Datuve :: Forums :: Datortehnika :: PC uzkaras

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 82

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 82

Datuve.lv video
Top.LV

PC uzkaras

Ievietoja: jork @ 2013.02.16 21:58  

Baigi jocigi, es pat nezinu kas pie vainas vai kaut kas ar pasu datoru vai ar windowsu xp.

Lieta tada ka no rita kad iesledzu datoru , ieeju interneta , ne vienmer vajag ieslegt kadu video, dazreiz ari vienkarsi lasot kaut kadus jaunumus neta , dators peksni uzkaras un viss. Atliek tikai restartet. Tas ka uzkaras dators var but pec 3 min , var but ari pec 10 vai 15 min. Bet parsvara tas ir kad es uzsledzu kadu video interneta ( parasti youtube.com )  Tad nu pec paris restartiem viss it ka nostajas sava vieta un tad var normali darboties, vairak neuzkaras dators.  Un ta kadas 5 h no vietas viss strada normali. Tad vakaros kad eju prom no majas izsledzu PC , un atnakot majas , atkal viss sakas no jauna , tikai soreiz vairs nesanak ar paris restartiem. Visu laiku dators uzkaras , citreiz uzreiz , citreiz pat pie windows loading screena , ... Un ta varu taisit restartus pat 1 h garuma.

Skatijos temperaturas , video kartei 50 gradi , procesors dual core , Abiem temperaturas ir 30-35 gradi.

Kas varetu but pa vainu ?

----------

Pc it ka visu dienu normali stradajis , iegaju nokacaju bus simulatoru 2012 gada, paspeleju kadas 10 min spele uzkaras. Ta pc visu dienu stradajis normali , nebija jataisa restarti , tikai no pasa rita kad tiko iesledzu.

Windows XP ir tiko uzinstalets , viss sakas ar to ka pargaju no xp uz windows 7 , padarbojos ar win7 paris dienas , un saka tas ari uzkarties , sakuma domaju programma pie vainas , parinstaleju atpakal uz windows xp ( so programmu biju izmantojis kadus 2 gadus un nekadas problemas nebij ) un tas pats.

Vispar paveicas ka parinstaleju windowsu , jo bija ari tadi momenti ka instalacijas laika PC vienkarsi uzkaras un vajadzeja sakt visu no jauna .

Komentāri:

#1 Forgots @ 2013.02.17 00:07

Nu daļēji jau pats atbildēji ar pēdējo teikumu -Vispar paveicas ka parinstaleju windowsu , jo bija ari tadi momenti ka instalacijas laika PC vienkarsi uzkaras un vajadzeja sakt visu no jauna ....
Tātad OS nav pie vainas un no tā izriet ka vaina ir dzelžu līmenī. Ja ir saprašana tad sāc ar atmiņas, HDD utt testiem. Temperatūras cerams skatījies BIOSā nevis ar kādu blakus programmu. Vizuāli apskaties vai dzese neizskātās pēc spalvaina kaut kā.

#2 jork @ 2013.02.17 13:02

No putekliem tiek tirits regulari, un pastu ari jaunu uzliku nesen.

#3 jork @ 2013.02.17 13:34

Tapec es saku vaina ir vai nu barokli , rama vai matesplate. Operativo tulit notestesu ar memtest. Tad redzes. Bet ka matesplati un barosanas bloku parbaudit nav nejausmas.

#4 Asmodeus @ 2013.02.17 14:06

baroklis, vai kaut kas pārkarst

#5 Forgots @ 2013.02.17 17:12

Nepiefiksēji vai šīs uzkāršanās nesākās pēc kārtējās it kā tīrīšana un termopastas maiņas?
Ja nav elektrotehniķa iemaņas tad mātesplati vari notestēt tikai vizuāli, kā tauta saka - pārbaudīt uzpūtušos kondensatorus.
Vai pērc kaut ko šādu: http://www.sourcingmap.com/desktop-laptop-motherboard-usb-pci-analyser…

PSU arī it kā var pats testēt uz slodzi bet uz šādu mājas remontu ar lampiņu ķēdi raugos skeptiski. Tad jau labāk iegādāties kaut ko šādu:
http://www.legitreviews.com/article/809/2/

Un tagad paskaitām kopā - un secinām ka augstāk redzamos linkos redzamie testeri mājas lietotājam vajadzīgi kā cūkai aviācija, tad vai nav lietderīgāk iedot savu datoru cilvēkam kam ir attiecīgas zināšanas un instrumenti?

#6 Asmodeus @ 2013.02.17 21:21

vēl dārgākus tos mēslus nevarēju atrast>>>
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=pci+pos…
neprofesionālim viņi maz ko palīdzēs