Datuve :: Vērienīgākā bankas aplaupīšana 2016. gadā

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 98

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 98

Datuve.lv video
Top.LV

Vērienīgākā bankas aplaupīšana 2016. gadā

Ievietoja: kapanen @ 2016.04.24 19:44  

banka

Dažreiz labākais veids, kā mācīties no kļūdām – ir mācīties no citu kļūdām. Centrālā banka Bangladešā, deva visiem topošajiem bankas īpašnieki ļoti svarīgu mācību – nevajag taupīt un ekonomēt uz tīkla drošību.

Hakeriem izdevās nozagt aptuveni 81 miljonu ASV dolāru no Bangladešas bankas, pateicoties dažām drošības komponentēm, kuras katra atsevišķi bija tikai 10 ASV dolāru vērtībā.

Zādzība notika šī gada februārī, kad hakeri iekļuva Bangladešas bankas sistēmās, pārtvēra svarīgus elektroniskus dokumentus, un tad veic desmitiem pieprasījumus no Federālo rezervju bankas Ņujorkā, lai pārvietot naudu no Bangladešas bankas uz kontiem Filipīnās un Šrilankā.

Hakeri bija plānojuši nozagt daudz lielāku summu, bet tas neizdevās, jo transfēra procesā tika ievadītas dažas nepareizas frāzes, kuru rezultātā tika apturēti daži pārskaitījumi.

Iekļūšana bankas sistēma kļuva iespējama, pateicoties lētajiem „tīkla slēdžiem”, kā arī bankas aizsardzība praktiski nebija aprīkota ar ugunsmūri.

Saskaņā ar internacionālo ziņu aģentūru Reuters, policijai ir zināšanas par cilvēkiem, kas saņēma naudu no Bangladešas bankas, bet nezina identitāti hakeriem, kuri veica pārskaitījumus uz šo cilvēku kontiem. Tas ir daļēji tāpēc, ka bankai bija lēta drošības aparatūra - labāki tīkla slēdži būtu varējuši izsekot, no kurienes tieši šie hakeri piekļuva tīklam un uzlauza to.

Saistītie raksti