Datuve :: „Facebook” iesaistās cīņā pret Ebolas vīrusu

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 102

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 102

Datuve.lv video
Top.LV

„Facebook” iesaistās cīņā pret Ebolas vīrusu

Ievietoja: BaibaKlava @ 2014.11.12 18:33  


Kompānija „Facebook” nesen ir izveidojusi īpašu pogu, kas paredzēta, lai sociālā tīkla lietotājiem atvieglotu ziedojumu veikšanu organizācijām, kas cīnās pret Ebolas vīrusa epidēmiju un izplatību Rietumāfrikā. Ar ziedojumu pogas palīdzību „Facebook” lietotājiem ir iespēja pa tiešo nosūtīt naudu vienai no trim organizācijām.

Visi cilvēki, kas vēlas piedalīties šajā akcijā, var ziedot vairākām organizācijām, piemēram, „International Medical Corps”, „Save the Children”, Sarkanā Krusta un Sarkanā Pusmēness starptautiskajām federācijām (IFRC).

„Facebook”savā paziņojumā paudis, ka nereti cilvēki pēc palīdzības griežas tieši šajā portālā, un jo īpaši krīzes apstākļos. Viņiem ir svarīgi dalīties ar savu pieredzi, jautājumiem un arī atbalstu. Vēl ziņojumā bija norādīts, ka dažādas pasaules organizācijas jau izmanto sociālos tīklus līdzekļu vākšanai. Šāds lēmums par iesaistīšanos nāvīgā vīrusa izplatības apturēšanā ir pieņemts ar mērķi informēt cilvēkus un aicināt viņus rīkoties, kā arī palīdzēt organizācijām dibināt tiešu kontaktu ar cilvēkiem.

Kompānija norādīja, ka viņi sadarbojas arī ar ANO Bērnu fondu (UNICEF). Tas tiek darīts ar mērķi informēt un izglītot cilvēkus slimības izplatības zonā un kaimiņvalstīs. Ir svarīgi laicīgi sniegt visu nepieciešamo informāciju par simptomiem un ārstēšānu, lai cilvēki varētu vērsties pēc medicīniskās palīdzības jau pašā vīrusa sākuma stadijā vai arī tikai uz aizdomu pamata.

„Facebook” plāno sadarbību arī ar nevalstisko organizāciju „NetHope”. Kompānija vēlas atbalstīt palīdzības organizācijas darbiniekus Gvinejā, Libērijā un Sjerraleonē.

Šī „Facebook” izrādītā iniciatīva un sniegtā palīdzība ir ļoti nozīmīga, lai ierobežotu bīstamo epidēmiju un glābtu neskaitāmas dzīvības. Starp citu, pats kompānijas dibinātājs Marks Cukerbergs kopā ar savu sievu ziedoja 23 miljonus dolāru šī cēlā mērķa labad.

Saistītie raksti