Datuve :: Jevgeņijs Kasperskis: «Pienācis laiks dot pretsparu kiberieročiem»

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 53

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 53

Datuve.lv video
Top.LV

Jevgeņijs Kasperskis: «Pienācis laiks dot pretsparu kiberieročiem»

Ievietoja: Antra_F @ 2012.10.18 19:09  

Kaspersky Lab ģenerāldirektors Jevgeņijs Kasperskis nosauca starptautisko sadarbību un aizsardzības tehnoloģiju pilnveidošanu par galvenajiem izdzīvošanas nosacījumiem kiberbruņošanās sacensības laikmetā. Savā runā ITU Telecom World 2012 konferencē Dubaijā Jevgeņijs Kasperskis pastāstīja par kiberieroču bīstamību un uzņēmuma pieeju izšķiroši svarīgu rūpniecisko sistēmu aizsardzībai.

«Ilgtermiņā raugoties, kiberieroči katrā ziņā radīs kaitējumu visiem: gan uzbrucējiem, gan upuriem, gan vienkāršiem aculieciniekiem. Atšķirībā no tradicionālajiem ieročiem pretinieks var viegli pārprogrammēt kiberieroču elementus. Izdzīvošanu šādos apstākļos var garantēt tikai izšķiroši svarīgu informācijas sistēmu jauna, pilnvērtīgāka drošības paradigma,» uzsvēra Jevgeņijs Kasperskis.

Jevgeņija Kasperska priekšlasījuma galvenās tēzes:

• Tradicionālās kaitīgās programmas jau negatīvi ietekmē izšķiroši svarīgu infrastruktūru.
• Par iemeslu energoapgādes atvienošanai ASV un Kanādā 2003. gadā līdzīgām avārijām kļūst kļūmes programmu darbībā un iespēju trūkums kontrolēt patieso energosistēmas stāvokli.
• Nepārtrauktā kiberbruņošanās sacensība padziļina izšķiroši svarīgās infrastruktūras aizsardzības problēmu:
• 2010. un 2011. gadā tika atklāts datortārps Stuxnet un trojietis Duqu;
• 2012. gadā jau atklātas kaitīgās programmas Gauss un Flame, kā arī miniFlame.
• Kiberieroči ir universāli un nepazīst robežu. To iedarbība uz izšķiroši svarīgām rūpnieciskajām sistēmām var būt graujoša.
• Par galveno prioritāti ir jākļūst ievainojamo sistēmu pienācīgai aizsardzībai.

Savā runā Jevgeņijs Kasperskis raksturoja galvenos pasākumus, kas nodrošina rūpniecisko vadības sistēmu aizsardzību. Jaunai, uzticamai ticamas informācijas par rūpnieciskā objekta darbu ieguves sistēmai ir jākļūst par pirmo soli ceļā uz efektīvu aizsardzību pret kiberieročiem. Tieši tāpēc Kaspersky Lab pašlaik izstrādā drošu operētājsistēmu, kas var kļūt par uzticamu mezglu rūpnieciskajā vadības sistēmā.

Uzziniet vairāk par Kaspersky Lab viedokli attiecībā uz rūpniecisko vadības sistēmu drošību, kā arī par drošai operētājsistēmai izvirzītajām prasībām:
Jevgeņija Kasperska emuāros http://eugene.kaspersky.ru/2012/10/16/secure-os-for-industrial-control…;
Kaspersky Lab Rūpniecisko sistēmu aizsardzības nodaļas sagatavotajā analītiskajā rakstā tīmekļa vietnē http://www.securelist.com/en/analysis/204792248/Securing_Critical_Info…

«Kiberieroči apdraud ne vien valstis un uzņēmumus, bet ikvienu cilvēku. Mēs nedrīkstam pieļaut, ka kiberieroči aptur tehnoloģiju attīstību. Mūsu mērķis – nepieļaut to, ka kiberapdraudējumi ietekmē izšķiroši svarīgu informācijas sistēmu darbu. Un šis uzdevums ir jāveic, piedaloties visām ieinteresētajām pusēm, starptautiskā līmenī,» savas uzstāšanās noslēgumā norādīja Jevgeņijs Kasperskis.

Saistītie raksti