Datuve :: Nintendo Wii pārsteidzošā daba – konsole der arī armijas vajadzībām!

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 61

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 61

Datuve.lv video
Top.LV

Nintendo Wii pārsteidzošā daba – konsole der arī armijas vajadzībām!

Ievietoja: AigarsIevins @ 2008.03.30 08:38  

Kā izrādās, tik daudzfunkcionālu un sarežģītu ierīci kā sprāgstvielu neitralizēšanas robotu iespējams vadīt ar pavisam vienkāršu pulti, kas nav sarežģītāka par Xbox 360 vadības ierīci. Tiesa, zinātnieki uzskata, ka Nintendo Wii šim mērķim ir vēl piemērotāks.

Pētnieki no ASV Enerģijas Departamenta Nacionālās laboratorijas nākuši klajā ar piedāvājumu sprāgstvielu neitralizēšanas ierīces vadībai Xbox tipa pulti aizstāt ar jebkurā veikalā nopērkamo Nintendo unikālo vadības ierīci "WiiMote", kas esot daudz intuitīvāka un samazina iespējamo kļūdīšanās iespēju. Pētījuma autori Deivids Brūmers (David Bruemmer) un Duglass Fevs (Douglas Few) uzskata, ka šobrīd ASV armijā izmantotās vadības ierīces nav pietiekami „pretimnākošas” – tajās ir tik daudz dažādu kloķīšu un podziņu, ka var tikt palaista garām informācija, kas nāk no robota sensoriem.


Ideja ar iRobot palīdzību izmēģināta arī praksē, un D.Fevs medijiem uzsver, ka „kontrolēt robotu ar WiiMote ir superīgi”. Ar kustību nosakošajām Wii pultīm patiešām iespējams vairāk koncentrēties robota roku vadīšanai un portatīvā datora monitorā redzamajiem rādītājiem un videoattēlam, kas nāk no robota. Jāpiezīmē, ka šī pati laboratorija sola uzlabojumus no robota pārsūtītā video jomā – pētnieki plāno pielāgot mūsdienu Amerikas popkultūras augli Apple iPhone tā, lai tas saņemtu pārraidītos sapiera robota datus (video) šī telefona ekrānā – tas ļautu izvairīties no apmēram 3 kilogramus smaga klēpjdatora nēsāšanas.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 Edex @ 2008.03.30 12:15

Manuprāt baigā reklāma.

#2 TokRa WWW @ 2008.03.30 19:47

Nākamais solis būtu aizliegt to tirgot privātajiem :)

#3 Gribulis_ @ 2008.03.31 08:15

Tagad armija vairāk koncentrējās uz budžeta samazināšanu.
Un kāpēc izmantot speciāli armijas vajadzībām izstrādātu par n-tiem $$$, ja var veikalā nopirkt jau gatavu Wii brīnumnūjiņu?

#4 kkk @ 2008.03.31 15:10

Wii Mote tieshaam ne tikai jauka speeljamntinja, nesen ar to iegaadaajos! He veel tikai maacos ar to speeleeties! :)

#5 kkk @ 2008.03.31 15:10

P.S. ja kaads veelas padaliities pieredzee mail to me!

#6 kkk @ 2008.03.31 15:11

kasparskk@inbox.lv