Datuve :: Forums :: Datortehnika :: PC izbeidzās

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 42

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 42

Datuve.lv video
Top.LV

PC izbeidzās

Ievietoja: raivoR @ 2014.11.10 22:15  

Nu sākšu no paša sākuma. Viss darbojās kā nākas, tad pus gadu kompis vienkārši stāvēja, visi vadi noņemti un satīti maisiņā, pats sistēmbloks bija salīdzinoši sausā un siltā vietā visi putekļi izpūsti. Tad mēģināju ieslēgt uz Jāņiem bet parādījas tikai melnais ekrāns ar iespējām >start win normaly >safe mode utt pie jebkuras izvēles tas vienkārši restartējas. Pārinstalēt neizdevās, sajūta tāda ka nekas netiktu ielādēts HDD. Tad pēc vēl dažiem mēnešiem paprovēju vēlreiz ieslēgt un viss aizgāja. Nākošajā vakarā pats izslēdzās. Un tagat ir tā nospiežot start pogu baroklis ieslēdzas un pēc kādām 5 sekundēm viss izslēdzas. Monitors pat nenoraustās. Pārmērīju visus spriegumus barošanas blokam viss OK. Mēģināju visu izjaukt un salikt  (izņemot cpu) bet bez izmaiņām. sākumā domāju ka problēma ir HDD bet tagat šķiet ka vainīga mātes plate. Tā kā kompis nav nekās jaunēklis domāju to savest bijušajā kārtībā. Tieši tādu pašu mātes plati ( ASUS M2N) nekur atrast nevaru. Kādas varētu būt iespējas atgriezt pie dzīvības šo aparātu?

Komentāri:

#1 jurro @ 2014.11.11 11:45

Jā, izskatās ka MB vainīga. Sāc ar kondensatoru apskati - vai nav uzpūtušies vai sprāguši. Bet - nevajag jau tieši tādu pašu jaunu - ja būtu pateicis, kāds CPU sokets, RAM (DDR, DDR II), HDD (gan jau IDE, bet varbūt SATA)  un VGA slots - varētu ko ieteikt.

#2 raivoR @ 2014.11.11 17:11

Kondensatori visi izskatās veseli.
RAM DDR2 DIMM
CPU athlon 2x 2800MHz soket AM2

Zem asus M2N mātesplašu grupas ir 37 varianti dažus no tiem ebay atradu bet tām ir integrēta videokarte un līdz ar to cena nav maza (no 50 $) šo savulaik pirku par 30Ls

pats interesantākais ka tiklīdz ieslēdz tūlīt arī izslēdzas. kādas 5 sekundes pazibinās diskotāji un ventilatori tas arī viss.

#3 Asmodeus @ 2014.11.11 17:54

Saliec uz galda tikai PSU+m/b+CPU+dzesēklis
izejošie kondiķi PSU normāli?

#4 kalibri @ 2014.11.19 00:38

Asmodeus rakstīja:

Saliec uz galda tikai PSU+m/b+CPU+dzesēklis
izejošie kondiķi PSU normāli?

Būs ka  viens otrs , mocījas visu parkrav uz jaun  korpus un vairs nevar piegraut...:)Liku atiecīgos kontaktus ar skruvgriezi savienot ,..pieleca izraadijaas power stekerītim viens vads norauts..pielik cit aizgaj