Datuve :: Legālo failu lejupielādes servisu trūkums Latvijā ir traģisks

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 67

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 67

Datuve.lv video
Top.LV

Legālo failu lejupielādes servisu trūkums Latvijā ir traģisks

Ievietoja: rumis @ 2007.06.01 08:36  

Latvija legālo failu lejupielādes jomā ir atpalicēja. Attīstoties tehnoloģijai un tās tirgum valstī, par cik cilvēkiem ir tieksme atvieglot lietas, ko tie var atvieglot, sākās masu digitalizācija. Cilvēki vairs tik daudz nedodās un veikalu iepirkt mūziku vai jaunākās filmas, bet vienkārši tās lejupielādē failu apmaiņas servisos. Ņemot vērā, ka Latvijā gandrīz nav neviena oficiāla servisa, kur cilvēks varētu iegādāties šos failus, samaksājot autoratlīdzību. Nekas cits neatliek kā izmantot draugu un paziņu ieteiktos failu apmaiņas servisus, kur vienu kopiju lejupielādē vairāki tūkstoši cilvēku, nesamaksajot par to autoratlīdzību. Šāda veida pasākumu par pirātismu nenosauksi, jo neviens nemēģina iedzīvoties uz cita rēķina, vismaz ne tieši. Jautājums ir tāds. Ir pieprasījums, bet nav piedāvājums. Kāpēc tā ir?

Ekonomikā jau ilgu laiku darbojās princips - ja ir pieprasījums ir piedāvājums, bet izskatās, ka 21. gadsimtā - digitalizācijas gadsimtā - viss notiek otrādi. Izskatās, ka ražotāji ar nolūku mēģina bremzēt digitalizāciju, it īpaši lielie izdevēji. Jautājums ir kādēļ? Visticamāk, sevis dēļ, jo plaša mēroga digitalizācija tādos biznesos kā mūzikas un filmu bizness, paver iespējas arī mazāk konkurētspējīgiem māksliniekiem un izdevējiem. Nekad jau nevar zināt, vai publikai patiks vai nē. Izdevējam rodas grūtības ar pārliecību, vai ir vērts iegūldīt līdzekļus, jo cilvēkiem paverās daudz plašāks produkcijas klāsts, respektīvi, ir lielāka iespēja zaudēt iegūldīto.

Latvijā līdz šim ir atvērti tikai divi oficiāli latviešu mūzikas lejupielādes servisi, kas ir doremi.lv un boms.lv. Ir daži ar filmām saistīti servisi, bet tos par lejupielādes servisiem nenosauksi, jo tās ir fiziskas DVD nomas, kurās iespējams pasūtīt DVD ar interenta palīdzību. Šie servisi Latvijā ir radušies novēloti, šādi servisi pasaulē sen nav nekas jauns. Tā vien liekas, ka šie servisi bija spiesti rasties dēļ ienākumu samazināšanos Latvijas tirgū un failu apmaiņas sistēmu popularitātes dēļ.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 StyleZ WWW @ 2007.06.01 09:15

Ekonomikā jau ilgu laiku darbojās princips - ja ir pieprasījums ir piedāvājums, bet izskatās, ka 21. gadsimtā - digitalizācijas gadsimtā - viss notiek otrādi.

Karsts apgalvojums, rumis!
Kaa tu to vari zinaat? Domaa tiem doremi.lv un boms.lv ir taads apgroziijums, ka vinji nespeej visu pavilkt? Kaut kaa neticaas. Jo var sanaakt, taa, ka tieshaam ieksh LV uzceps veel kaadas 5-10 taadas lapas un peec laika aizklapees ciet, jo nebuus auditorijas.
Bet varam jau cereet, ka taa nebuus!

#2 fasolasi @ 2007.06.01 09:25

doermi.lv ,nekas tur nevar sanākt ja tie paši cilvēki producē,ieraksta pēc tam vēl tirgo,sanāk neprofesionāli...
Nevar visam uzsēsties uz pulsa...

#3 ohis @ 2007.06.01 09:35

Ieraksti www.google.lv meklēšanas lodziņā:

intitle:index.of +”last modified” +”parent directory” +(mp3|wma|ogg) +"muse" -htm -html -php -asp

Legāls serviss?

#4 marexz_ @ 2007.06.01 09:55

;D kaads ir lasiijis googles manuaaljus
P.S. kaadu briidi tikai taa atrodu to ko vajag

#5 afigel @ 2007.06.01 10:23

peec kaa spried, ka ir pieprasiijums, veici kaadu peetiijumu, aptauju?

#6 samurajs WWW @ 2007.06.01 10:52

Nedomāju vis, ka pēc legālas audio/video produkcijas par maksu internetā būtu liels pieprasījums. Vienīgi, ja nu būs par ļoti lētu cenu... teiksim, nosūti 35 sant. vērtu SMS un iegūsti  tiesības legāli lejupielādēt vienu mūzikas CD vai filmu. Bet tā kā tik lēti nekad nebūs, tad viss ies tāpat pa vecam.
LaMPA drošvien treknu ķeksi atskaitē atvilkusi un atdusas uz lauriem, 2007. gadā jaunas aktivitātes diez vai gaidāmas;)

#7 StyleZ WWW @ 2007.06.01 11:24

samurajs rakstīja:

LaMPA drošvien treknu ķeksi atskaitē atvilkusi un atdusas uz lauriem, 2007. gadā jaunas aktivitātes diez vai gaidāmas;)

dodu 99,9%, ka taa arii ir! Un turpmaak buus miers. Liidz atkal kaads neizdomaas, ka vajadzeetu kaut ko "uzlabot"!

#8 mrPO @ 2007.06.01 11:32

ohis rakstīja:

Ieraksti www.google.lv meklēšanas lodziņā:

intitle:index.of +”last modified” +”parent directory” +(mp3|wma|ogg) +"muse" -htm -html -php -asp

Legāls serviss?

vot iistenibaa shitas jau ir pi............

#9 StyleZ WWW @ 2007.06.01 12:26

Firza rakstīja:

21. gadsimtā vislabāk ir būt gleznotājam vai tēlniekam, jo tādus mākslas darbus ir daudz grūtāk pavairot.

A kuraa torentu trakerii var nokachaat briiviibas pieminekli? Es sev arii taadu maajaas gribu, pofig, ka buus piraatiska versija!

#10 shady @ 2007.06.01 12:27

Nejau tikai cena!!!
Es, piemēram, nelietoju mūzikas centrus, etc.., bet klausos uz PC - formāts ir attiecīgs jau, piemēram, ".mp3".
Ja man jāpērk CD (kaut vai pa tiem 35santīmiem), tad vienalga es to nedarītu - kāpēc man vēl jāņem ripošanas programma, jāinstalē uz PC, jāripo CD, tad vēl jāpārsauc dziesmas utt..
Bez tam, ja man vajag tikai vienu dziesmu no tā albūma? Kāpēc man jāmaksā vel pa visu CD?
Sorry..laiki ir mainījušies - par šīm problēmām jau ir rakstīs..tur neko nevar darīt.
Cilvēks nokačā dziesmu..paklasuās un aizmirst/izdzēš to pēc nedēlas laukā...es nez..varbūt 1 santīms (vai vairāk) pa dziesmu, tad varētu domāt pa konkurenci..Tās grupas, kuriem tu esi "fans", tās tu vari nopirkt arī pa 5ls CD...bet leilākā dala, kas tev ir - tu neesi gatavs par to maksāt...

#11 Palm WWW @ 2007.06.01 12:42

tur taa lieta.. kapeec jaapeerk viss albums, ja tajaa tikai viena norm dziesma? tad jaabuut "fanam nr1" lai teereetu nejeedziigi naudu par drazu. lai vot piem micrec piedaavaa iegaadaaties singlus arii parastiem mirstiigajiem un par sapraatiigaam cenaam. lai gan who cares, man lv muuzika uzdzen miegu. pietiek ar to ko dzirdu pa radio

#12 PossPosah @ 2007.06.01 12:59

Palm rakstīja:

kapeec jaapeerk viss albums, ja tajaa tikai viena norm dziesma?

Pie tā, ka jāpērk viss albums ir vainojami paši mūziķi (arī tautas informācijas līdzekļi nav bez vainas, kas jautā - kad būs izdots jauns albums), kuri nespēj pieņemt domu, ka tiek izdota tikai viena dziesma. Šie dzīvo vēl vinila ērā, kad tika izdoti LP un singli LP pārdošanu veicināšanai.  Visi vēlas veidod albumus ar "koncepciju", diemžēl, tas izdodas tikai retiem indivīdiem.

#13 Skurstenis @ 2007.06.01 13:10

Firza,
ar grāmatām noteikti ir labāk kā ar mūziku, vismaz pagaidām.
Kopēt grāmatu ar kopieri izmaksā pārāk dārgi, un pēc tam tās lapas likt kopā, nav vairs tas. Grāmatai tomēr ir vāki, krāsaini attēli. Ērtāk nopirkt to grāmatu.
Savukārt, elektroniskā veidā nav tik ērti lasīt.

#14 Netirais_Sancho @ 2007.06.01 15:30

Nekad neiešu pirkt to ko var par velti atrast internetā! Un ja arī aizvērs vietējos serverus, domāju nevienam sliktāk nepaliks. Tāpat te nekā sakarīga nav. Personīgi LV mūziku vispār neklausos! (sorry ka aizskāru Borovas sviesta fanus! :P Labi ka tādu mūziku ārpus LV neizlaiž tāpat kā Ķīniešu repu!)

#15 Acti_Boy @ 2007.06.01 16:47

Ķīnieshiem ir REPS? :D tas būtu jādzird... :D

#16 kasix WWW @ 2007.06.01 19:47

drizak tragjiski tas ka nav trakeru ar pashmaju reliizeem. :D tikai viens taads ir un viss :(

#17 kazus @ 2007.06.01 21:05

viens izteica labu domu! es papildināšu! uztaisat trackeri kur latviešu dziesmas.... un lai lejuplādētu torrentu aizsūti īzziņu kura maksā teiksim 35 santīmi! es piemēram nemaz necenstos to sistēmu appiet! par tādu summu es vienu dziesmu būtu gatavs lejuplādēt! nu īsāk sakot atlants.lv variants tikai ar mūziku, filmām.... p.s par filmām kautvai 95 sant. grāmatām 50sant.... bet nu nejau es par dziesmu maksāšu 3ls

#18 kasix WWW @ 2007.06.01 21:27

ja jau draugiem.lv par 35 sanjiem var nopirkt tipa 10 dziesmas, tad 35 sanji par vienu dziesm .mp3 jau ir daudz par daudz :)

#19 Android WWW @ 2007.06.01 22:28

piemērs: Legāls mūzikas disks no Platforma Records JUMPRAVA - Labāko dziesmu izlase maksā Ls 4.13(disks, vāciņš, kastīte, apdruka, darbs)
16 dziesmas ===> 0.26 sant. par dziesmu

ja būtu tāds trakeris ar legālo mūziku varētu pielikt tādas iespējas kā flac formātā par dārgāku samaksu

#20 hrako @ 2007.06.01 22:36

Gramatas , zurnalus utt interneta nelasu- nepatik man tas formats . Zurnalu vel bet gramatu ta tak ir vertiba kuru vari izlasit lapu no lapas nevis monitora skatities. Filmas es ar kacatu legali tikai tad neskatitos tik daudz vairak uz kino ietu. Par dziesmam saubos vai kacatu pa naudu labak nopirkt kadu albumu. Ja iepatikas kada dziesma paklausos pa radio man pietiek citadi atri apnik. Varu drosi teikt no manis neviens nezaude jo to kas man patik es noperku , bet to ko nokacaju tas drizak ir ka DEMO versija bez kuras varu un ja vajadzes tad ari iztiksu.

#21 Ivchikx WWW @ 2007.06.02 00:04

Kaut kur vispār internetā klejoja eng raksts ar ideoloģiju, kas atmetīs visu šito autortiesību murgu un informācija būs pieejama ikkatram [arī mūzika tajā skaitā līdz ar to]... Diemžēl, diezgan pamatīga utopija... :(

#22 Sinthetico @ 2007.06.02 00:17

nu tas pats doremi.lv IMHO ir galiigi garaam.. 4,99 par albumu mp3 formaataa? WTF? Un es sanjemu pliku datni ar zudumiem (cik tam mp3 bitreits, ja kaads ir vilcis? 192 kbps??). Muuzikas izveele ar gauzhaam plika, bet ok, to es pieljauju var ar laiku uzlabot.. Ja es peerku, tad es gribu sanjemt ko taustaamu, pilnaa kvalitaatee (ne mp3), bet ne jau shitaadu marazmu. Viena liela dalja no tiem diskiem veikalaa ar visiem vaacinjiem pat letaaki dabuujami.. sorry, pie shitaadas kvalitaates, izmaksaam un izveeles es palieku pie nelegaalajiem lossless trakeriem!

#23 WerNeo @ 2007.06.02 00:23

Tikai datuve.lv ignoree un noraida visu nelegalo... realitaatee... 90% lietotaaju izmanto kaut ko nelegaalu... Datuves cilveeki jau speej pashi no savas kabatas par kaut ko maksaat un liidz ar to arii speej piraatismu noraidiit (taapat ne visi)... bet ko dariit skolniekam, kad nelegaalu muuziku var ieguut vieglaak nekaa aiziet liidz veikalam??

#24 kirils WWW @ 2007.06.02 00:27

heard of radio?
ko dariit skoleenam, ka ferrari vieglaak nospert nekaa pasuutiit no aarzemeem? vai tieshaam vieniigaa probleema ir nemaaceeshana to izdariit?

#25 skicētājs WWW @ 2007.06.02 00:29

Un ko lai dara, ja veikalā saka, ka nav mums nekā tāda...
Dažreiz viņiem pat ir, bet paši nezin, taču manā gadījumā nekad nav.

#26 osh WWW @ 2007.06.02 00:30

Datuve galīgi neignorē visu nelegālo. Katru dienu rodas topiki par nelegālām lietām, un pat moderatori tajos mierīgi iesaka vajadzīgos risinājumus.

#27 SharkyLV @ 2007.06.02 14:04

Smuki

#28 DarX @ 2007.06.03 02:00

pirktu mūzikas CD veikalos, ja manas mīļākās grupas tur pārdotu, bet tikai tāpēc, lai atbalstītu grupu!
lai dabūtu kko jaunu, 100% izmantošu netu! priekš kam man iet līdz kkādam veikalam, ja varu sēdēt mājās un dabūt visu(filmas, mūziku...), ko man vajag....

#29 psc @ 2007.06.03 12:40

kautkadi kroplji bithack.lv slegushi ;/

#30 Viescha WWW @ 2007.06.03 12:42

Hehe, jauki gan internetā palasīt mazo bh.lv pirātiņu niknos komentārus, kuros pārsvarā dominē vienveidīgi lamuvārdi un draudi izrēķināties...

#31 kaspiitis2 @ 2007.06.03 14:03

to firza
patiesiibaa elektroniskaas graamatas nemaz nav tik sliktas. Pats esmu nopircis vairaakas pateicoties tam ka no saakuma esmu saacis lasiit e-book'u, palasi, palasi - yo taa graamata ir ok, kaapeec gan nenopirkt. sava veida reklaama sanaak.

#32 wOOt WWW @ 2007.06.04 03:11

Nu te ar sāk salīdzināt mūziku ar ferari. Nu teikšu diez vai man pietiks, lai es nopirktu visu System Of A Down, 2pac, eminem, DMX, Ramstain, Black eyed peas, Disturbed, utt. diskogrāfijas. ja tā parēķina esmu vairāk par 50 GB mūzikas sazadzies un ne mazāk filmu. Nu ja tā nopietni- mani vecāki nedos man naudu, lai es tonnām disku iepirktu! Viņi tomēr maksā naudu. Bet grāmatu kādu es tomēr nopērku- netīkas pie kompīša sēdet. Un kāpēc bithack aizvēra? tur jau ne tikai LV mūziku  varēja dabūt, a laMPA tak tikai latviešus aizstāv!!!!! viņi pārkāpj likumu draudot trakeru īpašniekiem. Viņi oficiāli varēja pateikt, ka iesūdzēs tiesā- ar uz kādiem  pamatiem un vsjo! newis bez tiesas lēmuma te visu slēgt!! kas viņi kkāda taisnā tiesa?? tad man ar visus porn saitus slēgt tāpēc, ka man viņi nepatīk????

#33 einšteins @ 2007.06.04 03:37

Piekrītu jo reāli viņi izsaka draudus. Nav gadījumā likums kas to aizliedz? Iedomājies es tev aizsūtu vēstuli ar draudiem - draudu vēstuli! Domāju pa to var sūdzēties!

#34 Ezīc @ 2007.06.05 11:16

Problēma ir tur, ka pat ja es gribu internetā legāli nokačāt un samaksāt autoratlīdzību kādu dziesmu vai filmu - tas ir baigis čakars... Pirmākārt es nemaz nezinu kur to var darūt, man tā ir pirmā dzirdēšana par oremi.lv un boms.lv... Ok, varbūt es esmu slinks, ja pameklētu meklētājos atrastu... bet atvainojiet - es esmu patērētājs, viņi ar to grib biznesu bīdīt - tas ir viņu uzdevums novest līdz patērētājam, ka vispār ir tāda iespēja, kur un kā, cik tas ir ērti un vienkārši, ko es ar to iegūstu... utt. Ja gribi bīdīt biznesu - pirmais, kas jāizdara, jāparūpējas lai potenciālie klienti vispār zinātu par tavu eksistenci un tavu piedāvāto produktu. Salīdzinājumam tas būtu, tas pats, ja kāds atever bodīti iekšpagalma pagrabā, bez nevienas norādes, bez reklāmas mēdijos  - un tagad sēž tur un brīnās, kādēļ neviens nav pat iegriezies apskatīties, kas tur notiek...

Otrs, ir tas, ka mūzikas, filmu industrija spiež uz to ka, apmainīties ar filmām, mūziku internetā ir fui, pēē... pirātisms (interesanti kā, ja neviens no tā negūst peļņu???) un vienīgais legālais un pareizais veids, kā tikt pie mūzona ir iet uz mūzikas veikalu un pirkt disku ar 10 dziesmām (neaizmirsīsm, ka singli praktiski vairs nav pieejami). Ar to industirja uzsver, ka tu esi samaksājis autoratlīdzību autoram... bet būsim godīgi - cik no teim 10Ls aiziet autoram....1-2Ls maksimums. Kādēļ industrija nepiemin, ka tādā veidā viņiem ir iespējams kontrolēt māksliniekus, jo lai izdotu disku, kas fiziski nonāk veikalu plaukots vajag, lielu čunguru, kas māksliniekiem parasti nav, industrija var konrolēt piedāvājumu, konkurentus - pat ja pagrīdes grupiņa var samesties ierakstu studijas nomai, lai ierakstītu albumu, tai nekad nebūs tāds piķis, lai pēc tam dabūtu to albumu fiziski līdz veikalu plauktiem, kamēr ievietot internetā to ir salīdzinoši daudz lētāk. Tā pat jautājums - kādēļ industrija grib man uzspiest pirkt visu albumu, stāstot cik tur smukas bildītes, informācija un viss tik smuki un skaisti... bet ja man to nevajag, es gribu tikai vienu dziesmiņu paklausīties, es negribu speciāli dēļ tās kratīties uz veikalu, kur es to tā pat nevaru nopirkt - tikai kopā ar albumu.... pluss protams industrija nepiemin, ka fiziski pats disks kaut ko maksā, maksā arī ierakstīšana, smuko bildīšu iespiešana, tā pat ir izmaksas transportam, loģistikai, glabāšanai, veikala nomai kaut vai, veikala darbinieku algām.... un protams, ka visi šie posmi grib dabūt kādu peļņas procentu no šī procesa, kas ir arī normāli - tas ir viņu bizness, kamēr ļoti daudz no šīs ķēdes atrkrīt veidojot interneta veikalu - atteicīgi izmaksas mazāks, cena iespējama nesalīdzināmi zemāka.

Tā kā es atļaušos apgalvot, ka 10Ls par albumu nav tā īstā mūzikas cena un autoram no tā aiziet mazākā daļa, viss pārējais ir lai industrija varētu vārīties. Tādēļ, kamēr nebūs internetā ērta vieta ar saprātīgām cenām, kur es varēšu legāli nokačāt jebkuru dziesmu (kaut vai aizsūtot SMS... nevajag iespringt uz maksājumu kartēm, kaut vai tādēļ, ka aktīvākajai mūzikas pircēju daļai - tīņiem, tādas vispār nevar būt).... tikmēr es kačāšu no DC++ un nejutīšos, ka radu zaudējumus māksliniekiem - jo pat ,ja nebūtu tāda iespēja - es veikalā disku pa 10Ls jebkurā gadījumā nepikrtu.

#35 kintu > Ezīc @ 2007.06.05 19:03

Digitālie produkti ievērojami lētāki nebūs, jo fiziskās nesējas izmaksas (ieskaitot pārdevējus, transportu utt.), jau ir diezgan mazas salīdzinot ar autoratlīdzību, mārketingu utt. Ja apskatās, ka itunes viena dziema maksā ap $1, tad mūzikas industrijas peļņa sanāk vēl lielāka, nekā pārdodot CD.

Pirātisms nav laba lieta, bet tā radītie zaudējumi noteikti ir pārspīlēti. Ja cilvēki nav maksātspējīgi, tad viņi tik un tā nebūtu varējuši to nopirkt. Bet ja cilvēkam ir labs darbs un nauda, tad viņam nav nekādas intereses vazāties DC++ habos, jo vieglāk ir vienkārši nopirkt internetā ar kredītkarti.

Oponējot Firzam, tad, atvaino, bet es godīgi pasaku, ka ne grāmatas, ne CD ielas veikalos vairs nepērku, jo nekad nevar zināt, kas tajos iekšā. Kādreiz tā darīju, bet 50% gadījumu grāmata palika neizlasīta, jo lielākā daļa literatūras ir makulatūra. Amazon tagad piedāvā ieskatīties grāmatā, kas jau ir labāk. Bet vēl vairāk es pērku grāmatas, kuras man ir gadījies palietot, aizņemoties no drauga utml., jo tad es patiešām esmu tās novērtējis. Šajā ziņā pirātismam ir pozitīvā puse, ka tas dod cilvēkiem iespēju izvērtēt darbu/grāmatu/dziesmu kvalitāti, attiecīgi nodrošinot godīgas tirgus attiecības.

#36 cosmo WWW @ 2007.06.06 01:00

nesen rakstiiju Apple veestuli par iespeeju Latvijas tautieshiem izmantot i-tunes - nezunu, laiks raadiis, bet pagaidaam shaada iespeeja vel nav, nezinu, neesmu skatiijies

#37 zuzigaa @ 2007.06.12 00:10

ari ground.lv ir kas lidzigs - mp3 veikals jaunajam grupam. Vismaz hh laucins tiek ar sevi gala.

#38 4iberniex @ 2007.07.29 23:31

Nekas cits jav neatliek kā vilkt mūziku uc lietas. Kkādā tur mūzikas veicī tiešām nav nekāda izvēle! Gaumes ir dažādas ne jav visi ir ktituši uz šlāgerputeņiem uc marasmiem un pa kko jaunu tiešam nav ko ceret! doremi.lv aprobežojas ar mūsējo muzoniem sliktā kvalitātē! :@

#39 [Na!s] Muulis @ 2007.09.13 22:38

Ja es pelniitu tik daudz lai varu skaitiit naudu tuukstoshos - tad nebuutu probleema nopirkt CD - bet kaameer Latvijaa buus algas taadas kaadas ir - neviens pats necentiisies gaadaaties kko legaalu !

un taapat - ja man draugs buutu nopircis kaadu dziesmu - kaapeec lai es pirktu ja es varu paaraxtiit

ko tad tagad aizliegs cd/r :D - vai funkciju save

#40 henrijs-k @ 2007.09.30 17:35

boot.lv ja tev ir XP.. a kas gruuti teemu forumaa bij uztaisiit?

#41 bumbu @ 2007.10.06 10:30

Pēc dažu komentētāju apgalvojumiem sanāk tā, ka mūziku legāli pērk tikai tie, kuri nezina par p2p iespējām. Nonsenss.

#42 weiss@datuve @ 2007.10.13 19:06

Bet tas ir reāli cenas augšā ko darīt paņemt no drauga! visa informācija pieder sabiedrībai un tās apmaiņa ir komonokācijas iespējas starp cilvēkiem, ja kāds kaut ko zinās es rīt to zināšu parasta parādiba. Autoriem sakarīgiem pērku dvd + bonus intervija un citi sīkumi to ko pa p2p novilkt nevar.
Vel neesmu sapratis kā nosūtīt naudu uz ārzemēm ārprāc!

#43 hihi @ 2008.01.15 16:41

es neperku legalos, un ari ar DC neaizraujos.
bet principa latvju muziku es no DC+ un torentiem nevilktu,galu gala musu muzikas industrijai vajag ka dzivot .bet visadas Britnijas spirsas var ari iztikt bez maniem lasisiem

#44 msh @ 2008.01.15 19:59

Mani prikolē tie āksti, kas saskata maksas trackeru lietošanas iespējamību. Kāda heka pēc man jāmaksā un jāsēdo? :D Es vēl saprastu, ja, teiksim, būtu trackeris, tur kaudzēm muzona, par lietošanu jāmaksā abonentmaksa + atkarībā no abonentmaksas un ratio dienā max novelkamais apjoms...

#45 puxlij @ 2008.10.08 20:45

tas vis ir sviests!

#46 Gribulis_ @ 2008.10.09 09:15

Es gan gribētu iegādāties mūziku CD formātā. Lai arī tā nav augstakā kvalitāte, bet tomēr daudz labāka par tiem "128" Kbit mp3 failiem. Bet no kurienes tādu var dabūt?
Amazones? eBay?

#47 kalnos @ 2009.10.03 22:26

Smagi kļūdās autors... Pieprasījums ir pēc bezmaksas labumiem. Un ir arī bezmaksas labumu piedāvājums. A pieprasījums pēc maksas labumiem - NAV, jo nafig maksāt, ja var dabūt par velti...? Tikai muļķi maksā par to, ko var dabūt par velti. Jebkurā gadījumā, es jau nu toč netērētu naudu (pat ne santīmus) uz tādiem mēsliem, kā mūzika, filmas utt. Ir viņas par velti - labi, nav viņu - var mierīgi iztikt... :)