Datuve :: Trešā daļa antivīrusu guvusi negatīvu vērtējumu Virus Bulletin testēšanā

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 105

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 105

Datuve.lv video
Top.LV

Trešā daļa antivīrusu guvusi negatīvu vērtējumu Virus Bulletin testēšanā

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2010.10.19 18:26  

Saskaņā ar neatkarīgā britu žurnāla Virus Bulletin (VB) veiktā testa rezultātiem, šā gada oktobrī VB100 apbalvojumu ieguvuši tikai 24 no 38 antivīrusu produktiem. Labāko rezultātu ļaunprātīgo programmu identificēšanā uzrādīja antivīruss ESET NOD32 Business Edition, pārspējot Microsoft, Kaspersky, Avira, AVG un citus drošības risinājumus.

Šis vidējiem un lieliem uzņēmumiem paredzētais antivīruss ieguva augstāko RAP rādītāju jeb reaktīvās un proaktīvas detektēšanas rādītāju (91.64%) testēto produktu grupā.


RAP rādītājs ir testēšanas atslēgas indikātors, kas ietver gan reaktīvās, gan arī proaktīvās testēšanas rezultātus. Reaktīvajai testēšanai tiek pakļautas vīrusu kolekcijas, kuras tiek apkopotas vienu, divas un trīs nedēļas pirms pretvīrusu bāžu “iesaldēšanas”. Savukārt proaktīvās testēšanas ietvaros tiek izmantota ļaunprātīgo vīrusu paraugu kolekcija, ko apkopo nedēļu pēc testējamo produktu signatūras bāžu “iesaldēšanas”. Lai saņemtu Virus Bulletin apbalvojumu, pretvīrusu produktam jābūt spējīgam noteikt visus draudus no WildList kolekcijas un nepieļaut kļūdas draudu identificēšanā.

Oktobra WildList kolekcijā tika iekļauti jauni polimorfo vīrusu veidi, daži Sality vīrusa varianti, kā arī visai ļaunprātīga vīrusa Viruts eksemplāri. Testēšanā izmantotas vairāk nekā 1000 dažādu ļaunprātīgu programmu variantu replikācijas, bet kopējais vīrusu paraugu skaits WildList sarakstā pārsniedza 14 000 vienības.

Negatīvus rezultātus testēšanā uzrādīja šādi produkti: AhnLab V3Net, ArcaBit ArcaVir, Avertive VirusTect, Commtouch Command, Comodo AntiVirus, Comodo Internet Security, Coranti 2010, Digital Defender AntiVirus, Emsisoft Anti-Malware, Frisk F-PROT, Hauri ViRobot, Kingsoft Internet Security, Returnil System Safe 2011, SGA SGA-VC.

Testēšana tika veikta uz Windows Server 2003 platformas.

Par Virus Bulletin
Virus Bulletin uzsāka darbību 1989.gadā kā žurnāls datoru lietotājiem. Tā specializācija - datoru vīrusu problēmas: vīrusu identifikācijas iespējas un datoru aizsardzība pret tiem, kā arī neatkarīga antivīrusu produktu testēšana.

Šodien Virus Bulletin pretvīrusu industrijā ir guvis plašu atpazīstamību, pateicoties precīzajiem salīdzinājuma testiem. Tā apbalvojumu augstu novērtētē drošības risinājumus ražojošās kompānijas visā pasaulē.

Par ESET
ESET ir līderis antivīrusu starpā pēc saņemto apbalvojumu skaita, bet antivīruss ESET NOD32 nav izlaidis nevienu tārpu vai vīrusu no WildList kolekcijas kopš 1998.gada maija un ir ieguvis rekordlielu VB100 apbalvojumu skaitu.

Kā izriet no Deloitte pētījuma rezultātiem, ESET ir viena no 50 visstraujāk augošām kompānijām Eiropā. Galvenais administratīvais korpuss atrodas Bratislavā (Slovākija), bet uzņēmuma filiāles un plašais partneru tīkls atrodas vairāk nekā 180 valstīs. Ekskluzīvais ESET pārstāvis Latvijā ir SIA Initec Latvia (www.eset.lv).

Saistītie raksti

Komentāri

#1 darklight WWW @ 2010.10.19 19:41

Un nākamie aiz Eset G Data un Coranti? Tādus vispār pirmo reizi dzirdu. Un neredzu tajā bildē Symantec!

#2 testusermuser @ 2010.10.19 20:28

Symantec klients neliekas uz Servera ...

un vispār šis izskatās sponsorēts raksts

#3 karuuzo @ 2010.10.19 22:59

Kad man darbā uzlika ESET NOD32, pirmā doma WTF, palasījos, sapratu, ka tas tomēr tiek lietots.
Ja par raksta sponsorēšanu, nu kāpēc nepalielīties, ja ir ar to :) Datuvei ar naudiņa atlec.

m

#4 Slaists @ 2010.10.20 01:47

Starp aklajiem arī vienacains redzīgs. Bet ja drošību vērtē pēc būtības, tad labākais "antivīruss" ir pāriet uz Linux.

#5 youman @ 2010.10.20 10:32

jēga pāriet uz Linux, ja tāpat var noraut vīrusu, visu nosaka roku leņķis (Linux lietotājiem ir taisnākas rokas nekā vairumam windows)

#6 sango @ 2010.10.20 12:11

Es pareizi redzu vai man rādās, tai tabuliņā tak ir Kaspersky 6 ???Labais pētijums, izskatās, ka katrs no antivīrusa produkta radītājiem pasūta savus pētijumus un protams, kas maksā, tas arī pasūta mūziku.

#7 pļāpa @ 2010.10.20 12:51

Tas tests nav vis antivīrusu, bet tikai pliku skeneru. Mūsu dienās tādam ir nulles vērtība, jo bez skenera katrā normālā antivīrusu softā ir kaudze visa kā cita. Bet Eset jau patīk gvelzt, domā ka tauta muļķi

#8 Arch' @ 2010.10.21 13:04

haha , tagad Kaspersky fani jūtas apbižoti!