Datuve :: Forums :: Arhīvs :: PC pie boot fāzes gļuko

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 67

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 67

Datuve.lv video
Top.LV

PC pie boot fāzes gļuko

Ievietoja: Spook87 @ 2012.08.10 11:38  

Tātad probza tāda: ir viens pavecāks galddators kas nesen sāka izrādīt bojājuma pazīmes. No sākuma negribēja slēgties ar pirmo iekšā un kad slēdza iekšā tad ieslēdzās tikai indikatora gaisma un bloka ventilators - interesanti ka pēc vairākām slēgšanas reizēm vai ja turēja kādu laiku tajā fāzē ko tiko minēju tad aizgāja. Restart poga vsp nestrādā jau sen. Vistuvāk nesen sāka slēgties ar pirmo bet sāka pīkstēt..3 pīkstieni. Nu šķita ka atkal RAM jāmaina un nopirku jaunu bet datoram joprojām kautkas nepatīk. Tagad var ieslēgt līdz boot from fāzei bet dators sāk tajā brīdī restartēties un ar veco RAM baroklis boot fāzē izslēdzās un indikatori palika mirgojot. Tad paliek vainu mātesplate vai baroklis jo diezvai boot no CD pie vainas. Ar HDD boot nevaru pārbaudīt jo nav instalēta OS kas atbilst dzelžiem..idejas?

Komentāri:

#1 Prettripers @ 2012.08.10 12:41

Pieslēdz viņam atlikušās fāzes! 1. pie proča radiatora, 2. pie videokartes radiatora un 3. pie barošanas +5V.
Tad varēsi Rīgu redzēt!
Kapēc tādi padebīli maukasbērni grābstās gar kompjiem?

#2 Spook87 @ 2012.08.10 15:29

Lol! Spogulī esi skatījies pēdējā laikā? Es nerunāju par elektrisko fāzi(tā bija metafora) bet neta troļļi jau kārtīgi nekad nelasa ko raksta..un datoriem nevajag HDD lai darbotos ar LiveCD!
Skaidrības pēc uzsvēršu vēlreiz - datora defaultā konfigurācija NAV aiztikta tāpēc lamāšanās nevietā. Vienīgais ka kādu brīdi bija lietots lēts UPS - ja tas nav mīts ka UPS izmaina elektro uzvedību tad tas vēl varētu būt pie vainas jo citādi kāda detaļa no vecuma(nolietojuma) klibo..cilvēciska iejaukšanās ir tikai bijusi lai nomainītu RAM un CD.

#3 Spook87 @ 2012.08.10 22:24

OK..pēc dažu teoriju pārbaudes praksē izrādījās ka tomēr CD draivs bija pie vainas(bija tā nolietojies ka iekšas sagājušas uz īsajiem kas gļučina datoru)..ieliku citu un aizgāja..tāka tēma ir pabeigta un troļļi aplauzās.