Datuve :: „Google” investē karotē, kas palīdz Parkinsona slimniekiem

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 80

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 80

Datuve.lv video
Top.LV

„Google” investē karotē, kas palīdz Parkinsona slimniekiem

Ievietoja: BaibaKlava @ 2014.11.27 07:47  


Viens no kompānijas „Google” jaunajiem projektiem - ar tehnoloģiju palīdzību īpaši pielāgotas karotes, kas paredzētas ar Parkinsona slimību sirgstošajiem cilvēkiem. Tas ir rīks, kas izmanto simtiem dažādu algoritmu, lai ļautu viņiem normāli paēst. Kā jau zināms, Parkinsona slimniekiem ir raksturīga trīce, kas ievērojami apgrūtina ikdienas darbības.

Karotē pielietotā tehnoloģija uztver, kā trīc slimnieka roka, un momentāli veic pielāgojumus, lai karote paliktu līdzsvara stāvoklī. Klīniskajos izmēģinājumos tika pierādīts, ka ar tehnoloģijām aprīkotā karote palīdz vidēji 76% Parkinsona slimnieku ieturēt normālu maltīti.


„Google” pārstāve Katelīna Džabbari atklāja, ka kompānija vēlas palīdzēt slimniekiem un padarīt viņu dzīvi ērtāku, kā arī informēt sabiedrību par šo slimību ilgtermiņā.

Šī ierīce ir nozīmīgs izgudrojums, un Parkinsona slimniekiem tā var kļūt par neaizvietojamu vērtību. Iepriekš pacientiem, kas nespēja patstāvīgi ēst, bija jāpaliek izsalkušiem. Tagad šī problēma ir atrisināta, un viņiem nav nepieciešama otra cilvēka palīdzība. Protams, karote neārstē slimību, bet ievieš pozitīvas pārmaiņas Parkinsona slimnieku ikdienas dzīvē.

„Google” šajā „gudro” rīku biznesā iesaistījās tikai septembrī, atbalstot Nacionālā Veselības Institūta projektu „Lift Labs”.


Vairāk nekā 10 miljoniem cilvēku pasaulē, tostarp arī „Google” līdzdibinātāja Sergeja Brina mātei, ir konstatēta Parkinsona slimība. Viņš ir ziedojis vairāk par 50 miljoniem ASV dolāru tās ārstēšanas izpētei.

Austrālijā tā ir izplatīta saslimšana – vidēji vienam no 350 iedzīvotājiem ir konstatēta Parkinsona slimība. Šis skaitlis visai ātri aug, jo katru dienu tiek konstatēti ap 30 jaunu saslimšanas gadījumu. Statistika rāda, ka katru gadu no tās mirst 50 tūkstoši cilvēku visā pasaulē.

„Lift Labs” pamatlicējs Anupams Pataks stāstīja, ka projekta attīstība ir iedvesmojusi viņu jauniem pētījumiem. Viņš, sadarbojoties ar „Google (x) Life Sciences”, izstrādā kontaktlēcas ar diabētu sirgstošiem cilvēkiem, kas mēra glikozes līmeni asarās. Komandas darbs turpinās pie vēl viena projekta, kas pēta nanodaļiņu iespējamo izmantošanu slimību noteikšanā.

Saistītie raksti