Datuve :: „Nokia” plāno atgriezties tirgū ar „Android” planšetdatoru

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 63

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 63

Datuve.lv video
Top.LV

„Nokia” plāno atgriezties tirgū ar „Android” planšetdatoru

Ievietoja: BaibaKlava @ 2014.11.19 09:39  


Tikai dažus mēnešus pēc nokļūšanas „Microsoft” īpašumā, somu kompānija plāno atgriezties tirgū ar pavisam jaunu planšetdatoru Nokia N1. Kādreiz populārākais mobilo telefonu ražotājs vakar paziņoja par jaunas 7.9 collu planšetes izlaišanu jau nākamā gada sākumā. Vispirms tā tiks prezentēta Ķīnā, lielākajā pasaules tehnoloģiju tirgū, un tikai tad nonāks citās valstīs.

Ierīci darbinās „Android” operētājsistēma, nevis „Windows” programmatūra, kā tas bija laikā, kad „Nokia” uzsāka sadarbību ar kompāniju „Microsoft”. Kā zināms, tā beidzās neveiksmīgi – „Nokia” tika pārdota „Microsoft” par 7.2 miljardiem ASV dolāru.

Sebastians Nistroms, „Nokia” tehnoloģiju sekcijas vadītājs, planšetdatoru aprakstīja kā „Nokia” jauno sākumu. Viņš piebilda, ka 80 procenti pasaules mobilo telefonu lietotāju izmanto „Android”, bet tikai 2,5 procenti - „Windows” programmatūru.

Protams, tas nebūs viegls darbiņš pēc tam, kad gadiem ilgi kompānija bija koncentrējusies uz mobilo tālruņu ražošanu. Neskatoties uz to, „Nokia” ir lieliski pierādījusi, ka spēj attīstīties un mainīties līdzi laikam.

Paziņojums par nākotnes plāniem notika Eiropas lielākajā biznesa ideju un investoru konferencē „Slush”, kas pulcēja 10 tūkstošus dalībnieku no visas pasaules Helsinkos. Nistroms pauda gandarījumu, ka zīmols „Nokia” tomēr atgriezīsies pircēju rokās.

Nozares pārstāvji pauda pārsteigumu par to, cik ātri „Nokia” nonāca pie šāda lēmuma. Bet, tas tik un tā esot bijis jādara, lai kompānija saglabātu zīmola „Nokia” vērtību.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 budziz @ 2014.11.20 06:56

Kas ir biljons???

#2 BaibaKlava @ 2014.11.20 10:42

Paldies, vērīgo lasītāj!  Kļūda izlabota.