Datuve :: MS Paint alternatīvas Mac lietotājiem: 1.daļa

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 125

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 125

Datuve.lv video
Top.LV

MS Paint alternatīvas Mac lietotājiem: 1.daļa

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2010.11.23 22:56  

Reizēm rodas nepieciešamība veikt nelielas izmaiņas attēlu izmēros vai kā citādi tos palabot, taču nav vēlēšanās instalēt un apgūt iespējām bagātas programmas, piemēram, Photoshop vai GIMP. Microsoft lietotājiem šim nolūkam var noderēt Microsoft piedāvātā Paint programma, taču ko izvēlēties Mac lietotājiem?

Atšķirībā no Microsoft, kas lietotājiem uzreiz pēc operētājsistēmas ieinstalēšanas piedāvā Paint programmu, Mac OS lietotājiem pašiem jāmeklē kāda līdzīga programma. Tālāk rakstā minēti daži iespējamie varianti, ja meklējat MS Paint līdzinieku Mac operētājsistēmai.


Paintbrush
Paintbrush ir programma, kas, iespējams, visprecīzāk līdzinās Microsoft veidotajai Paint. Tā pat tiek reklamēta kā "Paint Mac operētājsistēmai". Programma ir pavisam vienkārša: atveriet jaunu failu ar vēlamajiem attēla izmēriem, un parādās balts attiecīgā izmēra laukums. Tad ņemiet talkā pieejamos rīkus (rīki precīzi tādi paši, kā Paint programmā), izveidojiet nepieciešamo zīmējumu un saglabājiet to, izvēloties kādu no populārākajiem failu formātiem.


Šī aplikācija ir bezmaksas. To var izmantot Mac OS X 10.4 vai jaunākas operētājsistēmas versijas lietotāji. Programmas izstrādātāji ir Soggy Waffles.


Rita
Programma Rita līdzinās Paintbrush - tai ir visai līdzīga lietotāja saskarsne. Kādam varētu šķist, ka ikonas rīkjoslā ir nedaudz mulsinošas, jo paraugoties uz tām, īsti nevar saprast, ko katra no tām piedāvā darīt. Arī attēla izmēra mainīšana ir nedaudz sarežģītāka.


Šīs programmas cena ir 20 ASV dolāri, taču izmēģinājuma versijas izmantošanas laiks ir bezgalīgs, turklāt tā piedāvā visas iespējas, kas tiek piedāvātas pilnajā versijā. Ja vēlaties pamatfunkcijām pievienot vēl dažas iespējas (piemēram, uzlikt uz attēla režģi), šī programma domāta tieši jums.

Šo programmu var izmantot Mac OS X 10.4 vai jaunākas operētājsistēmas versijas lietotāji. Rita izstrādātājs – Niklas Frykholm.


Seashore
Seashore atrodas kaut kur pa vidu starp ļoti vienkāršu un iespējām bagātu programmu. Tās pamatā ir populārā programma GIMP. Šī programma nav tik vienkārša kā Paintbrush vai Rita, taču tās lietošanai nav vajadzīgas īpašas zināšanas, un to droši var dēvēt par Paint alternatīvu Mac lietotājiem.


Seashore ir skaidra, taču tajā pašā laikā informatīva lietotāja saskarsne, ar ierastajiem Efektu un Zīmēšanas taustiņiem. Programmas saskarsnē ir neliels lodziņš, kurā var apskatīt attēla krāsas un izmērus.

Seashore ir bezmaksas programma, ko var izmantot Mac OS X 10.4 vai jaunākas operētājsistēmas versijas lietotāji. Tās izstrādātāji ir Community Effort.


Pixen
Arī šī programma atrodas kaut kur pa vidu starp vienkāršajām un sarežģītajām attēlu rediģēšanas programmām. Tā tiek dēvētā par "spējīgu Paint vai vienkāršāku Photoshop". Jāsaka gan, ka šīs programma nav tik "jautra" kā Paint, jo ja vēlaties vienkārši atvērt programmu, kurā "paķēpāties", šī nebūs gluži īstā izvēle. Tai trūkst dažu klasisko rīku – piemēram, aerosola baloniņa un otas.


Pixen ir bezmaksas programma, ko var izmantot Mac OS X 10.4 vai jaunākas operētājsistēmas versijas lietotāji. Tās izstrādātāji ir Open Sword

Nākamajā raksta daļā varēsit iepazīties ar četrām citām Paint alternatīvām – Pixelmator, Acorn, Scribbles un ArtRage 2.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 sdf @ 2010.11.24 00:02

windows lietotājiem ir viena eleganta alternatīva... Paint.NET

#2 Christian @ 2010.11.24 08:37

Paldies, Mārtiņ!
Vienīgi- jautājums- ja pārsvarā Paint uz Windows tiek lietots "ekrānšāviņu" (ciest nevaru šo latviskojumu!) iegūšanai un apstrādei, nevis paķēpāties ar otu vai spaini, tad kuru no šiem ieteiksiet, kā visērtāko uz Mac...? Paintbrush vai tomēr Seashore...?

#3 MartinsKarelis @ 2010.11.24 11:06

Ja tiešām pietiek ar Paint iespējām, tad izskatās, ka Paintbrush būs piemērotāka izvēle.

#4 Jūras Fricis @ 2010.11.24 11:43

Vēl viena iespēja ir Parralels Desktop & Ms PaintBrush

#5 me-mac @ 2010.11.24 16:08

Jūras Fricis rakstīja:

Vēl viena iespēja ir Parralels Desktop & Ms PaintBrush

Jē, uzlikt Parralels, lai būtu Paint ;)

#6 KlusumsKY @ 2010.11.24 17:40

Lai dabūtu screenshot uz MAC nevajag nekādu tur paint vai citu mēslu. CMD+Shift+3 un bilde saglabāsies uz Desktop.

Palasi googlē par screenshotiem uz MAC! :P

Un vispār - pašām elementārākajām darbībām ar bildēm ir izdomāts Preview uz MAC.

"...Mac OS lietotājiem pašiem jāmeklē kāda līdzīga programma...." - šeit jūtams kaut kāds naids pret Mac OS vai kā????

#7 alien25209 @ 2010.11.24 19:21

Windows lieto-98% Alternatiivaas OS-2% Protams liels paldies Datuves autoriem par lieliskajiem rakstiem, bet kaada velna peec mums te vajadzigs Mac atteela apstraades softa apskats ?

#8 Gestapo @ 2010.11.24 19:45

alien25209 rakstīja:

Windows lieto-98% Alternatiivaas OS-2% Protams liels paldies Datuves autoriem par lieliskajiem rakstiem, bet kaada velna peec mums te vajadzigs Mac atteela apstraades softa apskats ?

Viens Mac raksts pa pus gadu... kā tev tas var traucēt?
Paldies Datuvei, bet es tīri labi iztieku ar Preview un iPhoto iespējām :)

#9 cosmoLV @ 2010.11.24 21:46

Nu nezinu vai MAC lieto 2% visur kur griežos tur redzu MAC, man darbā MAC, kolēģiem MAci sapirkti un pat televīzijā mēs uz makiem visas apstrādes veicam dēļ tā stabilitātes un ātrdarbības...

manuprāt tie 2% ir novecojies vai arī es nesekoju līdzi info :) bet vienalga, manuprāt naida jau nav ir nezināšana, vai vienkārši skaudība... tas ir normāli, jo cilvēku EGO stāv pāri visam tāpat kā svarīgums – būt svarīgam un patiekt: "Ei, es arī te esmu!" man ir tas un tas un vispār ko jūs te saprotiet! ES, ES, es māku jums pastāstīt to ka ir tā un šitā - ja! un ziniet man draugam ir Windows un tur visas spēlītes baigi labi rullē, bet man ir MAC un mani neviens vairs nemīl!

...par ko mēs te vispār runājam? tas ka lielākā daļa tīņu te perās un vārās strīdos un teorijās par to kas ir labs un kas slikts - vispār nav jēga pievērst uzmanību ;)

#10 mzfk @ 2010.11.24 21:48

Es gan zīmēju ar pirkstu uz ekrāna. Universāls tūlis.

#11 cosmoLV @ 2010.11.24 21:56

@11 - Pirkstu jau sauc par "Tūli"?
man vienmēr interesanti kā ar cilvēkiem/kolēģiem ir runāt pēc šādu valodas kropļojumu lietošanas? es zinu dažus datorģēnijus ar kuriem runāt ir tas pats kas daudzīt akmeni - pilnīgs bezsakars :) :) :)

#12 HIGH-Zen @ 2010.11.25 09:54

#12
Tūlis ir atbilstošs apzīmējums pirkstam. Ar latvisku vārdu "instruments" parasti apzīmē citu ķermeņa daļu. :D

#13 Jūras Fricis @ 2010.11.25 11:13

me-mac rakstīja:

Jūras Fricis rakstīja:

Vēl viena iespēja ir Parralels Desktop & Ms PaintBrush

Jē, uzlikt Parralels, lai būtu Paint ;)

Nuuu, Parralels ir jāliek ne jau tikai deļ Paint, mēs taču to abi zinām, jeb to zin tikai viens no mums? :) Kā paliek ar Ms Project, Ms Visio, utt? Ir dažas tādas lietas, kam mēģināt sameklēt alternatīvu uz MAC ir paliela perversija..

Runājot par jautājumu kā tādu - par tiem 2%, man pašam ir, piemēram MAC, dažiem maniem kolēģiem ir MAC, arī dažām paziņam ir MAC. Līdz ar to runa iet par kautkādiem vismaz 10%, iespējams visiem 20..

Bet vidpār ir forši saprast, ka MAC - tas pirmkārt ir Unix, no kā var atvasināt daudz labas un interesantas lietas, kas OS Windows lietotājiem pat sapņos nerādās. Un te neiet runa par Paint.

#14 AldiZz WWW @ 2010.11.26 13:07

Kāpēc Mac OS x-sam grafiskās apstrādes programmas pārsvarā visas ir pa vairākiem logiem, nu katrs panelis atsevišķi ...?

Windai lai taisītu skrīnšotus lietoju papildus softu, kas pats seivo visu! :) Gadwin PrinctScreen.

uun... http://www.gimp.org/macintosh/ WIN! :)

#15 Jūras Fricis @ 2010.11.26 14:00

AldiZz rakstīja:

Kāpēc Mac OS x-sam grafiskās apstrādes programmas pārsvarā visas ir pa vairākiem logiem, nu katrs panelis atsevišķi ...?

Windai lai taisītu skrīnšotus lietoju papildus softu, kas pats seivo visu! :) Gadwin PrinctScreen.

uun... http://www.gimp.org/macintosh/ WIN! :)

Tas ir tāpēc, ka OS X jēdziens "lietojumprogramma" nav sinonīms vārdsm "logs". T.i. lasi pa burtiem: OS Windows

#16 _Drazmens_ @ 2010.11.26 15:31

PS... man nepatīk ne jobanais ''winblows'' un ne pretīgais ''Hackintosh'' linux ar diez ko labs nav bet es ar viņu strādaju majās kur fleškā stāv austrumu linukss... Os vispār nav uz kompjūtera

#17 Dalgo @ 2010.11.27 13:04

Gimp, iet uz visām platformām!