Datuve :: Forums :: Operētājsistēmas :: Melns ekrāns pēc BIOS

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 77

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 77

Datuve.lv video
Top.LV

Melns ekrāns pēc BIOS

Ievietoja: rikardo2 @ 2014.06.19 22:38  

Labvakar,

Šodien saskāros pirmo reizi ar jaunu neparastu lietu. Lieta tāda, ka šodien no 1a.lv ar kurjerpastu piegādāja jaunu portatīvo datoru, ko biju pasūtījis. Specifikācija nav svarīga, varu tikai pateikt ka firma ASUS viens no jaunākajiem modeļiem. Portatīvo datoru pasūtīju bez operētājsistēmas, jo tomēr ir mazliet lētāk. Viss būtu skaisti u.tt. bet ieslēdzot datoru parādās kā jau ierasts bla bla bla... tad es iegāju BIOS lai kā pirmo dators ņem cd lai var instalēt operētājsistēmu, apstiprinu izmaiņas BIOS un restartēju datoru. Tālāk seko tas ko agrāk nebiju redzējis. Dators darbojas, instalācijas disku it kā paņem pēc skaņas spriežot, bet pats ekrāns pilnīgi melns. Nekādas dzīvības pazīmes uz ekrāna. Nekādas pogu kombinācijas nestrādā, baterijas ņemšanas iekšā un laukā arī nē, BIOS arī netieku, jo pilnīgi melns ekrāns. Rīt jāved uz garantijas remontu. Jo drošvien kaut ko ieteikt ko varētu izmēģināt nebūtu vai ne?

Komentāri:

#1 Lielkuilis @ 2014.06.20 14:56

Varbūt, spaidot pārslēdzi video režīmu, lai rāda tikai uz papildus monitora.
Taustiņu kobinācija Fn+kaut kas ekrāniem līdzīgs.
(Vai arī pieslēdz papildus monitoru.)

#2 juserians @ 2014.06.29 03:47

Kas notiek kad tu ieliec ieksa Ubuntu Live USB?

#3 dzeks @ 2014.07.02 12:56

Pēc manām domām vari uzlikt linux, aizej uz servisu pasaki ka gribi linux

#4 jurro @ 2014.07.02 13:08

Pēc manām domām, ne tikai juserians (pēc noklusējuma nav pie pilna prāta), bet arī tu.  Kāds, ellē, linuks vai hvz kas, ja uz ekrāna neparādās nekas, pat postscreen uzraksti ? Aunu bars !  Tur taču skaidrs, ka vai nu pats BIOSā ko nogrāva, vai kabelis/kontakti/invertors, hvz kas, čupā.

#5 root @ 2014.07.02 21:48

Nes uz garantiju un pats nečakarējies. Pat ja sāks strādāt, tas nav normāli.

#6 mimino @ 2015.03.22 17:59

Es arī pagajušā gada augustā nopirku asus 510cc. Palaist instelēšanas disku ar pirmo reizi neizdevās. Lai gan biosā bij uzstādīta primārā startēšanās no DVD. Tad atstājot disku diskdzinī velreiz startējoties iegāju biosā un atkal nācās nomainīt startēšanas prioritāti un tikai tad izdodas startēties no DVD roma.
Lielākā problēma bij tā ka uzinstelējot linuxsu nekādi nevarēju aktivizēt bezvadu tīklu. Secinājums, ka asusa dzelži neatbalsta atvērtā koda draiverus. Divu nedēļu laikā atdevu datoru atpakaļ.
P.S. Arī labais taustiņš skārienplaknim nestrādāja.

Jautājums, priekš kam domāti asusi bez OS, ja neko citu bez logiem nevar uzlikt?

#7 Draxo @ 2015.03.22 18:23

Ir cilvēki (lielākā populācijas daļa), kuri neko citu kā Windows arī nevēlas uzstādīt. Un šeit viņiem ir iespēja izvēlēties, kuru no daudzajām MS versijām viņi vēlas.

#8 jurro @ 2015.03.22 18:46

Varbūt tomēr nevajag savu nezināšanu/neprasmi novelt uz dzelžiem un ražotāju.
Nekad nevienai OS nebūs iebūvētu draiveru visiem dzelžiem, bet sameklēt vajadzīgo, šo to pakonfigurēt, iespējams pārkompilēt kerneli - tam jau rokas par līkām un prātiņš pat īsu :D.
 Cits jautājums - jēga likt Linux, jo kāda jēga pat no vislabākās OS, ja lietojamu

#9 Godhard @ 2015.03.31 22:21

var jau būt viltīgais uzraksts ready for Windows 8, kkur uz kompja, un tad attiecīgi BIOSA uzstādījumus būtu vērts arī zināt, kādi ir galu galā sataisīti.Izskatās, ka BIOS sagatavots priekš W8, neesmu ekstraseans un neredzot ko rāda, nevarēšu pateikt, un te ar Linuksiem u.t.t. nav nekāda sakara, ja boot disks nav beigts, bet to nelādē, tad jāpēta Bios. Un mistiskie"saliku visu kā vajag" te nepalīdz. Ko saliki, kā saliki, u.t.t. pilnu sarakstu studijā.