Datuve :: Forums :: Datortehnika :: Datora iegāde no rūpnīcas

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 102

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 102

Datuve.lv video
Top.LV

Datora iegāde no rūpnīcas

Ievietoja: Saizers17 @ 2014.08.18 02:52  

Sveiki! Kādam ir bijusi pieredze ar datora iegādi pa tiešo no rūpnīcas, ja ir varat padalīties pieredzē? Vai viss strādāja kā vajag vai gadijās brāķis. Vai vispār ir ieteicams pirkt pa taisno no rūpnīcas?

Komentāri:

#1 jurro @ 2014.08.18 08:54

Nosauksi vienu rūpnīcu, kas ražo datorus ? Es ar to domāju, tieši ražo visu, nevis skrūvē kopā no detaļām ? Pareizā atbilde - nav tādas. Šādas tādas komponentes (keisu, vēl kaut ko) jā, bet CPU, RAM, barokli, VGA, MB - ņem no šo dzelžu ražotāja.
Jā teorētiski (vismaz dažiem, piemēram Apple) arī praktiski, tiek sakomplektēts no savstarpēji piemērotākajām komponentēm, bet - iespēja, ka kaut kam var uzrasties defekts pēc kāda laika, ir pilnīgi vienāda ar paša salikto.
Pie tam - parasti šāds dators nāk ar preinstalētu sistēmu, līdz ar to pirmais darbs pēc iegādes - visu nonest un uzinstalēt tīru, rēķinoties ar to, ka nekādi draiveru vai tīras OS diski līdzi nenāk, tikai tās pašas preinstalētās sistēmas atjaunošanas faili uz citas partīcijas vai DVD.
Un vispār - nedomāju, ka ražotājs pa tiešo pārdos vienu datoru privātajam. Ja kāda firma pasutīs 100 - tad droši vien atradīs risinājumu.
  Labākais risinājums privātajam pilnīgi noteikti - sakomplektēt pašam (vai palūgt kādam tiešām jēdzošam), vadoties no tā, kādiem darbiem dators paredzēts un maciņa biezuma.

#2 romajo @ 2014.08.18 09:31

Te  jau runa iet droš, ka par portatīvo un tad jau dažās ražotāju lapās ir arī veikali, piem. acer store, bet laikam ne visās valstīs.

#3 jurro @ 2014.08.18 11:46

Arī laptopu ražotāji lielāko daļu svarīgo detaļu (CPU, RAM, VGA u.c.) paši neražo un preinstalētā draza (95% attiecas tieši uz laptopiem).  Visiem ir lētais un biznesa gals - pēdējais, protams, daudz kvalitatīvāks, pat Acer un Samsung.
Kaut gan - Acer, Samsung, arī Asus cepeškrāsns nebūtu nopietna izvēle.
Ja ņem tad Lenovo (ThinkPad līnija), Dell (Latitude līnija), Toshiba - ja "garšo āboli" - jebkurš Mac.

#4 Haiduk @ 2014.08.18 17:52

ražotājs pārdod laptopu tiesi par tādu cenu, kādu tu aptuveni lētāko redzi i-veikalā. Jau pārbaudīts.