Datuve :: Visā pasaulē norisinās ikgadējā „Programmēšanas stunda”

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 62

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 62

Datuve.lv video
Top.LV

Visā pasaulē norisinās ikgadējā „Programmēšanas stunda”

Ievietoja: BaibaKlava @ 2014.12.09 09:06  


Kodēšana ir visai sarežģīta mācība, un, lai tai nopietni pievērstos, reizēm nepieciešams vien neliels grūdiens pareizajā virzienā. Šogad, jau otro gadu pēc kārtas, notiek „Programmēšanas stunda”, kas norisinās no 8. līdz 14. decembrim kā daļa no Datorzinātņu mācību nedēļas. Tās galvenais mērķis ir veicināt interesi par datorzinātnēm dažādu paaudžu, jo īpaši skolēnu, vidū.

„Programmēšanas stunda” ir globāla kustība, kurā piedalās studenti no 180 valstīm. Stundu ilga konsultācija interneta vidē ir pieejama 30 valodās. Lai piedalītos „Programmēšanas stundās”, nav nepieciešamas priekšzināšanas. Pašlaik jaunākajam dalībniekam ir vien 4, bet vecākajam – 104 gadi.

Mācību nolūkos ir izveidota arī mājaslapa Code.org . Tajā ir iespējams apgūt programmēšanas pamatus, izmantojot dažādus tiešsaistes mācību rīkus.

„Programmēšanas stundas” vēstneši ir pasaulē atpazīstami cilvēki, piemēram, Baraks Obama, Džesika Alba, Eštons Kačers un Džeks Dorsejs.

Šajā sabiedrības izglītošanas kustībā ir iesaistīti arī tādi tehnoloģiju „milži” kā Apple un Microsoft, kas visas nedēļas garumā piedāvā vairākas radošas darbnīcas. Piemēram, bērnu auditorijai tiks piedāvātas kodēšanas stundas kopā ar Disneja multiplikācijas filmas „Ledus sirds” galvenajām varonēm Elzu un Annu. Darbnīcās piedāvā apgūt dažādas prasmes – zīmēt un pozicionēt dažādus objektus, programmēt robotus un citas ar datorzinātnēm saistītas aktivitātes.

Saistītie raksti