Datuve :: Forums :: Internets :: TL-WR740N atvērt portus

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 59

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 59

Datuve.lv video
Top.LV

TL-WR740N atvērt portus

Ievietoja: pirsik @ 2013.07.13 20:01  

Iepriekš viss bija skaisti. Lattelekom modems->switch un kabelis uz diviem datoriem. Abiem pilnvērtīgi darbojas  - utorrent, eMule, DC++ etc.

Savajadzējās WiFi mājās. Domāju, vienkārši nomainīšu switch kastīti pret tplink WiFi kastīti, saspraudīšu vadus kā iepriekš un viss būs ok. KĀ TAD!!!!! Protams, internets uz abiem datoriem darbojas, bet kā piemēram ar utorrent?

Labi, uzliku http://tplinklogin.net/ Forwarding tabā lai tas s@$@$ atver portus uz viena datora ip adresi. Viss ir labi. Bet kā ar otru datoru? Pareizāk sakot, bez līšanas otrā datorā un manuāli nekarinot klāt portus u.t.t.? Nekā? Lai rūteris darbotos līdzīgi kā switch un nebūtu jānoņemās ar portiem?

Tiešām vienīgais risinājums ir atstāt switch kastīti un uz otru datoru padot internetu caur switchu, nevis rūteri?

Komentāri:

#1 kalibri @ 2013.07.14 12:43

Nesaprot kas tev  ar mīnēto rooteri var nedarboties man ar  savadāku modeli vis, darbojas ko tik vien var iedomāties....!

#2 pirsik @ 2013.07.14 16:26

Nu, DD-WRT ta uzlikt mācētu, bet ko tas dos manā gadījumā? UPnP var enablot vai disablot tplink settingos... ja ir enablots, tad DC++ automātiski nokonfigurē savienojumu - tā ir pamanāmā atšķirība, bet vienalga, ja tplink settingos nav enablots DMZ ar datora ip vai atvērti porti, tad tas pats eMule connection ports test izmet, ka TCP test failed, UDP test will not be performed...

Nevajag man firewall u.c. funkcijas no rūtera, gribu tikai, lai tas izdala abas Lattelekom ip adreses uz abiem datoriem kā to dara switch, plus padod pa gaisu bezvadu internetu (nu ok, vienai ip adresei (lasi - LAN portam) lai jau būtu 'piesaistītas rūtera fīčas', ja bez tā WiFi internets nevar funkcionēt). Punkts. Var jau būt, ka prasu neiespējamo no rūtera, kas pašos pamatos atšķiras no switcha :)

#3 Killercompany @ 2013.07.15 00:11

ieslēdz upnp un visu izdarīs pats utorrent.
otrs variants - izslēdz dhcp serveri rūterī un lieto četrus dzeltenos portus kā switch (tikai ar to plusu, ka būsi ieguvis wifi) :D kamēt teļekoms nepiegriezīs tev ip adrešu skaitu tikmēr labs blondīņu variants. nebūs ne porti jāforvardo nekas. būs tev "wifi switch"

#4 pirsik @ 2013.07.15 12:38

Nu, ja izslēdz DHCP serveri rūterī, pēc tam vienalga, pārspraud pienākošo internet vadu dzeltanajā portā vai nē, internets pazūd, tplink konfigurācijas lapa http://tplinklogin.net/ vai http://192.168.0.1/ neveras vaļā, mēģinot pieslēgties pie WiFi, pasākums apstājas pie 'obtaining ip address'. Varbūt jāpagaida, kamēr tiek atbrīvota (release) ip, bet it kā MAC adrese taču nemainās?

Bet ja pieņemsim, ka dzeltenos portus varētu lietot kā switch un kā zināms, Lattelekom dod divas ip adreses, kuras aizņemtu abi datori, tad no kurienes WiFi dabūs internetu? Rūtera settingos var klonēt MAC adresi, kas ir datora tīkla kartei, tas šajā gadījumā palīdzētu?