Datuve :: Forums :: Dažādi :: Matemātikas uzdevumi

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 77

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 77

Datuve.lv video
Top.LV

Matemātikas uzdevumi

Ievietoja: Mastero @ 2015.09.08 20:36  

Sveiki. Esmu visu piemirsis no vidusskolas un nevaru nevienu uzdevumu izpildīt. Ceru uz jūsu palīdzību. Šeit ir 3 uzdevumi.
1) Cik pulkstenis ir tagad (pilno stundu, minūšu un sekunžu skaits no diennakts sākuma), ja zināms sekunžu skaits, kas pagājis kopš pusnakts?

2) Zinot divu punktu koordinātes plaknē, aprēķināt attālumu starp tiem.

3) Jaunais gads sākās pirmdienā. Zinot dienu skaitu, kas nodzīvotas šajā gadā, noteikt, kura nedēļas diena tā ir (pirmdiena ir 1. diena nedēļā).

Komentāri:

#1 Draxo @ 2015.09.08 20:48

1) Cik pulkstenis ir tagad (pilno stundu, minūšu un sekunžu skaits no diennakts sākuma), ja zināms sekunžu skaits, kas pagājis kopš pusnakts?
Vispirms izdali ar 3600 (60m x 60s) - veselais skaitlis būs stundas.
Atņem no sākuma sekunžu skaita iegūtās stundas (x stundas x 3600) un iegūto skaitli izdali ar 60 - veselais skaitlis būs minūtes. Un pārpalikums jau būs sekundes - ceru, ka principu saprati. :)

2) Zinot divu punktu koordinātes plaknē, aprēķināt attālumu starp tiem.
Te būs formula: Dekarta koordinātu sistēma

3) Jaunais gads sākās pirmdienā. Zinot dienu skaitu, kas nodzīvotas šajā gadā, noteikt, kura nedēļas diena tā ir (pirmdiena ir 1.diena nedēļā).
Dienu skaitu izdali ar 7 - veselais skaitlis būs nodzīvotās nedēļas, savukārt atlikums būs nedēļas diena.

P.S. Kurā augstskolā ir šādi pirmkursnieku uzdevumi, top jaunie programmētāji? :)

#2 Mastero @ 2015.09.09 19:50

Par pirmo uzdevumu īsti skaidrības nav. Man sanāk kaut kādi mistiski skaitļi. Mans piemērs ir šāds.

3600/24=150st.
3600-150=3450st.
3450*3600=12420000
12420000/60=207000

Vai pareizi risināju? Nav skaidrs kur tad paliek stundas un cik tad īsti ir tās minūtes un sekundes?

P.S. Paldies par atsauksmi un palīdzību!

#3 jurro @ 2015.09.09 22:28

Izskatās, neko neesi sapratis.  3600 sek ir 1 st. Tātad ja zini, cik sekundes pagājušas no pusnakts, tad tās arī dali ar 3600 - uzzināsi pilnās stundas.   Tās (tikai atkal pārvērstas sekundēs, t.i. X * 3600)  tad arī atņem no kopējā sekunžu skaita un atlikumu dali ar 60 - uzzināsi minūtes.