Datuve :: ASV kārtībsargi tiek pie radariem, kas „redz” caur sienām

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 100

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 100

Datuve.lv video
Top.LV

ASV kārtībsargi tiek pie radariem, kas „redz” caur sienām

Ievietoja: BaibaKlava @ 2015.01.25 10:16  



Saskaņā ar "USA Today" izplatīto informāciju, vismaz 50 likuma uzraudzības aģentūru ASV, ieskaitot FBI un maršalus, pēdējo 2 gadu laikā ir tikušas pie pārnēsājamiem radariem Range-R, kam piemīt spēja „redzēt” caur sienām. Tos ražo kompānija „L-3 Communications”. Radari ir tik spēcīgi, ka var noteikt kustību un pat elpošanu 15 metru attālumā, arī caur 30 cm biezu betona sienu. Tie spēj redzēt cauri arī kokam, stiklam, mālam un citiem materiāliem, no kā tiek veidotas sienas, izņemot, metālu. Kopš ierīcei ir 160 grādu skata leņķis, tai nepieciešamas vien pāris sekundes mājas skenēšanai.

Kā izrādās, ASV maršali kopš 2012.gada radaru iegādei iztērējuši vairāk par 52 tūkstošiem dolāru. Katrs „Range-R” radars maksā 6 tūkstošus ASV dolāru. Likumsargu aģentūrām bija izdevies noslēpt šādu faktu vairāku gadu garumā, līdz Apelācijas tiesa pieminēja to lietošanu aresta laikā, ko pagājušajā mēnesī veica maršali.

2001.gadā Augstākā tiesa nolēma, ka autoritātes nedrīkst izmantot termālās kameras vai jebkuru radaru sistēmu, kas toreiz atradās tikai izstrādes stadijā, konkrētas personas mājas skenēšanai bez atbilstošas pilnvaras. Pagājušā mēneša incidents, kurā bez atļaujas tika izmantoti „Range-R”, liek domāt, ka šis nav bijis ne pirmais, ne arī vienīgais neatļautais radaru izmantošanas gadījums.



Saistītie raksti