Datuve :: Forums :: Operētājsistēmas :: Cietā diska sadalījuma maiņa ar BootCamp (iOS)

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 70

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 70

Datuve.lv video
Top.LV

Cietā diska sadalījuma maiņa ar BootCamp (iOS)

Ievietoja: RobertsL @ 2014.12.11 08:39  

Labdien!

Man ir MacBook Pro mid-2012 release un uz viņa ar BootCamp ir uzinstalēts gan Win7, gan iOS. Taču mani īsit neapmeirina cietā diska sadales proporcijas (Win7 ir lielākā daļa, kamēr iOS tikai aptuveni 50gb), jo lielākajā vairumā gadījumu tiek lietots iOS. Es vēlētos uzzināt un izzināt, kādas ir iespējas mainīt šo proporciju - vai nu ar paša spēkiem vai arī varbūt ieteikt kādu vietu, kur par simbolisku samaksu to kāds varētu izdarīt.

Paldies jau iepriekš.

Komentāri:

#1 pirsik @ 2014.12.11 12:34

Ja vieta atļauj, tad samazināt win7 diska vietas (partīcijas) apjomu un pēc tam palielināt iOS diska vietas (partīcijas) apjomu uz atbrīvotās vietas (unallocated space) rēķina.  Skatoties, kur atrodas iOS, samazināt win& partīciju sākumā vai beigās.

It kā nekas sarežģīts, bet ir dažas nianses, kas jāievēro (atsevišķos gadījumos var izjaukt boot, t.i. dators neielādēs OS) un kā vienmēr, darbojoties ar partīcijām, pastāv risks, ja tajā laikā dators uzkaras, pazūd elektrība vai cita šaize notiek, kamēr pārvieto partīcijas, pie noteiktas apstākļu sakritības datus iespējams atgūt varēs jau krietni sarežģītāk ar recovery programmām.

Ja esi gatavs uzņemties zināmu risku, tad lūdzu, uz priekšu. Ir pat lietotājam draudzīgas programmas uz Windows. Bet tas nav gluži iesācēja līmenis un kaut kādām pamatzināšanām tomēr vajadzētu būt, jo tas nav gluži - ai, neizdevās pārkopēt failu, mēģināšu vēlreiz :)

Par cik iOS un BootCamp nelietoju, tad kāds var iedot konkrētāku padomu sastībā ar šo OS, kādi zemūdens akmeņi var pastāvēt u.t.t.

#2 jurro @ 2014.12.11 13:32

Pirms jebkurām darbībām ar partīcijām, obligāta darbība , kas atbrīvo no galvassāpēm un skumjām par bijušajiem datiem,  ir - izveidot visu svarīgo failu rezerves kopijas, vai pat visa HDD image ( ar DD  tas smuki izdarāms un vajadzības gadījumā visu atjaunosi kā bijis).
Bet ja pašam maza sajēga par visu - stiep uz šejieni, gan jau visu izdarīs (vispirms gan sazinies ar viņiem).
http://www.ideal.lv/services.html

#3 dzeks @ 2014.12.24 15:39

50 gb ir pietiekoši! vismaz man ! meklē servisu!