savu darbu dara godam. Ir iespēja iestatīt līdz 32 stacijām, turklāt tās var arī nosaukt sev vēlamā nosaukumā.
Rīgā uztveramība šķiet normāla, taču Siguldā atskaņotās automātiski atrada tikai vienu staciju.

Extras- šajā sadaļā ietilpst pulkstenis un kalendārs ar plānotāja funkciju. Tiesa, ierakstus var veikt tikai caur datoru. Zen var arī sinhronizēt ar datoru, taču es šo funkciju neesmu izmantojis.
Pulksteni var apskatīt arī analogā režīmā. Starp citu, Zen ir arī iebūvēts modinātājs.

Microphone- diktofons ir normālas kvalitātes, ierakstot rādās arī josla, kura parāda apkārtējo skaļumu. Maksimālais ieraksta garums ir 10 stundas. Ieraksti tiek saglabāti .wav formātā, 64 kbit kompresējumā.

System- sistēmas jeb iestatījumu sadaļa. Šeit ir daudzas apakšsadaļas, var konfigurēt Izvēlni, uzstādīt spilgtumu, ekvalaizerus, apgaismojuma ilgumu, uzlikt paroles atsevišķām mapēm u.tml.

Memory card- iespēja pārlūkot atmiņas karti, pārkopēt visu saturu no tās, apskatīt importētos attēlus, kas būs noderīgi fotokameru īpašniekiem.



Piebildes-

-lai atskaņotāju pieslēgtu pie datora, jāinstalē Creative programmatūra, taču pēc instalēšanas ir ievērojami ērtāk rīkoties ar Zen.
-mūziku, filmas vai bildes atskaņotājā var iekopēt uzreiz, nav pat nepieciešam Drag and Drop. Labā poga uz faila, Copy to Zen. Viss.
-atskaņotājs šķietami darbojās divos režīmos- Stand By un pavisam izslēgts, jo, ja tas nav ilgāku laiku (~2 stundas) ieslēgts, tas ieslēdzas manāmi lēnāk.
-atskaņotāja firmware jeb programmatūra automātiski atjaunojas no interneta. Tādējādi es ieguvu jaunas funkcijas Memory Card sadaļā. Tas paver iespējas sagaidīt būtiskus uzlabojumus no Creative puses.
-ir pieejami dažādi oriģinālie aksesuāri, maciņi, tomēr diezgan padārgi
-no pieredzes iesaku uzreiz nopirkt ekrāna aizsargplēvi. Latvijā oriģinālās, šķiet, nebūs nopērkamas, taču nav aizliegts apgriezt lielāka izmēra plēves vai nopirkt, piemēram, Ipodam paredzētās.

Kopsavilkums-

Kopumā es šo atskaņotāju uzskatu par ideālu. Divu gigabaitu versija šobrīd Latvijā maksā 57 latus, un par šādu summu labāku atskaņotāju NEVAR dabūt. Var dabūt lielas problēmas dažādu bezfirmas atskaņotāju izskatā (saku pēc pieredzes). Tiesa, cik es zinu 2 GB versija ir nopērkama tikai vienā Latvijas veikalā, pārsvarā ir izplatītas 4 un 8 GB versijas, taču, manuprāt, izdevīgāk ir nopirkt lielas ietilpības SD atmiņas karti.
Turklāt, līdzvērtīgi atskaņotāji, piemēram, kā industrijas ideāls esošais Apple Ipod maksā daudz vairāk, turklāt pat jaunajās paaudzes Ipod Nano ir ievērojami mazāks ekrāns.
Manuprāt, par šādu cenu atskaņotājs ir bez konkurentiem. Iesaku.

Saites-
Zen oficiālā mājaslapa, kā arī 360 grādu atskaņotāja apskate
Video, kurā var apskatīt navigāciju u.c.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 Dambo2 @ 2008.02.28 10:31

emmm man ar shis vells ir bet viena piebilde tavam kopsavilkumam: ieliekot sd karti tad neintegreejas atskanotaajaa bet vienkaarshi kaa failu browseris uzraadaas un tas ir diezgan liels miinuss...
bet nu vispaariigi par pleieri: savu darbu dara godam un nav par ko suudzeeties (tiesa gan man ir 4gb versija...)

#2 asdfgfh @ 2008.02.28 10:32

Lielisks apskats :)

#3 Dambo2 @ 2008.02.28 10:52

ne tikai apskats vien... arii pats aparaats lielisks...
pagaidaam vieniigie miinusi ko esmu atklaajis pa meenesi ir tas ka radio diezgan pasuudiigi ker (nerunaaju pa riigu), nevar radio ierakstiit un tas ka video jaakonvertee...
bet nu katraa zinaa cik esu ipod paspaidiijis nepatika, shis labaaks :)
P.S. kapeec netika piemineets ka nosleedzot taustinus arii displeis izrubaas?

#4 Pro @ 2008.02.28 11:09

šerps aparāts!

#5 Nmy WWW @ 2008.02.28 11:53

Cena ?!
Baterija? Litija? Polimēra? kāda? Strādāšanas ilgums pilnai baterijai?

#6 Dambo2 @ 2008.02.28 12:03

to visu aprakstaa piemineeja nmy. ja nemaaki lasiit tad nemuuldi...

#7 Nitro WWW @ 2008.02.28 12:43

Wt*? Labaaku atskanjotaaju NEVAR dabuut? 1)Labaakais ir tas kas der tev 2)VAR ja meklee un pat ja nemeklee var atrast tuvaakajaa bodee ja vajag tikai atskanjotaaju nevis 10in1 ieriici..anyway labs raksts tikai ar iipashniekiem ir taa - katrs jau savu iipashumu slavees - subjektiivi..

#8 kurbis @ 2008.02.28 13:03

pats havoju 16GB versiju. fantastisks spēlētājs. ja šis izbeigtos, pirktu vēlreiz to pašu. vienīgās vēlmes būtu vieglāka playlist taisīšana iekš pleijera un iespēja pārlūkot atmiņas saturu nevis pēc metadata, bet kā direktoriju struktūru. vēlreiz, fantastisks spēlētājs. piecas zvaigznes no piecām.

#9 Dambo2 @ 2008.02.28 13:06

Nitro teikts: par sho cenu... respektiivi funkcionaalaaku shajaa cenu kategorijaa nevar dabuut...

#10 nana @ 2008.02.28 13:33

nopietns jautājums!
gribas nopirkt priekš tāda aparāta 220V USB charger, jo pa reizei tā arī vajag uzpildīties.
Vai var pirkt da jebkuru? Vai tur kaukas ir jāzina pērkot? Elko veikalā bij pa 8Ls

#11 Johans2 @ 2008.02.28 13:40

kaut kur redzeets... :D

#12 Johans2 @ 2008.02.28 13:40

aa pareizi, siikajam shitaads ir :d

#13 kasix WWW @ 2008.02.28 13:58

Super! vairāk šādus apskatus un toob.lv varēs iet ieskrieties ar saviem videoapskatiem. Videoapskati tomeer nav tas labaakais variants! :)

#14 Dambo2 @ 2008.02.28 14:04

nana domaaju ka derees jebkursh...
P.S. ieteiktu vienk nopirkt mini usb laadetaaju... pats laadeeju savu ar sencha motorolas v3xx laadeetaaju un iet kaa vaig :)

#15 chester7 WWW @ 2008.02.28 16:15

Liels paldies par komplimentiem! Laikam jau sanāca normāli priekš pirmā raksta. :)
Nitro- par šādu cenu Tu vari dabūt Ipod Shuffle. Varbūt uztaisīt salīdzinājumu? :)
Nana- tu domā pārveidotāju, lai rozetē var spraust? Es par 3 ls nopirku, bet šamais, maita, sīc kā muša.. :D
Bet citādi nav ne vainas- pa nepilnu stundu pilnībā uzlādējas..

#16 Johans2 @ 2008.02.28 17:19

un es jau iegaaju toob.lv :D:D:D

#17 lariks @ 2008.02.28 17:24

Pats lietoju 8Gb versiju, baigi patīk, jo cenas ziņā un izskata pārspēj to debīlo iPod Classic. Gribēju pajautāt vai lādējot ar tiem usb lādētājiem nevar nosvilināt atskaņotāju?

#18 chester7 WWW @ 2008.02.28 17:58

larik- beidz mani biedēt..
es vislaik lādēju ar vislētāko iespējamo pārveidotāju, tas pārveidotājs džinkst kā traks. bet nosvilis nekas vēl nav..

#19 Dambo2 @ 2008.02.28 18:28

es gan neesu uzdroshinaajies laadeet ar neko citu kaa motorolas mini-usb laadeetaaju un pc...

#20 sussi @ 2008.02.28 22:57

hmm, tieshi vakar pasuutiiju un tagad maajaas piesleedzu uzlaadeeties, kaa arii velkas visaadi apdeiti etc. Jautaajums par firmwari, pirms pirkshanas sagoogleeju  ka piem. Zen V plus europes firmware uzliekot skaljuma ierobezhojumu, taapeec ir jaaliekot US. Man tieshi tagad kachaajas  eiropas variants :) kaa tad shitam buus ar skaljumiem?

+ veel, kameer veel laadeejas, var jau gruziit songus iekshaa un patesteet?
P.S. liidzi naakoshais USB vads gan ir pederastiski iiss :>

#21 hackeys @ 2008.02.29 11:15

ir kur  pa 45Ls 4 GB

#22 chester7 WWW @ 2008.02.29 12:28

Tur ir kļūda. Nākamajā lapā pie Creative atskaņotrajiem ir īstais.
Veikalos viņu bieži jauc, piemēram, ar Zen V.

#23 sdalsd @ 2008.03.01 00:03

nekāds spīdošais raksts...

#24 Dambo @ 2008.03.01 16:51

#22 nav tur kluuda... daudzos ineta veichos tagad 4gb versija pa apm 45ls... taatad tas noziimee ka kaadaa noliktavaa vinus pa kaadiem 35-40ls dod laukaa vairumaa...

#25 chester7 WWW @ 2008.03.02 13:42

Tur ir kļūda. Atver sadaļu, kur ir visi Creative mp3 atskaņotāji. Nākamajā lapā ir tas pats atskaņotājs divreiz dārgāk.

#26 aivars.m. @ 2008.03.03 10:32

Īsti nesapratu kā ir pārlūkojami mp3 faili. Tos var salikt mapēs pa albumiem? Un vai pēc konvertēšanas uz tādu izšķirtspēju video ir skatāms?

#27 ZzigizZ @ 2008.03.03 12:47

#26. Tikko salīdzināju- dārgākajam klāt ir WAV kodējums, bet visticamāk jaunākajos firmware tas nāk updeitos.
P.S. Vai šo aparātu var izmantot arī kā flešku failu pārnešanai?

#28 Dambo @ 2008.03.03 13:26

nee... vaig speciaalus draiverus uz kompja uzinstaleet lai vinu atpaziitu...

#29 lariks @ 2008.03.03 14:11

aivars.m. rakstīja:

Īsti nesapratu kā ir pārlūkojami mp3 faili. Tos var salikt mapēs pa albumiem? Un vai pēc konvertēšanas uz tādu izšķirtspēju video ir skatāms?

Softs, kas nāk kopā ļoti smuki optimizē videoklipus, tāpēc kvalitāte sliktāka nepaliek.

#30 chester7 WWW @ 2008.03.03 15:47

Aivar- mp3 tiek kārtoti pēc ID3 tagiem, respektīvi, tie tiks salikti pa albumiem. Tomēr- tu pats vari veidot Playlistes, kur ievietot sev vēlamos dziesmu apkopujumus.

#31 aivars.m. @ 2008.03.03 16:38

Paldies.

#32 aizmirsta parole @ 2008.03.03 20:31

nu jā es ar šito domāju pirkt (visvairāk pateicotes šim rakstam)

tikai nesaprotu vienu: dažos i-vekalos 4gb maksā 40-50 LS, a citos 70 - 80 LS, kas notiek?

#33 chester7 WWW @ 2008.03.03 21:00

To es arī nesaprotu.
Ja pārdod 4GB par 45 Ls, t.i., ja tā nav kļūda- pērc tik nost!

#34 aizmirsta parole @ 2008.03.03 21:12

nu jā, ir vēl citās lapās pa 43 un 47

#35 Dambo @ 2008.03.03 21:14

nav kluuda...  vienk kautkaada noliktava tagad pa leeto dod aaraa vairumaa uz iveichiem preces... bet skataties ka tik nav kaadi braaki jo tik leeti pat amerikaa netirgo...

#36 darkfire @ 2008.03.06 18:00

Ar kādu programmu tu konvertē video ?

#37 Dambo @ 2008.03.06 18:39

Super
(jaa tas ir programmas nosaukums...)

#38 lariks @ 2008.03.06 21:12

Kas vainas softam, kas nāk diskā?

#39 chester7 WWW @ 2008.03.08 10:11

Es lietoju Total Video Converter.
Softam vaina, ka pēc maniem novērojumiem dažas minūtes ilgāk konvertē.. :)

#40 German777 @ 2008.03.31 22:31

Man daži jautājumi. Cik sapratu tad, ja ieliek atmiņas karti kurā ir dziesmas, šis atskaņotājs tās nevar nolasīt. Bet kā ir ar video failiem? Tos viņš var atskaņot??  Un vēl kas, šo atskaņotāju ir iespējams pievienot pie datora, kuram nav uzinstalēts softs??

#41 /slash @ 2008.04.02 19:26

german777, dziesmas (arī video) zen's var nolasīt no atmiņas kartes. tas nevar nolasīt id3 tagus. tas ir, ka dziesmu nosaukums būs filename un tās nevarēs meklēt/šķirot pēc albuma/izpildītāja/nosaukuma. dažiem šī liekas ļoti liela problēma, dažiem tas liekas sīkums. tie, kuriem tā liekas liela problēma, atmiņas karti izmanto video.

pievienot jau varēs, tikai nevarēs nolasīt/ierakstīt info

#42 janka1993 @ 2008.04.20 21:17

kāda atmiņas karte šitam der?

#43 IrēnaB @ 2008.04.22 08:57

janka1993 rakstīja:

kāda atmiņas karte šitam der?

SD.

Man arī ir šis atskaņotājs (8GB versija), ieliku vēl 8GB karti un līdzi ir vēl viena pierakstīta 8GB karte, tā ka kopā sanāk jau 24GB.
Man personīgi pat labāk patīk, kā viņš nolasa no kartes, ar visu mapju struktūru (tā kā es to pati izvēlos), nekā pašā pleijera atmiņā. Nav man vajadzīgs tas, kā viņš pats pēc savas saprašanas kārto tos albumus, jo tur bieži tiek samudrīts galīgi garām :)
Patīk tas, ka ir arī tāds režīms, ka ar karti var darboties (iekopēt, izdzēst, pārvietot failus), nemaz neizņemot to no pleijera, t.i., pieslēdzot pleijeri datoram kā karšu lasītāju, kad dators redz tikai karti. Kopš tā laika vairs nenēsāju līdzi USB flešu, jo, ja vajag kaut ko saglabāt vai pārvietot, daru to ar šo pašu pleijeri.

#44 SDRAM @ 2008.04.22 10:15

iRĒNAb !!!
pasaki labāk, pa cik un kur dabūju 8GB karti; tur kur es skatos, ir visur baigi dārgi.....

#45 janka1993 @ 2008.04.22 18:59

Kādas firmas karte labāka?

#46 Daisyyyy @ 2008.06.29 12:30

Luudzu palidziet!! Man uzkaras tieshi shis Mp3 un es to nevaru iesleegt! Luuudzu paligaa!

#47 msh @ 2008.06.29 16:53

Ja pareizi saprotu, šitas nieks FLAC neatbalsta?

#48 negatīvs @ 2008.06.30 20:26

Tākā es ikdienā lietoju Linux sākumā baidījos, ka pingvīns nepazīs tādu, taču mazliet pačekojot, izrādījās, ka playeris ir tīri draudzīgs arī ar linux.
Datu pārsūtīšanai ir jauka proga Gnomad...bet vislabākais ir tas, ka pat Amaroks atpazina playeri, un ļāva pielsēgt..un darboties (es domāju, man nav jāstāsta, kāds ieguvums ir tam :) tie kas izmanto, zin)

btw...mūzikas pārvaldība amarokā ir daudz ērtāka nekā kaut vai tajā pašā winampā...varat man nepiekrist, taču nebrēciet, pirms neesat pārbaudījuši.

#49 111-padoms @ 2008.09.05 13:09

runājot par mūziku, ja vajag kadam resiverus un pastiprinatajus, atradu loti labu vietu- www.111.lv

#50 cyfer @ 2008.11.13 06:28

nee nu viss jau pardomati, tikai tas konvertesanas process vienmer kretinee. es saprotu ka mp4 ir izmeros mazaks un visada zina labaks shadai portativai iericei, tomer man iPOD (classic 80 Gb) playerii vismaz loti tracina. Filma konvertejas 30-40 min, klips apmeram 4 min .. daudz ilgak protams ja izmanto sudigu konverteri.

Ar nepacietibu gaidu, kad shajos aparatos vares grust mkv vai vismaz mkv/mp4 rip . Es parkonverteju mkv uz mp4 un viss raustijas (; nebrinos (; tachu nevaru sagaidit, kad bus pieejams jaudigaks aparats, kas pavilks mkv'niekus

#51 minka000 @ 2008.11.17 17:48

es varu teikt tikai labas lietas, bet tad ja tev ir windows, kā parasti creative nav izgatavojis pogrammatūru kas darbotos uz Mac, kas man kā Mac lietotājam stipr sarežģī dzīvi, jo tā arī neatrodot kkādu veidu kā konvertēt video, vnk atteicos no šīs domas.

#52 cyfer @ 2008.11.17 23:52

bet tev virtuali vindu paalist un tad tikt gala negribas ?

#53 pinga @ 2008.11.18 22:22

un kā ir konkrēti ar windows vista? ar to arī šis aparāts draudzējas? ir kāds mēģinājis??

#54 Cyber @ 2008.11.19 00:08

Ehh...Vakar nomira 2GB versija...Pat gadu neizvilka...Šodien stiepšu uz garantiju, cerams, ka salabos! :(

#55 chester7 WWW @ 2009.01.04 12:13

Izlasīju iepriekšējo postu un drusku sasmējos. Man- tieši tas pats, tikai nomira DIENU PĒC garantijas beigām. Skaisti.
Par to konvertēšanu- man Zens saprata Mpeg4 Avi, Divx. Iekš Total Video Converter. Kompresijas gan nekādas, pēc konvertēšanas filma aizņem tikpat, cik aizņema trīsreiz lielākā izšķirtspējā.. :/

#56 Lotaars @ 2010.06.01 20:20

es savam ZEN`am izmantoju ladeetaaju un USB no Motorollas mobiilaa :D:D visi gali tie pashi :D

Kads nezin kur noladeet driveri...jo man cd pazuda un pc nenem preti :@ :D