Datuve :: Google piedāvā Swiffy – Flash satura pārveidotāju

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 112

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 112

Datuve.lv video
Top.LV

Google piedāvā Swiffy – Flash satura pārveidotāju

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2011.06.30 17:07  

Google laiduši klajā Swiffy – rīku Flash satura pārveidošanai HTML5. Rīks, kas tiek piedāvāts Google Labs, piedāvā augšupielādēt SWF failu un pārveidot to HTML5 versijā, kas darbosies modernos tīmekļa pārlūkos ar augsta līmeņa SVG atbalstu.

Rīks joprojām atrodas agrā izveides stadijā, tādēļ tas nepārveidos visu Flash saturu, taču reklāmas un animācijas tas pārveido tīri labi. Google piedāvā četrus piemērus, ja pirms rīka izmēģināšanas vēlaties apskatīt potenciālo rezultātu.

Swiffy radās pagājušā gada vasarā, kad inženieris praktikants Pīters Sensters pievienojās Google mobilo reklāmu komandai un palīdzējai izdomāt, kā attēlot Flash animācijas ierīcēs, kas neatbalsta Adobe Flash atskaņotāju (piemēram, Apple iOS ierīces). Pītera progress bija tik ievērojams, ka Google viņu pieņēma darbā un izveidoja komandu darbam pie šī projekta.

Swiffy izmanto JavaScript Object Notation formātu, pateicoties kuram Swiffy animācijas ir tikai nedaudz lielākas par oriģinālajiem SWF failiem. Google nav vienīgie, kas veido Flash pārveidotāju HTML5. Arī Adobe strādā pie tā, lai izstrādātājiem tiktu piedāvāta iespēja pārveidot Flash failus. Pirms trim mēnešiem Adobe laida klajā eksperimentālu Flash pārveidošanas rīku ar segvārdu Wallaby.

TechSpot

Saistītie raksti

Komentāri

#1 forward @ 2011.07.01 13:14

Man uz žoperas nesnostrādaja saka sucsesfull, bet nekā nav.

uz chrome gan aizgāja

#2 Android WWW @ 2011.07.01 22:31

googlei nav nekāds supports operai un diezvai arī kādreiz būs :<

#3 zvaninsh @ 2011.07.01 23:15

Kāds vēl supports.. standarts ir viens, acīmredzot labāk atbalstīts Chromē.