Datuve :: Kāpēc man jāpāriet uz Windows Vista?

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 53

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 53

Datuve.lv video
Top.LV

Kāpēc man jāpāriet uz Windows Vista?

Ievietoja: nba @ 2007.01.04 07:51  

Šodien manā e-pasta kastītē ienāca skaista vēstule ar kompleksu Microsoft orientētu piedāvājumu no Amazon.com. Tur starp citām lietām bija gan Windows Vista Ultimate (iepriekš pasūtīšanā), gan potenciālais bestsellers - grāmata „Windows Vista For Dummies”. Šis atgādinājums, ka tuvojas 30. janvāris, kad tiks uzsākta Windows Vista pārdošana mājas lietotājiem, lika nedaudz parosīties par tēmu „Kāpēc man tā Vista būtu vajadzīga?”

Kā izrādās, plaši pazīstamais izdevums PC World ir veicis jaunās Microsoft operētājsistēmas Windows Vista testus. Pirmais un galvenais secinājums – kopumā Windows Vista strādā lēnāk par Windows XP, kaut gan labāk tiek galā ar vairākuzdevumu režīmu divkodolu sistēmās. Otrais secinājums – gigabaits operatīvās atmiņas priekš Vista ir absolūtais minimums. Trešais – interfeiss Aero nepalēnina datorsistēmu, ja tajā ir atsevišķa grafiskā karte un pietiekoši atmiņas. Un ceturtais – lietojumprogrammas strādā lēnāk Vista 64-bitu versijā, bet, pieliekot pie pirmā gigabaita operatīvās atmiņas vēl vienu, situāciju var uzlabot.



Skatoties uz PC World testētāju sastādīto Vista izmēģinājumu rezultātu tabulām (pārējās var apskatīt rakstā PC World vietnē), nu nemaz nenesas prāts uz maka atvēršanu. Protams, kā norāda testa autori, tad sliktākie rezultāti uz Windows Vista sistēmām Far Cry spēles testos var tikt laboti, pieslīpējot videokaršu draiverus. Bet cik liels uzlabojums tiks panākts?

Tāpat testētāji, neskatoties uz raksta optimistisko toni, atzīmē, ka ir nedaudz vīlušies tehnoloģijā ReadyBoost, kurai vajadzēja paātrināt Windows Vista darbu ar dažādiem USB datu nesējiem. Diemžēl, esot bijis novērojams neliels darbības palēninājums!

Godīgi atzīšos, pats operētājsistēmu Windows Vista neesmu mēģinājis. Iespējams, tajā ir kas tāds, kas varētu likt pieciest izdevumus par jaudīgākiem „dzelžiem” un pašu operētājsistēmu. Tāpēc lūgums tiem, kas to ir mēģinājuši vai jau kaut kādā veidā lieto, būt atsaucīgiem un uzrakstīt vismaz komentāros par to, kas no pašu iegūtās pieredzes ir izrādījies tik ļoti noderīgs un inovatīvs, ka liktu pāriet no XP uz Vista.

Avots: PC World, Amazon.com

Saistītie raksti

Komentāri

#1 cosmo WWW @ 2007.01.04 12:13

esmu testeejis to uz sava 64 Bit dualcore athlona 1 GB ram, Nvidia 7900 GT

teiksim taa, netaisos to vairaak atkaartot, it kaa viss iet ok, bet manupraat bez 4 GB ram`a taa lieta tomeer briivi nekustees, ja tu straadaa ar video, vai 3D grafikaam, tad taa visata nu dien nav vajadziiga - smuki jau tur viss izskataas, bet... labaak palieku pie XP un turpinu straadaat - nezinu ko daudzi bljauj, ka tas XP nav stabils vai ko, man kaukaa viss tiiri stabili kustaas un nav probleemu.

Vieniigi kur taa vista var nodereet - ir uzlikt to un rakstiit Wordaa kaadu darbu un priecaaties cik viss smuki izskataas, bet nezinu vai tas taa veerts, ja nu vieniigi paraadiisies kaadas jaudiigaakas (leetaakas) videokartes, jaunas tehnologijas kas t visu kaukaa kompensees, nu nez, nez vai tas taa veerts... Linuxaa shii aero tehnologija jau sen darbojas un daudz labaak, stabilaak, un neprasa taadus resursus, tiesa tas nesaucaas aero, bet kaukaa savaadaak - vo neatceros ;)

#2 JOHANS @ 2007.01.04 12:46

Pēc n gadiem varbūt "parasto" cilvēku datori pavilks šo "operētājsistēmu", lai gan būtu jābūt otrādi!

#3 Kunz @ 2007.01.04 15:05

Noderīga izrādījās viena lieta - Parental Control (mēģināju iekš Ultimate versijas). Perfekti var ierobežot sīču atrašanās laikus pie datora, kā arī palaižamās programmas un noteikt piekļuves ierobežojumus.
Liku to Vistu 2 reizes, abas reizes noturējās ne ilgāk par 3 dienām, jo nestrādāja vairākas man nozīmīgas programmas, pie tam mans 1 GB RAM kusa kā sniegs pavasara saulītē.
Vēl var atzīmēt pieslīpētāku TaskManager, tas arī tīri labi patika. Pārējais kaut kā ne īpaši.

#4 xxl @ 2007.01.04 15:52

Uzliku VISTU, bet ta liedz pieklūt datorā ieliktajiem CD diskiem. Pavisam ietiepīgi visus ieliktos diskus cenšas formatēt, pat draiveru diskus :)

#5 klepj @ 2007.01.09 08:41

Manu praat Windows Vista ir tikai nakotnes jautajums.
Protams shodien vairakums breec, ka kaste vienkarshi nespeej optimali straadat pie vijnu hardware komplektacijas, bet tak tehnologhijas attistisies, viis paliks daudz daudz integretaaks un jaudigaaks, bet Vista tad ar normali straadaas.
Microsoft izpeleja gudru stradeghisku plaanu, nosprauzhot karodzinju uz vismaz 5 gadiem uz priekshu.

Personigi neesmu meghinajis Vistu un netaisos pagaidam, kameer netikshu klaat pie jauniem dzelzhiem. :)

#6 cosmo WWW @ 2007.01.09 09:20

klepj rakstīja:

Manu praat Windows Vista ir tikai nakotnes jautajums.
Protams shodien vairakums breec, ka kaste vienkarshi nespeej optimali straadat pie vijnu hardware komplektacijas, bet tak tehnologhijas attistisies, viis paliks daudz daudz integretaaks un jaudigaaks, bet Vista tad ar normali straadaas.
Microsoft izpeleja gudru stradeghisku plaanu, nosprauzhot karodzinju uz vismaz 5 gadiem uz priekshu.

Nepiekrītu !!!
Lai cik jaudiigs buutu dators, man liekas, ka taa visata ir lieka resursu shkeerdeeshana... (manuprāt)

#7 None @ 2007.01.09 09:22

Tas ka nākotnē vairumam būs pietiekami jaudīgi dzelži, lai pavilktu vistu ir nenoliedzami, bet vai nevajadzētu būt tā, ka nopērkot jaudīgāku tehniku es iegūstu arī ātrāku datu apsrādi, nevis tikai to, ka spēju darbināt jauno Ms OS??? Respektīvī es iztērēju kaudzi naudas cerībā, ka varēšo to vai šo uzdevumu veikt ārāk, bet rezultātā neko neiegūstu. Kur LOĢIKA no MS puses? Manā izpratnē kaut kam jaunākam vajadzēja būt arī kaut kam labākam. Piem., pārejot no XP uz Vista, iegūt stabilāku, drošāku un ātrāku OS. Par pedējo gan laikam nekādas runas nevar būt. Žēl, ko lai citu saka.

#8 Pointer @ 2007.01.09 09:59

Domaaju iet uz vistu buut jeega, kad buus taas 1. servisa paka. Daudz programmu pashlaik uz vistas straadaa nekorekti :(

#9 StyleZ WWW @ 2007.01.09 09:59

Es tomeer apbriinoju lielaako dalju lietotaaju un kritikju... :-\

Vai tieshaam nevienam neienaak praataa, ka shii situaacija nav nekas jauns un neredzeets? Vai tieshaam ir tik gruuti atcereeties ne tik seno 2001. gadu, kad tieshi tas pats dariijaas ar XP, kas bija buuveets uz apbriinojamaam un ar 98. windu pilniigi nesavietojamaam tehnologjijaam!?
Arii tad tika veikti performances testi, un kaa juus domaajat, vai XP uz leeniem dzelzhiem ir aatraaks par 98., ME. vai 2k? Protams, ka nee. Arii XP saakumaa nebija draiveru, arii XP toreiz rija nezheeliigi daudz resursus uz muusu taa laika leenejaam mashiiniitem.
Shii ir taa joma, kur nevajag steigties - pagaidiet 6 meeneshus, pagaidiet gadu, padziivojiet ar veco labo XP un tad jau arii Haardwaare, kas pavilks putnu-maajdziivnieku vairs nemaksaas tik astronomiskas summas, tad arii beernu slimiibas buus paarslimotas, tad arii programmnodroshinaajums buus pilniibaa pietiekams, un neviens nebreeks, ka redz ieksh Unreal 2007 man ir tikai 27 fps.

#10 McZiP WWW @ 2007.01.09 10:12

Iznaks DX 11 un visiem naksies pariet uz Vista, lai varetu spelet jaunakas spelites, jo pagaidam uz XP ir paredzets supportet tikai DX 10 zem nosaukuma DX 9.0 N ...

Laiks iet un standarti mainas.

Pie tam Vista piedava beidzot normali izstradatu ieksejo security un citas patikamas lietas IT administratoriem.

#11 Nitro WWW @ 2007.01.09 10:22

Hmm..jaapaarbauda ar tipisko kaiminju metodi vai taa Vista ir laba vai slikta: Jaapalaizh vairaakas progas uz uzreiz un tad ja kaarsies tad beztolks..(: Shitaa ljoti daudz spriezh. Man kaiminjos ir arii ir viens tiinis iet 9.klasee kas shitaa pateica par Linux, ko lielais braalis novilka, ka taadaa veidaa tas ir suuds jo karaas ja palaizh vairaakas progas un prasiibas arii lielaakas lai gan brachka testeejis uz vienaadiem datoriem. Savukaart Mac ir kruc jo nekaaraas. Nu lol ne?;D

#12 pyro WWW @ 2007.01.09 10:23

2 StyleZ - fiska ir nevis jaudas prasiibaas bet tajaa kaa m$ taisaas ar vistu apkarot piraatismu

2 McZiP - "visiem naksies pariet uz Vista" - tikai tiem kas "spelet jaunakas spelites". un dx9n nebuus prieks xp, bet gan prieks vistas lai dx9 straadaatu.

#13 Vāvulis @ 2007.01.09 10:24

Es šogad plānoju migrēt no 2000 uz XP - beidzot pēc visām servisa pakām viš šķiet puslīdz ciešams. Pēc tam tāpat vajag gandrīz 1 darba dienu, lai uztaisītu jamo vizuāli un darbībai patīkamu. Vista - nu, pēc gadiem 3-4, noteikti ne ātrāk. Tā kā spēlītēm neatliek laika, DX11, 12, 15 un 99 nav aktuāli :).

#14 budziz @ 2007.01.09 10:27

Nu i nafig to pusspragusho Vistu :)
Ta jau drizak parieshu no XP uz SabayonLinux vai DreamLinux... Veel tikai jaanobriest

#15 Mājputns @ 2007.01.09 10:59

Vistai pagaidām vienīgais kas patiešām ir nesasniedzams ar XP ir DX10, 11, 99 un uzlabots atbalsts vairākkodolu procesoriem. Savukārt spriest par to cik labi strādā programmas, kas ir domātas XP (primāri paredzētas vienam kodolam), uz Vistas, kas acīmredzot ir paredzēta vairākiem kodoliem, manuprāt ir muļķīgi, jo kad iznāks Vistai optimizētās programmas, tās nestrādās tik labi uz XP..

P.S. AeroGlass var iet ieskrieties, nevajag un nevajadzēs man tādu, pats vēl sēžu uz klasiskā dizaina ar visiem tizlajiem grafiskajiem ķeburiem nogrieztiem..

#16 kirils WWW @ 2007.01.09 11:04

cosmo rakstīja:

Nepiekrītu !!!
Lai cik jaudiigs buutu dators, man liekas, ka taa visata ir lieka resursu shkeerdeeshana... (manuprāt)

es to pashu teicu par xp pirms 5 gadiem. un saku par xp joprojaam.
StyleZ rakstīja:

Es tomeer apbriinoju lielaako dalju lietotaaju un kritikju... :-\

Vai tieshaam nevienam neienaak praataa, ka shii situaacija nav nekas jauns un neredzeets? Vai tieshaam ir tik gruuti atcereeties ne tik seno 2001. gadu, kad tieshi tas pats dariijaas ar XP, kas bija buuveets uz apbriinojamaam un ar 98. windu pilniigi nesavietojamaam tehnologjijaam!?
Arii tad tika veikti performances testi, un kaa juus domaajat, vai XP uz leeniem dzelzhiem ir aatraaks par 98., ME. vai 2k? Protams, ka nee. Arii XP saakumaa nebija draiveru, arii XP toreiz rija nezheeliigi daudz resursus uz muusu taa laika leenejaam mashiiniitem.
Shii ir taa joma, kur nevajag steigties - pagaidiet 6 meeneshus, pagaidiet gadu, padziivojiet ar veco labo XP un tad jau arii Haardwaare, kas pavilks putnu-maajdziivnieku vairs nemaksaas tik astronomiskas summas, tad arii beernu slimiibas buus paarslimotas, tad arii programmnodroshinaajums buus pilniibaa pietiekams, un neviens nebreeks, ka redz ieksh Unreal 2007 man ir tikai 27 fps.

uz XP taa arii joprojaam nevar palaist vairaakas progas, kas iet uz 98 svilpodamas. un iepuutiet man. kameer nevarees, nerunaasim ne par kaadu vistu vai xp.
un xp joprojaam rij nezheeliigi daudz resursus. windows 98 nav ne vainas. uz windows 98se var pilniibaa iztikt bez kaut kaada ugunsmuura, kameer windows xp ir jaainstalee "izraujot vadinju".

atveriet acis! shkjiet, ka lielie speeleetaaji jums saka "peerc! peerc!" un juus tam pat noticat.

#17 karuuzo @ 2007.01.09 11:13

Vāvulis rakstīja:

Es šogad plānoju migrēt no 2000 uz XP...

A es tieši otrādi, pirms pus gada nospriedu nafig tas XP un uzliku mājās 2000. Pirms tam strādāju ~3 gadus ar XP (darbā vēl joprojām). Nu nesajutos apdalīts :)

Tā kā šitā tēma ir ļoti peldoša. Jājautā ir citādi: "Ko tu izmantosi no jaunās OS, kas nav vecajā?" Un protams, cik tas tev izmaksās :P

m

PS. Office gan lietoju 2003 uz tā paša W2K un iet pat stabilāk kā uz XP, laikam visas bagainās fīčas atslēgušās :D

#18 viesu_viesis @ 2007.01.09 11:30

Pieredze: Win 95, 98, Me, XP, agra Vista beta
Visas reizes OS liku uz min prsībām (ok, nedaudz virs min) un Vista bez Aero uz GB RAM ietu ok, bet uz 512 Pc2700 (BenQ S52) gāja nu tā, Office 2007 gāja tāpat kā Office 2000 uz P166, 16 RAM un win 95.
Princiipā īpašu nozīmi neizjutu pāriet uz VISTA (no betas stabilitāti negaidu, bet vismaz progas varēja iet, jo liela daļa negāja, piem. MPC), jo smukumi mani neinteresē un XP man darbojas pietiekami stabili (salīdzinot ar 98, 95, Me), lai nemaz pat nedomātu par pāriešanu. atcerēsimies, ka XP ir pēctecis 2000 un 2000 ir pēctecis NT, kas tika lāpīts un slīpēts no win 95 laikiem, tātad tam ir vismaz 10 gadu vēsture, bet VISTA ir kas pilnīgi jauns un būs jāpaiet vismaz 2-3 gadi kā minimums, lai izķertu vairumu bugus, noslīpētu esošo utt.
Tāpēc gaidu, kad būs atbilstošs dzelzs gabals, tad arī uzlikšu, bet pagaidām nedomāju pāriet.

#19 StyleZ WWW @ 2007.01.09 11:33

kirils rakstīja:

...windows 98 nav ne vainas...

Kaa kuram..
Man subjektiivi liekaas, ka 98. ir gljuku kalngals, jo viss kodols un taa OS jau pamatos ir bugu paarpilna, nevis nedrosha bet gljukaina. Lietojot 98o, cik reizes es nedabuuju spiest klasisko pogu kombinaaciju Ctrl+Alt+Delete+Delete, jo tas bija vieniigais veids, kaa kompi piedabuut nomainiit bildi uz ekraana..
+ veel pats galvenais - ne mana pele, ne klaviatuura, ne dazhas no USB iekaartaam uz 98aa nemaz neiet, jo taam pat nav uzrakstiiti draiveri..
P.S. Nemaz nesaakshu par speeleem u.t.t., jo tas shajaa gadiijumaa buutu mazsvariigi..

#20 marss WWW @ 2007.01.09 12:42

nenee vistu es kaadu laiku veel neaiztikshu ;) XP tomeer rulzz
runaajot par pieredzeem veel aizmirsaam win3.1 ;)

#21 Mr.. JMT @ 2007.01.09 14:12

izmantoju kaadu laiku normālā mājas datorā, kurā netiek izmantots spēlēm Athlon 2000+, 1Gb RAm, GF 5500 128 MB...

iet pat aero

nekādas lielās problēmas atrdarbībā nav, tikai kaitina jauna start izvēlne, ne visas prgrammas grib normāli iet - biežākā problēma - auto updeits...

ja pirkšhu jaunu pc gan jau ka izvēlēšos kopā ar vistu OEM - apnicis ķēpāties ar spertā wina pačošanu, tiesa tik drīz jaunu rakstāmmašinu mājām nevajadzēs... :)

uz portatīvā pamēģināju arī C1,6, 1 gb ram, Ati radeon xpress 200m 128 mb iebūvētā video..

it kā gāja normāli, arī aero, bet kaut kaa normālam darbam kur ar xp viss gāja ideāli, vista manāmi iebremzēja... :(

Kopsavilkums:
pērkot jaunu/mūsdienīgu datoru stipri jāpiedomā vai vista ir oK, bet pēc gada vai diviem pavisam noteikti datori būs gana piemēŗoti vistaii...

#22 links @ 2007.01.09 14:19

Nelasiiju visus komentaarus, bet Vistaa man patika search. Rakstot mekleejamo vaardu, jau tiek piedaavaati varianti. Jo vairaak burtu ierakstiits, jo variantu paliek mazaak.

#23 dickhead89 @ 2007.01.09 14:49

pilnībā piekrītu StyleZ. Ko jūs visu laiku muldat ka Vista ir sūds? Muļķi esat? Paies mazs laiciņš, Vista būs gandrīz visiem. Es pamēģināju vistu, un sapratu ka pagaidīšu kādu mēnesi pēc iznākšanas, un kad parādīsies programmas kas normāli strādā, un draiveri, momentāli pāriešu uz viņu.

#24 ottokaars @ 2007.01.09 14:56

Neesmu testējis, bet izklausās pēc paliela sviesta...
Ja es kādreiz nu ļoooooti ilgi domāju vai ir jāga pāriet no 98 un XP, un pārgāju tikai tāpēc ka visi USB devaisi sāka parādīties masveidā, tad vistas praktisko jēgu es tā īsti nesaprotu...

Man (un 90% pārējo) pagaidām atliektiem galiem pietiek ar XP... Nezinu nevienu stangarta lietotāju, kuram būru RAM virs 1Gb, i tas jau reti sastopams fīčers...

Uzlikt pēc mēneša vistu un priecāties kā PC bremzē???

#25 Herzmensch @ 2007.01.09 15:00

Ja man Vistu piedāvā par velti, tad varētu daudz neprātot: XP vai Vista. Bet, ja par to jāmaksā, tad pagaidām neredzu neko tādu, par ko es gribētu maksāt, pērkot Vista. Jo XP "izcilas" problēmas darbā nerada, bet Vista pagaidām "garantē" dzelžu maiņu.

#26 Tomy @ 2007.01.09 15:22

Manuprāt, ja tieši tagad piestrādātu pie User-friendly distru reklāmām un popularizācijas, tad tas pamatīgi ieliktu vistai un šajā laikā labi nostiprinātu savas pozīcijas. Lietas, kas (manuprāt) attur no Linux ir spēļu trūkums un eksotisku dzelžu draiveru problēma. Kas gan parastam lietotājam vēl vajadzīgs ja ne spēles un filmas? Pārējām lietām ir labi (ja pat ne labāki) aizvietotāji. Turklāt Linux (manuprāt) izvēlās advancētie lietotāji, vismaz tādas ir manas domas.

#27 links @ 2007.01.09 15:30

#32 Par Linux piekriitu. Man pat no vairaakiem piegaajieniem ne reizi nau izdevies uz portablja uzlikt jamo.

#28 mefisto @ 2007.01.09 15:36

links rakstīja:

#32 Par Linux piekriitu. Man pat no vairaakiem piegaajieniem ne reizi nau izdevies uz portablja uzlikt jamo.

Tas tikai liecina, ka tev labāk palikt pie windows.

Nekad neesmu saskāries ar problēmu to kaut kur uzinstalēt, vai arī spēles spēlēt.

#29 Jencha @ 2007.01.09 15:40

#9 - A ko cilvēki teica, kad pārgāja uz XP?
"Oj nē, rij resursus, kam man tādu OS"
Brēkšana būs vienmēr. Jaudīgāks džips arī patērē vairāk degvielas.

#30 mefisto @ 2007.01.09 15:48

Es gan vairāk kā iemeslus 'pret' minētu apnicīgo UAC, wordpad iespēju samazinājumu, sarežģīto versiju sistēmu, 10gb vietu uz hdd (un problēmas ko rada tāda apjoma backupošana), legacy komponentes, kas izraisa aero atslēgšanos, inet'am kaitīgais DNS risinājums un protams neeksistējošās, bet solītās fīčas.

#31 cosmo WWW @ 2007.01.09 16:13

No 98 uz XP paarkaaju momentaa, bet no XP uz vistu, nu nez nez, kaa jau teicu - nav jeega datoru izmantot vizualizaacijai, taa vietaa lai normaali straadaatu, shoreiz nerunaaju par geimeriem, jo nespeeleeju vispaar, runaaju par darbu, ja es savu darbu varu veikt uz aatras, kvalitatiivas OS sisteemas, tad keedeelj man to Vistu, ja jau ljoti patiik tas aero, tad luudzu Lietojiet Linux, tur tas viss straadaa daudz aatraak un ir jau sen, bils tikai noshpikojies un ielika vaardu Aero - visiem prieks un laime... :) starpcitu saliidzinot, XP gaaja labaak uz 1.2 Ghz nekaa Win98, vismaz man taa likaas toreiz kad iznaaca XP

#32 VR @ 2007.01.09 16:23

xp ciešami kustējās uz tiem pašiem dzelžiem kur 2000. Atmiņu vajadzēja pacelt vismaz uz 256, bet 2000 ar 128 ar nebija nekāts lidotājs.  Vistas gadījumā, tomēr, lēciens resursu prasībās ir stipri lielāks.

#33 cosmo WWW @ 2007.01.09 16:31

Runaajot par to piraatismu, taapat visu atkodiis un uztaisiis, kaa pashiem patiks - tas ir neizbeegami pieraadiijies, jo lielaaku izaicinaajumu met jo lielaaka iekaare kaadam ko pieraadiit (tas tachu logiski) :)

Tagad jau pilns nets ir ar visaadiem pachiem, crakiem, tweekiem utt. prieksh vistas :)

#34 delxx @ 2007.01.09 16:34

Pilnīgi loģiski, ka Vista ir lēnāka par XP, jo arī XP ir lēnāka par 98 vai 2000

#35 cosmo WWW @ 2007.01.09 16:35

delxx rakstīja:

Pilnīgi loģiski, ka Vista ir lēnāka par XP, jo arī XP ir lēnāka par 98 vai 2000

patestee uz savas mashiinas 98 un XP - varu dereet ka XP buus aatraaks ;)

#36 Mad182 WWW @ 2007.01.09 16:37

Lai pārietu uz jaunāku windows versiju katru reizi jāpērk arī jauni dzelži. Tas nav normāli. Nu jau vairak nekā gadu nelietoju M$ produkciju, neredzu vajadzību arī pēc vistas. Ja ļoti iegribēsis grafiskus prikindāļus, uzlikšu Xgl, Compiz un nomainīšu skinu.
Man tā vista liekas tikai tāds OS X pakaļdarinājums. Get a real MAC!

#37 fixx @ 2007.01.09 16:38

98 man liekas nemaz "nevilka" 2Kodolus un pat HT tehnoloģiju. Ja es nekļūdos tad ātrumam -ā būtu jābūt.

#38 cosmo WWW @ 2007.01.09 16:40

Arii izeja starpcitu, MAC maksaas pat mazaak kaa PC dzelzis, kas domaats vistai, turklaat pie reizes tiksi valjaa no kaudzi probleemu :)

un sheit komentaari lieki, visi pirks MAC`us jo tie buus izdeviigaaki, labaaki, droshaaki, stabilaaki - Viss, komentaari lieki + smuka gaumiiga kaste :)

#39 delxx @ 2007.01.09 16:51

cosmo rakstīja:

patestee uz savas mashiinas 98 un XP - varu dereet ka XP buus aatraaks ;)

man ir švaka mašīna (900Mh256RAMVideo32Mb) un resursu trūkumu varu just ļoti labi just. Spēles uz 98 lidoja, bet uz XP velkas, jau uzreiz pēc pārejas (XP likts uz tīras vietas).

#40 fixx @ 2007.01.09 16:58

Nu nez man xp velkās ātrāk par 2000, CPU celerons zem 900Mhz.
Un ar atmiņu ir tā, ka ielogojoties ir aizņemti ~96/256MiB RAM, ~70/384MiB PF.

#41 ATM @ 2007.01.09 16:59

draugam bij vista, protams ne final versija, pc shamejam labs, tikai samera biezhi kaaraas virsuu, moshka ka kaut kas pie instalacijas sapisas bet vnk vinjsh teica ka laba :)

#42 BlackHalt WWW @ 2007.01.09 17:23

Domāju, ka uz Vistu nepāriešu nekad. Nekad nesaki `nekad`, bet nu es tā domaju.
Pašlaik vairāk gaidu avangardiski progresīvus jaunievedumus iekš Windows Kubuntu :) un citiem *nix.

#43 Dalgo @ 2007.01.09 17:26

ATEJA TAA VISTA  :D

#44 lariks @ 2007.01.09 17:27

ATM karās varbūt tāpēc ka beta versija. :)

#45 Dalgo @ 2007.01.09 17:28

JAA es arii saku "NEKAD"
tad jau labāk kadu LINUX nekā VISTU, lai tas bils iet dirst... votā es domaju :P:D

#46 cosmo WWW @ 2007.01.09 17:40

nee nu shii jau ir peerle :) ATM raksta: -> moshka ka kaut kas pie instalacijas sapisas bet vnk vinjsh teica ka laba <- lieliski!

#47 hrako @ 2007.01.09 18:03

Ganjau  pienaks ari vistas laiks tapat ka bija ar Xp, pagaidam vista man nepatikk ,bet domaju ,ka vinu uzlabos ja ne microsoft tad piratiski. Pienaks laiks kad resursi nebus problēma prieks Winv un tas ir neizbēgami

#48 vistu_dznātājs @ 2007.01.09 18:14

ta nafig to vistu kūti , iesaku jā kāds grib kautko jaunu lai ņem klautko no linux produktiem, Visat vnk priekš krāniņu staipītājiem!!!!!!

#49 Alexsmagris @ 2007.01.09 18:19

mjaaa, redzu ka tikai negatīvas atsauksmes par vistu! Nu tā, es viņu lietoju jau no beta 2 versijas, pašā sākumā man bija negatīva attieksme, jo tiešām daudz kas negāja un bieži bij system crash. Bet ar katru nākamo versiju es kļuvu apmierināks un tagad, kad lietoju vista RTM, atsauksmes ir labas.
1) AERO - šī leta ir laba ar to, ka kad logs aizsedz citu, un logu novelkot nost paliek pāris sekundes balts pleķis, jo tai vietai jāpārkrāsojas attēls, vistai nevajag ekrānam nav jāpārkrāsojas, tur katram logam ir sava 3D ekrāns(nez. kā īsti pateikt). pārejais vienk. skaisti izskatās :D, bet kas īsti nav vajadzīgs. un vel logs, ieslēdzot pēkšņi neparādās, bet "uzplaukst"!
2) drošība ir laba.
3) lēnāk jau neiet, bet resursus gan rij, bet nu kautkas jāpacieš.
4) spēles iet norm, un tas ka teica ka ies pa 15 % lenāk, nu tā nav, jo AERO spēlei palaižoties izslēdzas!
Iesaku visiem - ja gribat, kautko skaistu un jaunu, lietojiet, bet atceraties, problēmas būs, jo ne viss ir piemērots šai jaunai OP! Es palikšu pie vistas, jo pēc vistas, man pretīgi paliek ieraugot XP, jo es jau pieradu pie jaunā un skaistā un netaisos atgriezties pie vecā un neglītā!

#50 Michy @ 2007.01.09 19:06

Vista ir diezgan sviestains risinājums, lai pielīstu lame useram. sakiet ko gribiet, bet nenormālā cena un dzelžu prasības var likties pienjemamas tikai cilvēkam, kas ar to ir uz jūs.
fakts: lai paviltu OS vajag pamatīgu dalju jūsu datora resursu, cik resursu ir brīvi, tik var izmantot darbam!
ja vista patērē to, ar ko es varu apstrādāt video un skatīties DVD fonā tikai lai man skaisti parādītu logu, tad lai vista iet d...t(dēt)!
par XP - tā pati vista, tikai mazāk draiveru un vizualizācijas, optimāli lai dzīvotu un uzspēlētu spēlītes!
Drošību jau arī nepalielināsi aizliedzot lietotājam vairāk darbību!
jau SP2 uz Xp bija nāve, jo bijās no sevis!
Dzelži - mūsdienās ir 2 tendences:
1)dzelži paliek ātrāki
2)dzelži paliek lētāki(ne jau ātrākie)
darbam pietiek ar lēnāku dzelzi par lētāku naudu, kuru darbina lētāka OS! XP iet uz 550mhz, 128mb, 32mb vid. diezgan lēni, bet iet + spēles var paspēlēt, bet darbam - kapēc ne?
tā kā vienkārši nav jēgas ieguldīt naudu pretī dabūjot apgraizītāku pieeju sistēmas iestatījumiem, jo tēvocis bils jau neljauj rakāties savos(win) failos, un pamatīgu bremzi uz lietojumprogrammām. arī programmētāji nevēlēsies piepūlēties izstrādājot programmas tieshi 2 kodoliem, ja pietiek ar viena noslogojumu. mana izvēle - neskriet pēc jauna dzelža, njemot vērā, ka tagadējo tikai pirms pusgada dabūju, lai tikai varētu paskatīties uz 3d desktopu un justies drošs pats no sevis. man jau kompis vilktu vista, bet neredzu jēgu ieguldīt naudu tukšā gaisā!
Spēlmaņiem - nesteidzieties, kompānijas nav stulbas un pieprasīs directx, kas atbalstīs XP vēl kādu laiku, jo naudu ta gribas! un pēc pieredzes, joprojām ar visiem draiveriem labu dalju spēlju var palaist uz Win98, tad vēl jau varēs uz XP!
Nu tā, redz kā aizrunājos! piedodiet, bet ar sho ceru pārliecināt par vista neekonomisko pusi, bet ja gribat skaistumu, davai sakoordinējaties un uzprogrammējiet XP patchu, līdzīgu Aero...

#51 hitrijs @ 2007.01.09 19:07

  Tiklīdz tiek aizskarta tēma par Windows, tā kāds, sāk uzbāsties ar Linux. Manuprāt Windows 98,XP,Vista var apgūt pietiekoši ātri jebkurš iesācējs, toties Linux der tikai lietotājiem ar daudz lielakam zināšanām.
  Lai redzētu kas par putnu, pirmo reizi izmēģināju uz AMD1200duron   RAM 384Mb, nedaudz lēnāka par XP. Kopumā man patika, tikai vajadzīgs kāds laiks lai pierastu pie izmaiņām un pilnai laimei labi dzelži.

#52 BlackHalt WWW @ 2007.01.09 19:15

hitrijs rakstīja:

Manuprāt Windows 98,XP,Vista var apgūt pietiekoši ātri jebkurš iesācējs, toties Linux der tikai lietotājiem ar daudz lielakam zināšanām.

Tas ir mīts vai pat meli. Iespējams M$ atkarības iespaidā.

#53 Michy @ 2007.01.09 19:22

Nu pēc Ubuntu linux nesūdzos par nesaprotamību, ok nepatika, ka pārņēma boot sekvenci un pēc uninstall neko neatdeva!
bet diezgan normāli, atbaida .exe failu nepalaishana un spēļu neesamība, kas no tā izriet, tāpat kā visiem vidusmēra lietotājiem(protams biju slinks un emulatoru ne atradu, ne gribēju pirkt)

#54 Bozz @ 2007.01.09 19:22

A es tieshi pirms jaunaa gada uzliku sev Vistu. I priecaajos. Viss straadaa. Ja kautkas nestraadaaja, tad nokachaaju jaunaaku versiju i viss. Nokaaraas man vista 2 reizes, kad gribeeju speeli minimizeet. A otro reizi neatceros. Kompis man iesleegts 24h diennaktii.
P.S. Man kompis ir darbs un briivais briidis, taapeec naudu uz vinju nezzeeloju un netaisos to dariit. Vienmeer var atras uz ko ekonomeet. Ja kaads pie kompiisha pienaak tikai lai pastu palasiitu, tad i lai paliek pie sava vecaa OS.

#55 mefisto @ 2007.01.09 19:26

Michy rakstīja:

Nu pēc Ubuntu linux nesūdzos par nesaprotamību, ok nepatika, ka pārņēma boot sekvenci un pēc uninstall neko neatdeva!
bet diezgan normāli, atbaida .exe failu nepalaishana un spēļu neesamība, kas no tā izriet, tāpat kā visiem vidusmēra lietotājiem(protams biju slinks un emulatoru ne atradu, ne gribēju pirkt)

Tas viss tikai un vienīgi liecina par to ka tu vēlies lai viss notiek pats no sevis .. itkā maģiski. Nezinu ko nozīmē "ārņēma boot sekvenci", bet tas nozīmē, ke nevēlējie painteresēties kas ir grub un kā panākt ka ir pieejams DualBoot.
Exe faili ? Nahuj ? Kas tev linux progu maz ?
Spēles ? Tu kaut 3 minūtes googlē pameklēji ?

Ak jel ..

#56 Skyforger @ 2007.01.09 19:32

tā ir vista ir priekš datoriem kas būs pēc 5 gadiem !!!

Pirms 5 gadiem 256 ram un 1 ghz procis bija nežēlīgais zvērs !!!

kas būs pēc 5 gadiem neviens nespēj iedomāties varbūt tāds parast mājas dators ko varēs nopirkt Elkorā pa 400 LS būs ar 10 GB RAM un 4 kodolu procesoru uz 5 Ghz frekfences tad tā vista ies ka tagat 95 uz mūsu PC !!

#57 mefisto @ 2007.01.09 19:36

Es patiesi ceru ka pēc 5ciem gadiem Elkor vairs nebūs. Cerams ka tos visus neliešus būs arestējuši par atkārtotu un apzinātu klientu krāpšanu.

#58 Skyforger @ 2007.01.09 19:37

arī fakts :)

#59 hitrijs @ 2007.01.09 19:46

Skyforger rakstīja:

tā ir vista ir priekš datoriem kas būs pēc 5 gadiem !!!

Pirms 5 gadiem 256 ram un 1 ghz procis bija nežēlīgais zvērs !!!

kas būs pēc 5 gadiem neviens nespēj iedomāties varbūt tāds parast mājas dators ko varēs nopirkt Elkorā pa 400 LS būs ar 10 GB RAM un 4 kodolu procesoru uz 5 Ghz frekfences tad tā vista ies ka tagat 95 uz mūsu PC !!

Četri kodoli nebūs jāgaida  piecus gadus.

#60 Tomy @ 2007.01.09 19:52

#55, kāda tad vispār jēga kaut ko darīt? Ja neapgreidosi kompi tad tas būs tas pats kas nopirkt sandeles priekš 60m distances :)

Visai neveikls salīdzinājums, bet domu uztvēri ;)

#61 pyro`neielogojies @ 2007.01.09 20:07

Alexsmagris rakstīja:

4) spēles iet norm, un tas ka teica ka ies pa 15 % lenāk, nu tā nav, jo AERO spēlei palaižoties izslēdzas!

nezini - nerunaa un neizplati dezinformaaciju - aero pateicoties tam 3d dzineejam un tam, lai nebuutu taa ka nokaras "pilnekraana aplikaacija" un jaaseez pie sasistas siles - t.i. kkaa neuzziimeeta, fonaa darbojas uz pilnu jaudu - uz to arii tie 15% jaudas zudumi speelees (rupji un vienkaarsi sakot).

#62 afigel @ 2007.01.09 20:10

izksatiijaas jau smuki, bet vai ir veerts?nah jaamaina kaste delj jaunas os, ja viss kas nepiecieshams un noderiigs, uz taas iet?
vot naakamgad varbuut arii mainiishu pc un tad redzees... :)

#63 mefisto @ 2007.01.09 20:17

Nu tā īsi sakot:

Dators nav domāts lai uz tā varētu darboties ar OS
Os ir domāta tāpēc lai varētu darboties ar datoru

edit: #71 tevis pieminētš fīčas iekš windas var iegūt izmatojor bb4win vai astonshell.

#64 BlackHalt WWW @ 2007.01.10 03:42

Indigo bērni saprot, ka viss ko vajag nav šis. Pat jebkuršs *buntu ir smukāks :P

#65 mefisto @ 2007.01.10 03:42

Nūu .. daļēji varu piekrist. Pieslīpēšanas process uz NIX ir savādāks kā windā, bet ne jau pus mēnesi, tai pašā laikā uzinstalēt no diska imo ir pat vienkāršāk.

Bez pieredzs ir grūti jebkurā OS. Cik tad gadus tu esi pavadījis pie windas? Pamēģini nosēdināt vecmuteri pie windas un pasaki lai tā uzinstalē DockBar'u =] ..  Viņa domās ka tu esi nojūdzies.
Bet pats gribi apgūt OS nedēļās divās.

No pieredzes varu teikt, ka, ja mājās ir lietotāji ar minimālām zināšanām IT, kam spēles spēlēt praktiski nav laika, (un ja spēlē, tad lai atslēgtos nedaudz, nevis lai savāktu visvairāk fragus iekš CS) un ja viņiem vajag tikia inetu, meilu, mūziku un kādu filmu pastreamot no ftp, tad viņi ir daudz laimīgāki ar labi sakonfigurētu NIX.

Iemesls tam ir pavisam vienkāršs. Winda prasa daudz uzmanības. Ik pa brīdim kaut kas grib updeitoties : antivīrus, winda ... firewall ik pa brīgim kaut ko uzmet, pasargdies vēl zilo logu atraut. Parastam mirsīgajam tas rada apjukumu un ja to visu pavada skaņas efekti, tad arī paniku. Un winVista's UAC to padara vēl traģiskāku.
Iekš NIX, ja instalētājs pats ir zinājis ko grib, nekā tāda nav. Pilnīgs miers.

// šoreiz runa nav par specifikā progām, bet par OS vidi un kā tā iedarbojas uz lietotāju (nevis adminu).

manas 2as kapeikas.

#66 kirils WWW @ 2007.01.10 04:09

StyleZ rakstīja:

Kaa kuram..
Man subjektiivi liekaas, ka 98. ir gljuku kalngals, jo viss kodols un taa OS jau pamatos ir bugu paarpilna, nevis nedrosha bet gljukaina. Lietojot 98o, cik reizes es nedabuuju spiest klasisko pogu kombinaaciju Ctrl+Alt+Delete+Delete, jo tas bija vieniigais veids, kaa kompi piedabuut nomainiit bildi uz ekraana..
+ veel pats galvenais - ne mana pele, ne klaviatuura, ne dazhas no USB iekaartaam uz 98aa nemaz neiet, jo taam pat nav uzrakstiiti draiveri..
P.S. Nemaz nesaakshu par speeleem u.t.t., jo tas shajaa gadiijumaa buutu mazsvariigi..

nu man tas pats ar xp :))
jaa, peerkot iekaartas jaapieveersh uzmaniiba, lai win98 taas atbalsta, bet nav nemaz tik gruuti atrast normaalu bluetooth peli, tiikla karti, CF vai SD riideri, kas iet uz win98.

par speeleem tieshaam nemaz nerunaasim, jo, lai gan man tas nav svariigs faktors, XP ir tas, uz kura speeles neiet. uz 98 neiet tikai kaut kaadas "look ma! Im so cool, I have 4D!!" speeles, IMHO.

#67 rodgerzinjo @ 2007.01.10 09:26

njaa kaarteejo reizi apstiprinaas vecais fakts - cik cilveeku tik viedoklju. Lai nu kaa taapat buus kas lieto vistu, buus kas paaries uz linuxi vai macu, bet rezultaats taapat viens - Bilam kontaa pieskaitiisies daaaaudzciparu skaitlji taa vai taa :)

#68 Boldriks @ 2007.01.10 09:32

Sakrāvu kasti ar Intel BadAxe2, Core Duo 2 - E6600, Dual ram 2Gb un uzkrāvu beta putnu. Pirmais iespaids bija tāds pats kā ar office 2007. Respektīvi, no vienkāršām lietām ir uztiaisītas vienkārši sarežģītas lietas. Savā ērtumā sistēma ir kļuvusi bezjēdzīgi aptaisīta ar 90% funkcijām, kuras ikdienas lietotājam absoūti nav nekam vajadzīgas. Izmēģinājos visu iespējamo un tā arī paliku pie secinājuma - pagaidām nav pilnīgi nekāda iemesla tam, lai februārī pārietu uz Vistu. Krāsainās mizas var atslēgt, bet atsledzot, vista nav nekas vairāk kā XP ar papildus nekad neizmantojamām ekstrām :)

#69 marss WWW @ 2007.01.10 10:41

peec 2 gadiem kad duaalaas cores maxaas kapeikas tad jau gan jau buus jaaliek vistu :)
jo tas pats joks agraak bij ar 98, 2k , xp - kad sistema elsa un puuta ;)
a tagad xp kastes vispaar nejuut

#70 mefisto @ 2007.01.10 10:52

uzskatāmi redzams ka cilvēki neizlasa kas pirms viņiem ir ticis rakstīts.
iespējams ka tomēr vajadzētu palasīt ko tādi subjekti kā : nver, kirils, pyro, afigel, ^L00P, Mad182 un McZiP raksta. Varbūt kādu domu aizgūsie. Nevis kladzināsiet tikai : "ai , kad xp iznāca tad ar visi tā teica". Tas ir muļķīgi un lielākoties nepareizi.

#71 Mjasnik @ 2007.01.10 13:11

Uzliku Vistu, likas, ka iet cool, task manageris palicis funkcionals, Aero man patika, visai prikoligi vinjs tas progzes laiz, iespaids tads, ka vinjs visu salade atminja un tad uzfeido uz ekrana.
Vecakam progzem vinjs izrubi Aero un ierubi defaulto...
TV karte, LinkSys 100TX tiklene, Aureal 8830 Quadro ari neaizgaja, bet par pedejo problemas jau bija XP, ta ka to es nenjemu vera... TV softs, kas izmanto Overlay ari negaja, murgi uz ekrana un nekas vairak...
Piestartejoties aiznjem ~300Mb...
Kopuma ir ok, strada ziperigi uz 2500 Bartona, 512Mb, Opengl games iet, protams, ka jau var noprast 512Mb ir pa isu big time, vajag 1.5-2Gb un ir ok.
Kas besija, bija visu laiku tiek uzdoti mulkigi jautajumi, vai tiesham velaties palaist shito vai to, pie tam noradot izpildamo failu ar visiem parametriem...
Ikonas defaulta lielas, ka mammas :D
Izstas, ka shis tas panjemts no Linux, bet, ka jau zinams, originalu neko uztaisit nevar, kaut kadi biti no kaut ka vienmer atgadinas ko citu utt.
Uzskatu ka bus visai ok tikai tad, kad paradisies softs tai OS, citadi viennozimigas ziepes, man nevajag OS ar kuru es stradat nevaru. Pieljauju, ka vienkarsiem cilvekiem viss ir vienkarsi, jo nav specifisku vajadzibu bet tas taa...
Ir dafiga screenshoti, ko atnesu uz darbi cilvjiem paradit, je nebus slinkums uzmetishu kaukur weba, bet liekas, ka to jau tagad daudz...

#72 protected @ 2007.01.10 21:27

idini paliksu vai nepaliksu pie Xp TA VISA IR DATORA BENDESANA UN RESURSU RISANA vareja uztaisit WinXp ultimato kautkadu ar iebbuvetiem drosibas uzlabojumiem bet ar minimali rijosu resursu (lai velk uz 64mb ram) °iznemt visus meslus msn pavisam un sakuma nelikt outluk ja gribes lietotajs pats uzliks!

#73 abp @ 2007.01.10 21:54

Nu es ar biju pamēģinājis, uz manas kastes darbojās normāli... Runāt par resursiem tiešām ir nejēdzīgi, jo tehnoloģijas iet uz priekšu un kās šodien ir 4 Gb rama tas rīt jau būs tādas čiks vien.... Vizuālais ļoti patika, drošība manlikās pārspīlēta un traucē'joša... Bet varu pateikt godīgi, ka diezvai es iešu un maksāšu tās naudiņas par OS... Cik nu būs iespējams lietošu XP, paralēli ir linux, un tad jau redzēsim kā būs...

#74 Olis @ 2007.01.11 10:54

Pilniigi piekriitu Stylez, ja nevari atljauties, neliec. Un luudzu nespamo to, cik slikta ir OS, jo uz tava P4 1.8Ghz redz vinja lago. Tipiska latvieshu attieksme - es nevaru dabuut, zna4it suuds.

#75 budziz @ 2007.01.11 12:01

mefisto: itkaa jau linuksii ir tas programmas, bet 90% gadiijumu taas ir daudz neertaakas lietoshanaa (nav sakariigu gui) vai to iespeejas ir stipri iisaakas. Nu nav visiem veelme to vien dariit, kaa konfigureeties un straadaat ar konsoli. ;)

#76 budziz @ 2007.01.11 12:07

to mefisto: un jaunajos nixos nu nemaz os negrib apdeitoties. nee, nemaz. Neredzu ne zaakaas atshkiriibas no xp ;)

#77 budziz @ 2007.01.11 12:13

to Olis: nu bet logiski, ka suuds, ja man neder :) Zinu kantori, kas lieto 13 gadus win95 uz P100 un nejut ne mazaako vajadziibu ko mainit :)

#78 mefisto @ 2007.01.11 13:06

budziz rakstīja:

mefisto: itkaa jau linuksii ir tas programmas, bet 90% gadiijumu taas ir daudz neertaakas lietoshanaa (nav sakariigu gui) vai to iespeejas ir stipri iisaakas. Nu nav visiem veelme to vien dariit, kaa konfigureeties un straadaat ar konsoli. ;)

Nepatīk - nelieto. Pa konsoli burties tev arī neviens neliek.
Nesaprotu kādēļ pieminēji manu vārdu, jo liekas ka savos komentāros atzīmēju, ka runa šeit ir par OS nevis progām.

budziz rakstīja:

to mefisto: un jaunajos nixos nu nemaz os negrib apdeitoties. nee, nemaz. Neredzu ne zaakaas atshkiriibas no xp ;)

Vai tur tev ar updeitiem kāds virsū skrien ? Vai pēc to uzstādīšanas tev ir jāpārstartē kompis ? Vai to neuzlikšan var beigties ar OS pārinstalēšanu ?

#79 Yaniss @ 2007.01.11 15:07

Varbuut kaads var pateikt, kaa to briimumu var izdeest aaraa (neformateejot disku)?

#80 students88 @ 2007.01.11 16:34

nu ja vista jau ir smuka ka cuka bet ir viena lieta uz beta versijam kad uzliek deamon tools kaut kadu versiju ta uz reizem viss nokaras kompis ikpa laikam sledzes ara un vel vis visadi gluki. un vel speles nevar normali spelet

#81 /Ivars/ @ 2007.01.11 17:01

Testēju Windows Vistu uz Celeron 2.13 Ghz un 448 Mb ram ar 64 Mb video Vista darbojas normali nemaz nevajaga to 1 gb ram :) pieredzes rezultāts :)

#82 vxl @ 2007.01.11 17:11

students88 rakstīja:

nu ja vista jau ir smuka ka cuka bet ir viena lieta uz beta versijam kad uzliek deamon tools kaut kadu versiju ta uz reizem viss nokaras kompis ikpa laikam sledzes ara un vel vis visadi gluki. un vel speles nevar normali spelet

Nu nezinu nezinu..! Uzliku sev Vistu un viss straadaa kaa nakaas..! Deamon iet taa kaa uz XP. Vairaakums draiveru ir pieejami razotaaju maajaslapaas..
Katram ir savas prioritaates, tapeec ir bezjeedziigi teikt, vai Vista ir "bulsh.t" vai nee.. Katram ir savi uzskati. Labaak vairaakas reizes paarbaudiet pasi (kas kur un kaa), nekaa vienu reizi teikt, ka Vista ir pilniigs "s.ds"!!!

P.S. Vai mees to gribam, vai nee, bet cilveekam ir raksturiiga tieksme peec labaaka, peec progresa..

#83 budziz @ 2007.01.11 18:38

mefisto: Ubuntu 100% prasa restarteeties!

#84 mefisto @ 2007.01.11 20:15

Tikai ja tu atjauno kerneli.
Un ububu vispār stipri pārspīlē ar nesavrīgiem updetiem.

#85 kirils WWW @ 2007.01.11 20:50

vxl rakstīja:

P.S. Vai mees to gribam, vai nee, bet cilveekam ir raksturiiga tieksme peec labaaka, peec progresa..

kaa tas saistaas ar windows vista?

budziz rakstīja:

mefisto: Ubuntu 100% prasa restarteeties!

nu ko noziimee "prasa"? ikona trayaa jau nav message box ekraana centraa, kas veel tur klaat, neko nenospiezhot, restarteesies pats. turklaat paraadaas tikai peec 2 konkreetiem apdeitiem, nevis peec pilniigi jebkaa uzlikshanas.

#86 vxl @ 2007.01.11 21:00

kirils rakstīja:
kaa tas saistaas ar windows vista?

Jauns produkts. Pilniigi jauna uzbuuve. Proti, pagaidaam vai taa ir labaaka par XP ir gruuti pateikt, bet tas tikai laika jautaajums..

#87 dickhead89 @ 2007.01.11 21:10

labāka ir, tikai ar laiku jāpierod. Es jau tagad sēdētu ar vistu, bet videokartei draiveri bija tikai beta, man arī daemon nestrādāja, un daudzas citas programmas nestrādā. Kad pamazām sāks parādīties, tad pāriešu un mēģināšu pierast.

#88 Indzha @ 2007.01.11 23:39

1) esu licis 2x
a) beta - galiigais suuds - pat iebuuvetaas speelites kaaraas un neteikshu ka man ir slikts dators
b) iznaaca taa saucamaa zaktaa versija kas itkaa bija domaata cepshanai diskos - un ja kaads to ir meegjinaajis tad ar betu to nu nevar nekaa saliidzinaat viss lido bet tomeer paliku pie XP Kāpēc?
1) tam nebija (un nebuus cik zinu) Corporeit key - taatad visu laiku buus jaaktivizee
2) daudzas progas kas man darbam ir nepiecieshamas veel nebija uztaisiitas uz VISTAS
3) man bija taada sajuuta ka man nav Admina tiesiibas uz taas vistas jo biezhi sanjeemu pazinjojumu par Aksesu kas dinaidotd

Rezumee - 100% paarieshu uz vistas kad taa iznaaks jo tieshaam aaatrdarbiibaa taa ieliek XP 1000% PC zhurnaals iesako
Mans dators ir P D 3Ghz, 1GB RAM, GF6800 - viss lidoja ir tik aasagaid normaal versij un vis buus chikiniekaa

#89 BlackHalt WWW @ 2007.01.12 05:01

Lieciet muguru zemāk, tālāk, klusāk!

#90 NEviENs.nesaprot.net @ 2007.01.12 09:07

Ar vistu ir tā pat kā savulai bija ar XP, kamer nav kārtīgi izstrādāts un aizlāpīts, labāk palikt pie pārbaudītām lietām, tā pat bija arī ar ME.

Tas gan ir man personīgais viedokli.

#91 budziz @ 2007.01.12 10:01

Indzha : atrdarbiba vista xp neieliks nekad. vienigais ko taa vareetu izdariit, tas ir ielikt lietoshnas ertuma un droshuma zinjaa, bet par to veel ir gruuti spriest.

#92 budziz @ 2007.01.12 10:06

kirils:

1) autoupdate ieksh win atslegt nemaaki? tas ka xp trejaa reegojas taa ikona vel nenozime, ka tas updae i obligaati jaataisa un jarestartee
2) arii win restartu neprasa 100% visos gadijumos. turklaat ubuntucim tie apdeiti katru 2.dienu kaa likts, kameer winam tie updeiti labi ja 1x meenesii

Nevajag dii galiigas mulkiibas. Fanaatikis esi vai, ka vienu un to pashu katrai OSej apdiedi galiigi dazaadaas melodijaas?

#93 Calis @ 2007.01.12 10:53

Jutos loti apmierinats ar dzivi :)

Viss strada ka tam vajadzetu stradat un uzmacigas sec. ficas art laiku pie tam pierod un pat sak likties normali!

Time of this report: 1/12/2007, 10:50:46
      Machine name: XXX
  Operating System: Windows Vista™ Enterprise (6.0, Build 6000) (6000.vista_rtm.061101-2205)
          Language: Latvian (Regional Setting: Latvian)
System Manufacturer: XXX
      System Model: XXX
              BIOS: Default System BIOS
         Processor: Intel(R) Core(TM)2 CPU          6600  @ 2.40GHz (2 CPUs), ~2.4GHz
            Memory: 2046MB RAM
         Page File: 1340MB used, 2977MB available
       Windows Dir: C:\Windows
   DirectX Version: DirectX 10
DX Setup Parameters: Not found
    DxDiag Version: 6.00.6000.16386 64bit Unicode

#94 wudu WWW @ 2007.01.12 11:16

uzmacigas sec. ficas art laiku pie tam pierod un pat sak likties normali!

 lūk tas nav normāli...

#95 mefisto @ 2007.01.12 11:19

== dzēsts ===

#96 pyro WWW @ 2007.01.12 11:27

2 budziz: eeem, kas ir labaak - ja paraadaas caurums vinju aizlaapa paaris dienu laikaa, vai arii jaagaida ikmeenesha lielaa updeitu diena? jaapiekriit, windows xp ir labojies - peec updeitiem ne vienmeer ir jaataisa restarts, bet ja kaads no jums visiem ir palasiijis to updeitu aprakstus, tad reti kuraa nav piebilde "You may me required to restart your system".
Ir atskjiriiba - uzlieku 2us updeitus uz windows un restarteejos jo windows man spiez to dariit (ja neesu uzlicis manualy update & automaticaly download), vai arii tas pats *ubuntu kurs novelk ~~100 updeitus un saka ka ir VEELAMS restarteeties lai kernelis jaunais buutu.

par teemu - kaa jau teicu ieprieks, vista nav tas uz ko paarieshu tad kad mani spiediis to dariit m$hit veelme nelabot xp vairaak.

#97 ZBH @ 2007.01.12 12:11

Ja figeju, kaa taut te momentaa paargaajus no W98 uz W2K un/vai WXP (aha, tas saucs "momentaa" :) - a par WindowsME kaukaa kautriig  piemirs - a taa biij iistais Windows98 turpinaajums. protams, es cer, ka Vista aizslaas pa ME taku.

#98 naivais @ 2007.01.12 12:53

Lasot komentārus, neredzu iemeslu lai pārietu uz Vistu, nu nav ne dzelžu īsti, atmiņu cena pašlaik ir uzkāpušas ne pa jokam, arī videokarte man ir iebūvētā, kas nu nekādi mani nespiež prasīt kaut ko superjaunu un nepārbaudītu .....

Ja runājam par Linux .... lielākais mīnuss tā attīstībā iekš LV ir  grāmatvedības programmā, precīzāk, tās neesībā (ja tāda ir, lūdzu palabojiet) ...... jo, ja nava tās, tad pilnībā pāriet uz Linuxu tādam uzņēmumam nav motivācijas. Par spēlēm nerunāšu, tā ir izklaide, kas ar biznesu īsti nedraudzējās .....

#99 zx @ 2007.01.12 17:38

sviests, nah kadam vajadziga os, kas noed visus resursus..

#100 BOFH @ 2007.01.12 19:04

Jeezus marija cik te komenteejoshajiem ir minimaala nojausma, kas ir VISTA.

Glupi useri un ne grama vairaak.
Vistaa redz tikai jaunas podzinjas..usjo.
Laamjo juus visi esat.
Palasiet tak pa taam uuber droshiibas fiichaam ko MS ieviesis. Tad jums buus bik skaidraaks kaapeec vista ir leenaaka un kaa taas kuulaas fiichas iespaidos juusu izklaides un macinjus.
Pizgjec. Vista tas pats XP tikai smukaaka.
Ebal.. taa var apgalvot cilveeks kursh ir ljoti taalu no IT sfeeras.
StylZ
Nu tu ta vareeji izraadiit kaadu kripatinju zinaashanu.
Bet izskataas ka tu taads pats lamjo kaa visi paarejie.

#101 mshathlonxp @ 2007.01.12 19:56

StyleZ rakstīja:

Es tomeer apbriinoju lielaako dalju lietotaaju un kritikju... :-\

Vai tieshaam nevienam neienaak praataa, ka shii situaacija nav nekas jauns un neredzeets? Vai tieshaam ir tik gruuti atcereeties ne tik seno 2001. gadu, kad tieshi tas pats dariijaas ar XP, kas bija buuveets uz apbriinojamaam un ar 98. windu pilniigi nesavietojamaam tehnologjijaam!?
Arii tad tika veikti performances testi, un kaa juus domaajat, vai XP uz leeniem dzelzhiem ir aatraaks par 98., ME. vai 2k? Protams, ka nee. Arii XP saakumaa nebija draiveru, arii XP toreiz rija nezheeliigi daudz resursus uz muusu taa laika leenejaam mashiiniitem.
Shii ir taa joma, kur nevajag steigties - pagaidiet 6 meeneshus, pagaidiet gadu, padziivojiet ar veco labo XP un tad jau arii Haardwaare, kas pavilks putnu-maajdziivnieku vairs nemaksaas tik astronomiskas summas, tad arii beernu slimiibas buus paarslimotas, tad arii programmnodroshinaajums buus pilniibaa pietiekams, un neviens nebreeks, ka redz ieksh Unreal 2007 man ir tikai 27 fps.

Ir tomēr atšķirība - pārejot uz winxp, kastes pārsvarā bija salīdzinoši vājas, teiksim, mana vecā kaste bija ar Pentium MMX 200 MHz/160 MB RAM, tā nekad nepieredzēja winxp. Teorētiski to būtu vilkusi, bet so so - tā kā te ar vistu. Bet tagadējās kastes velk visādas video konvertēšanas, arī realtime, arī atskaņošanas, mana vecā kaste ne. Diezgan sviestaini izsakos, bet paši saprotat, ko gribu teikt. Tas, ko pieminēja cosmo commentā #2, par linux, ir XGL. Oficiālā prezentācija, cik esmu dzirdējis, notika bez problēmām uz radeona ar 32 MB vRAM [cik gadījies dzirdēt, radeoniem ir diezgan draņķīgi linux draiveri, nezinu, es ATI virzienā neskatos], proci pēc idejas arī nevajag nežēlīgu - sabayon kastei ar 433 MHz celku piekasījās pie SSE trūkuma, ļoti iespējams, ka uz 500 MHz P3 xgl ietu normāli ar atbilstošu karteli ;)
Par to, ko te viens bilda par draiveru probām uz linux - pērkot dzelžus jādomā līdzi. Gan nav nemaz tik traki. Mana kaste - Athlon XP 2500+/ABIT AN7/1 GB dual DDR400/MX4000/ST3500630AS/PixelView PlayTV MPEG2/Lite-On DVD burneris. Linuxim pēc uzinstalēšanas nākas uzmest tikai un vienīgi videokartes draiveri, jo tas licences dēļ kopā nenāk, un ar nVidia linux draiveru pakām probas nav. Plus vēl linux ir uztaisīts, lai pēc iespējas labāk darbotos, nevis lai kasītos visam klāt. Piemēram, pirms pāris mēnešiem nomainīju māteni. Vecā mātene bija DFI nF2 U400S-AL. Abām šķietami līdzīgs nForce2 čipsets, bet jaunajai ērmīgs atsevišķs SATA kontrolieris, vecajai bija iex south bridge. Linux, protams, aizgāja, win, protams, nācās pārinstalēt. Viens te pieminēja, ka varētu pāriet uz sabayon linux - nu varu godīgi teikt, ka jēgas nav, sabayon ir baigi gļukains. Es lietoju Slackware 11, pēc HDD maiņas gribēju reiser4 bez kasīšanās, izlasīju, ka sabayon ir ar reiser4 atbalstu, uzliku, skatis, xgl baigi kūl, a šie, izrādās, izgriežuši reiser4 līdz 2.6.20 kernelim [pa to laiku gan jau būs jauns slacks iznācis], un pati sistēma arī diezgan bremzīga un gļukaina, nodomāju, nu i nafig, un uzliku slacku un reiserfs.
Starp citu, drīzumā gan jau varēs iečekot vLite projekta augļus. vLite ir nLite priex vistas. Kaut kādas betas ir iznākušas, ja likšu vistu, varēs arī iečekot vLite.

#102 kirils WWW @ 2007.01.12 20:14

budziz rakstīja:

kirils:
1) autoupdate ieksh win atslegt nemaaki? tas ka xp trejaa reegojas taa ikona vel nenozime, ka tas updae i obligaati jaataisa un jarestartee
2) arii win restartu neprasa 100% visos gadijumos. turklaat ubuntucim tie apdeiti katru 2.dienu kaa likts, kameer winam tie updeiti labi ja 1x meenesii

Nevajag dii galiigas mulkiibas. Fanaatikis esi vai, ka vienu un to pashu katrai OSej apdiedi galiigi dazaadaas melodijaas?

1) gan uz ubuntu, gan win var atsleegt autoupdate. atsleedzot autoupdate tachu paliksim bez ielaapiem, ne? ja piesleegsim autoupdate, tad win izdomaas norestarteeties.
2) paskaties, kas windowsam naak liidzi, un kas naak ubuntu. kalkulators? minesweeper? wake up! skaira lieta, ka ja progu ir 10 reizes vairaak, tad arii apdeitu ir vairaak. nemaz nerunaajot par to, ka taas tiek biezhaak uzlabotas un PILNIIGI AUTOMAATISKI uzliktas to jaunaas versijas.
kad Tev peedeejo reizi microsoft office vai quake pats atjauninaajaas?
jo biezhaak notiek updeiti, jo labaak. iespeejams, Tev radies nepareizs priekshtats, jo uz windows updeits ir kaut kas slikts, kas var nojaat visu sisteemu un likt kaut kam nestraadaat. uz linux parasti ir otraadi.

mshathlonxp: slakam taa ir kaa ir ar draiverim. ja kompim ir jaabuut unversaalam, tad ubuntu vareetu buut vietaa. es, lai notesteetu, kaads ir supports, joka peec pie sava ubuntu laptopa sleedzu visu, kas pagadaas pa rokai.
jaasaka, ka ir straadaajushas visas lietas, ko esmu meegjinaajis:

(1) qware bluetooth mouse
(2) SD karte
(3) dazhnedazhaadi USB flashdraivi
(4) ipodi un citi muuzikas playeri
(5) siemens mobilie telefoni
(6) televizoru un audiosisteemu taalvadiibas pultis (kaa arii pashi televizori un audiosisteemas)
(7) gravis xterminator digital gamepad
(8) garmin gps 60
(9) 802.11 PCMCIA (senao prism)
(10) extra capacity baterija

kaa arii pilniigi visi integreetie briinumi:
to skaitaa arii intel 802.11g, flash karshu lasiitaajs, visaadas pogas un lampinjas.

#103 maris77 @ 2007.01.12 20:18

Kāda jēga no Vistas kāmēr tā nav iztulkota latviski, pagaidām mani latviskais XP pilnīgi apmierina. Būs VISTA latviski, tad arī domāsim.

#104 kirils WWW @ 2007.01.12 20:18

roflbananas.

#105 maris77 @ 2007.01.12 20:23

~~~ Tāpēc ka visi nav tādi dirsā līdēji amerikāņiem un krieviem! Visām datorprogām ir jābūt iztulkotām latviski, kāpēc man latvietim Latvijā ir jāķēmojas angliski vai krieviski?

#106 kirils WWW @ 2007.01.12 20:25

nebuut negribu, lai LV valoda izniikst, tachu
kaapeec latvietiem Latvijaa jaakjeemojas latviski?

#107 maris77 @ 2007.01.12 20:31

kirils , liekas jau , ka gribi , lai latviešu valoda iznīkst, Tu pat latviski rakstīt nemāki. Un cik es sapratu no tevis, tad krievi Krievijā ķēmojas, franči Francijā ķēmojas, tikai amerikāņi ASV ir baigie malači? Jā un latvieši ir malači kas 50 gadus runāja krieviski un tagad runā angliski?

#108 kirils WWW @ 2007.01.12 20:48

maris77 rakstīja:

Tu pat latviski rakstīt nemāki.

labriit, kurmjzeme! es (jaa, tas uz, ko Tu atsaucies kaa "Tu") esmu kirils, nevis maris77.

kirils rakstīja:

nebuut negribu, lai LV valoda izniikst, tachu
kaapeec latvietiem Latvijaa jaakjeemojas latviski?

maris77 rakstīja:

Jā un latvieši ir malači kas 50 gadus runāja krieviski un tagad runā angliski?

#109 pyro WWW @ 2007.01.12 21:15

mshathlonxp rakstīja:

...vnk latviešu valodā nav normālu datorjēdzienu apzīmējumu, vienkārši nav!

un taa arii ir lielaakaa probleema - ja buutu sapraatiigi termini, nebuutu probleemas, diemzeel oficiaalie tulkojumi reti kad ir izdevushies un biezhi vien "tautaa pierastais" angli-latvicisms ir daudz efektiivaaks un paskaidrojoshaaks. personiski neatblastu softu tulkoshanu kaa taadu, pavisam cita lieta ir rokasgraamatas vai pamaaciibas.

#110 maris77 @ 2007.01.12 21:28

Nezin ar ko latviešu valoda tāda īpaša, visās valodās ir datorjēdzienu apzīmējumi, bet latviski nav?!? Tāpat palieku pie tā , ka kamēr VISTA nebūs latviski viņu nelietošu. Tāpat uzskatu, ka Latvijā filmām, datorspēlēm,  programmām, grāmatām, aparatūrai (TV DVD..) ir jābūt latviski!

#111 kirils WWW @ 2007.01.12 21:37

kuraas, iznjemot ASV anglju, tad ir labi apziimeejumi?

#112 mefisto @ 2007.01.12 21:44

maris77, piedod, bet tu esi vienkārši pastulbs demagogs

valoda ir nevis pašmērķis, bet informācijas apmaiņas forma.

#113 BOFH @ 2007.01.12 21:50

mefisto
Ar maris77 viss ir ok.
Normaals cilveeks kursh veelas straadaat ar datoru dzimtajaa valodaa nevis kaut kaadaa svezhzemju.

#114 mshathlonxp @ 2007.01.12 22:42

Pēc tik prasta kritērija sanāk, ka ms ar winxp ir dahujā labāks par linux, jo winxp latviskojums tika uzcepts pirms kādiem pāris gadiem, ja ne agrāk, bet KDE latviskojums pēdējā pusgada laikā, kā ar citiem desktop enviroment, nez. Tas apmēram tas pats kā veikals, kurā pieklājīgi pārdevēji pārdod skaisti iesaiņotu sliktāku preci par to pašu cenu, par kādu citā necilu, bet labāku :P Maris77 tu laikam esi pie savas latviskās windas tā pieradis, ka neesi pamanījis, ka apritē tādi vārdi negriežas, ja es tos cik necik nebūtu redzējis, nezinātu, ne kas ir datne, ne kas ir lietotne etc... Es arī īpaši uz tiem uzrakstiem neskatos.pirms pusotra gada sanāca trīs dienas palietot dānijā Dell kasti. Pirmā stunda pagāja, kamēr pieradu pie dāniskās klavas, pēc tam lietoju bez probām, neskatoties uz to, ka dāņi lieto pilnīgi nodāniskotu winxp, nevis kā šitādi maris77'i ar lv valodas paku - BSOD arī ir dānisks :D Lietoju bez probām, tīri uz ieradumu.

#115 maris77 @ 2007.01.12 22:53

mshathlonxp es tā arī nesapratu ko Tu gribi pateikt, dāniski XP ir labi, bet latviski XP ir slikti? Tas ka XP nav pilnīgi integrēts latviski , domāju ir kārtējā latviešu neizdarība. Ar tādu būtu daudz ērtāk strādāt , nekā ar valodu pakām. Un Tu tiešām tik labi zini dāņu valodu, ka domā , ka viņiem nav savu datņu, sistēmas beidzēšanu? Ja skolās tiktu izmantotas datorprogas latviski , tad arī visi jaunvārdi atrastos apritē. Bet tur jau ir citas problēmas uz lielākā vairuma skolu datoru var uzlikt tikai Windovs98 , kurš nav latviski tulkots. Bailes pat iedomāties, kad Latvijas skolās datorklasēs būs datori, kuri darbosies VISTA vidē.

#116 mshathlonxp @ 2007.01.12 23:07

Kāds te vēl sakars ar dāņu valodu? Es dāniski nemāku nemaz, vnk sanāca aizbraukt. Bet par valdodu - valoda iesākumam jāciena ikdienas vidē. Gan tāpat lietojot, gan attiecībā uz tehniku. Piemēram, turpat dānijā tos pāris vakarus, kurus tur biju, skatījos multenes pa televizoru, kuram bija dāņu valoda, viņiem ir arī dāniskas lielo satelīta kanālu versijas etc. Latvijā neesmu vēl redzējis nevienu televizoru ar latviešu valodu, visi pārsvarā priecājas, ka tēvē kastei ir krievu valoda. Iesākumam dabūni to lv lietošanu ikdienā, kur vārdu krājums ir, tad domā par kasti, kur nav normālu jēdzienu :P

#117 kirils WWW @ 2007.01.13 04:47

maris77 rakstīja:

Bailes pat iedomāties, kad Latvijas skolās datorklasēs būs datori, kuri darbosies VISTA vidē.

pilniigi piekriitu. arii man ir bail iedomaaties to dienu, kad latvijas skolaas buus vista vai XP kompji salikti.

#118 CNN @ 2007.01.13 15:44

man patik vista kautvai neesu vel to lietojis, bet gribetos, un ejiet dirst maukas dirseji nozelojamie, pasi neesiet vinju lietojusi, un skauz, tie kuri lieto vinju, un dirsat te ne pa tjexi

#119 Edex @ 2007.01.13 18:49

Ew , topika autor . Tu neesi pateicis nevienu labu īpašību par vistu . Nav ko rakstīt ja nevar uzrakstīt vispusīgi . Viņai ir arī daudz labu īpašību . Gan dizaina gan funkcionālitātes jomā .

#120 cenen lohs @ 2007.01.13 19:04

Kāpēc man jāpāriet uz Windows Vista?

Atbilde = a kas tev liek pariet?

#121 jaanitis @ 2007.01.15 18:02

Uz sava laptopa uzbazu Vistu. Nekāds mežonis tas laptops nav.. Intel 1.8Ghz Duo Core un 512 MB ram. Gribejas izprovet, nagi niezeja, kads nu ir tas Vista. Uzbazu un kadu nedelju skatojos taa opcijas. No sakuma gruti bija pierast. Tad man iepatikas Vista, bet bija viena problema. Taka Vistu dabuju janvara sakuma, draiveru nebija gandriz nekadu. Bet viss nepieciesamais stradaja. Tad nu nobriedu iebast kompi 2 Gb RAM. Nacas skirties no normalas summas, bet tas bij to verts. Tagad kompis lido. Neskatoties uz to kavista ir prasiga. Tie kas saka, ka Vista neiet uz visadam 3 progam :), he, pats ikdienaa lietoju Photoshopu un Illustratoru un neteiksu, ka vinjs vilktos. NEzinu ka ir ar spelem, jo speles jau sen vairs nespeleju. Tagad manam laptopam iznaca draiveri 14 janvari preks Vistas, nu tagad viss rulle. Vienigi problemas ir ar Office 2007. Word gljuko diezgan briesmigi - Office, gan vel neiesaku bast uz kompjiem.

#122 tyu @ 2007.01.16 21:36

To pashu visi 2001. g. teica par XP

#123 kirils WWW @ 2007.01.16 22:52

tyu rakstīja:

To pashu visi 2001. g. teica par XP

to pashu daudzi arii 2007. g. teica par XP.

#124 Nu nezinu @ 2007.01.16 23:52

Vistu jau lietoju vairāk nekā pusgadu. BETA versijas strādāja ļoti lēni. Bet atšķirība ātrdarbībā ir ļoti maza, salīdzinot Vista RTM ar XP. Vistai ir ļoti daudz iespēju tādu kādu nav XP (administrēšana, multimediju iespējas). Kas attiecas uz minimālajam prasībām, manuprāt tas ir mūsdienu biroja dators, jo daudzas firmas tagad piedava kā RAM standartu 1GB un 2GB jaudīgiem spēļu datoriem.

#125 lietojam Xp @ 2007.01.19 16:26

Lietot vistu vares kad RAM minimalais 5GB tie lagi ka strada lenak buus vel lielaki ar papildus programmaam jo tas prasis ari savu datora atminu bet Ja RAM 5GB vairaku kodolu procis un uber videne tad viss ies atrak neka uz Xp vismaz acij ta liksies (ja vien netrauces nevajadzigie sudi kas vistai jau sakuma)

izmeginat uzbazt Xp pilnigu tweaking ies atri bet liksies ka iet loti leni nu vienkarsi liekas ka gluci page file memori mazak pa 100 nedrikst buut jo tad ta notiek
izmeginaju visus Xp tweakus atsledzu servisus atbrivojios no visa nevajadziga ziniet page file 86mb un liekas ka gluci1  

#126 Nitro WWW @ 2007.01.31 14:46

Nu ko? Vista ir izlaista. Gaidam atsauksmes.(:

#127 neu nezinu... @ 2007.02.02 19:50

cik zinu tas GB noteikti jabuut citaadak jaatwiko procesi.,..

#128 savejais @ 2007.02.02 20:03

Tie 800 MHz ir bez Aero, pat XP lago uz 800 MHz, kur nu vēl vista...

#129 SixKiller @ 2007.02.02 20:32

Mājputns rakstīja:

Vistai pagaidām vienīgais kas patiešām ir nesasniedzams ar XP ir DX10, 11, 99 un uzlabots atbalsts vairākkodolu procesoriem. Savukārt spriest par to cik labi strādā programmas, kas ir domātas XP (primāri paredzētas vienam kodolam), uz Vistas, kas acīmredzot ir paredzēta vairākiem kodoliem, manuprāt ir muļķīgi, jo kad iznāks Vistai optimizētās programmas, tās nestrādās tik labi uz XP..

P.S. AeroGlass var iet ieskrieties, nevajag un nevajadzēs man tādu, pats vēl sēžu uz klasiskā dizaina ar visiem tizlajiem grafiskajiem ķeburiem nogrieztiem..

Kamēr iznāks optimizētas programas priekš Vistas, Vista jau būs novecojusi. Es domāju, ka nākotne tomēr pieder atklāta koda programām.

#130 mansarlinux @ 2007.02.02 22:14

pilnīgi piekrītu!

#131 OmarX @ 2007.02.10 11:37

Nezinu ko jūs visi par vistu sakāt, bet man uz (P4 3.0 Ghz; 1 Gb DDRAM; nVidia Geforce 6800 GT; 200 Gb HDD) mana datora Vista gāja vismaz par ~60% ātrāk par XP.
Vista protams ir arī mīnusi daudz ko tev vairs neprasa un bloķē, kā arī man gadījās lielas problēmas ar pirātisko mūziku un video, kurus pēc dažu testu rezultātiem nodomāju pārbaudīt, paklausīties un paskatīties.
Vista toties var lietot daudzas patīkamas un jaunas funkcijas (man ir Vista Ultimate un visas iet) tikai sapratu ka dzelži šie paši ir pietiekami labi un jaunākus nav jēgas pirkt ja nu vienīgi High-End, kādu no HP biznesa darbstacījām kuras nemaksā mazāk par 3000 Ls un ir apbruņotas ar ļoti, ļoti jaudīgiem dzelžiem.
Galu galā domāju ka Vista ir to vērta, lai nopirktu, jo man kā licenzētam Vista Ultimate un Office 2007 Ultimate lietotājam paveras daudz vienkāršāka pasaule. Daudzas funkcijas ko pirms pirkšanas mēģināju pirātiskajā licenzētajā iet ātri, bez problēmām un ar ļoti labu tehnisko atbalstu, kas nāk līdzi kopā ar Vistu.

#132 vilmiz @ 2007.02.27 12:01

cosmo rakstīja:

delxx rakstīja:

Pilnīgi loģiski, ka Vista ir lēnāka par XP, jo arī XP ir lēnāka par 98 vai 2000

patestee uz savas mashiinas 98 un XP - varu dereet ka XP buus aatraaks ;)

pilnīgi piekrītu...būs ātrāks XP..
Ja PC ir vismaz 1Ghz, ram 256, video 8mb...

#133 mosaik @ 2007.03.22 02:53

Ar savu jauno "produktu" bils kartejo reizi veiksmigi izkroplo tirgus eetiku.Nesaprotu,kur gan pateretajs skatas?Vai tas vispar ir pilnvertigs produkts,kurs nepilda savas funkcijas?Un tad vel sis grib lai nu visi tagad godiigi maksatu!!!Vai nebutu laiks Bilam sakt maksat kompensaciju par katru UZKAARSANOS?Kaa butu ja lidojuma laika peeksni parstaj darboties lidmasinas dzinejs?Kaapec nevareetu uzkarties maksligaas elpinasanas sistema vai sirds stimulators?

#134 dzherry @ 2007.03.23 15:29

pirkt to nav jeega - kaa vienmeer par daudz saaliiti, lai njemtu.. :(

#135 Barmens @ 2007.03.24 17:16

Šito visu lasot sāk gribēties datoram atmest ar roku un par 25Ls nopirkt PlayStation 1!

#136 AntiWin @ 2007.03.25 04:59

Pēdējais Windows ko tiku lietojis bija 2000. Tad man vienā jaukā brīdī piegriezās viss, kas saistās ar M$ un kopš tā laika vairs šādu OS savā praksē nepazīstu.

#137 ogunj @ 2007.05.30 21:51

VAru teikt taa, kaa uzliku virsuu Vistu, taa arii paliku pie taas!!! Ir daudz progresiivaaka un lietotaajam eertaaka sisteema, nekaa visas ieprieksheejaas!
Un runas par to, ka nestraadaa kaut kas vai kaa citaadi, mulkiibas, ja vien nav liiki pirksti, viss straadaa uz goda, pat speeles var dzenaat, ja gribas, un 1 GB arii pavelk visu, ko iedod sagremot. Un uz sho dienu arii ar draiveriem nav probleemu, jo nekas nestaav uz vietas, un notiekaas draiveru razhoshana. Arii ar virusiem Vista puslidz tiek galaa bez papildus antivirusiem, taa ka, nekaa slikta teikt par Vistu nevaru...

#138 ubuntais @ 2007.05.30 22:23

Ar vīrusiem vista netiek galā labi! Kas tad ir tizlais Windows Defender kā kārtējais iebūvētais toolis kurš'ir sūdīgs.

#139 skicētājs WWW @ 2007.05.30 23:27

Operētājsistēmas ir kā cilvēki - viena slimo vairāk, cita gandrīz neslimo, tas ir iedzimts un pašas operētājsistēmas pie tā nav vainīgas. Windows Defender nav tā labākā imūnsistēma, bet to nevajadzētu kritizēt, tāpat kā cilvēkus ar sliktu imūnsistēmu, kas biežāk slimo.

#140 DSD @ 2007.06.01 15:32

Kaa var formatizeet Windows vista vai peec tam ietu Windows xp ???

#141 skicētājs WWW @ 2007.06.01 18:57

Tu instalēji WinXP, pēc tam Vistu un tagad Tev neiet XP un Tu vēlies lietot abas operētājsistēmas? Vai Tu vēlies izdzēst Vistu un lietot tikai XP? Lūdzu, konkrētāk paskaidro esošo situāciju un kā Tu vēlies to mainīt. Formatēšana nav vajadzīga, ja vien nevajag dzēst datus. Abām operētājsistēmām ir savietojamas datņu sistēmas.

#142 UK @ 2007.06.05 20:37

Nez kapēc uz Vistas nevaru uzinstalēt Call Of Duty 2. Neņem pretī. Dators ASUS f3jc Ram 1024 Video GeForce 7300TC līdz 512mb. Kaut kas ar video driveri. Vai kāds var palīdzēt? Neeesmu datorspečuks.

#143 UK @ 2007.06.05 20:39

P.S.  Itkā parāda ka ir jau uzinstalēta bet tad parādās erorr un viss. Nekas nenotiek. Vai tas ar Vistu saistīts vai to spēli neatbalsta? Uz XP gāja lieliski.

#144 Palm WWW @ 2007.06.05 21:25

varbuut ar directx kkas nav labi.. nez. vai gruuti pagaidiit kaut pirmo sp prieksh vista? vista vel ziidainis, nevajag no vinjas prasiit 100%. Buus tev gljuki un shis nav peedeejais :D

#145 dzeks@go @ 2007.06.05 21:38

Dzir'deju ka MS viedos vēl vienu OS az vistas ja tik Vista nebūs tas pats kas millenium.

#146 UK @ 2007.06.06 14:04

Laikam jau būs ar Direct X, jo uz vistas ir 11 versija a spēle vajag 9. Varbūt tā problēma ir tur.

#147 StyleZ WWW @ 2007.06.06 14:07

UK rakstīja:

Laikam jau būs ar Direct X, jo uz vistas ir 11

WOW!!! Tik tieksaam?

#148 sqlnd WWW @ 2007.06.06 14:15

StyleZ rakstīja:

UK rakstīja:

Laikam jau būs ar Direct X, jo uz vistas ir 11

WOW!!! Tik tieksaam?

nezinaaji? nu ja peec 9 naak 11 :DD

#149 kaimins @ 2007.06.06 19:36

kas i ko es dzeru alu un edu vistu laba ir

#150 UK @ 2007.06.06 20:55

sqlnd rakstīja:

StyleZ rakstīja:

UK rakstīja:

Laikam jau būs ar Direct X, jo uz vistas ir 11

WOW!!! Tik tieksaam?

nezinaaji? nu ja peec 9 naak 11 :DD

Ok Kļudījos nevis Direct X 11, bet Direct X 10.0

#151 UK @ 2007.06.06 20:57

Varbūt kāds var pateikt kā palielināt video kartes atmiņu. GeForce 7300 TC. Pašlaik ir 128 Mb, bet vēl uz RAM rēķina var pielikt 358 mb. Kā to var izdarīt?

#152 Svens @ 2007.06.06 21:08

Davai, visi pērkam 128mb videokartes un dzīvojam kā ar 512mb lielām?

Padomā loģiski, UK.

#153 UK @ 2007.06.08 16:35

Nezinu kā tur ir, bet tagad pārliku Windows XP un spēle iet ok!
Pietiek i video un atmiņa pāri paliek. Lieliski.

PS. Svens = tur jau tā loģika, ka pārdodot raksta ka 512mb video, bet dabā ir tikai 128. Vnk piešmauc tirgotāji.

#154 caveman @ 2007.09.03 15:12

njā, kautkādai s**a spēlei, kurai vajag to un to, visi nesūkstās un pērk vajadzīgās detaļas, bet kad iznāk kāda OS, kurai vajag to un to, uzreiz mute vaļā un bazūnē par resursu rīšanu

#155 viesis@dt @ 2007.09.03 17:51

Pēc idejas OS vajadzētu tērēt mazāk resursu bet spēt darbināt programmas, jāsaprot ka viss ies uz piekšu un ceru 64 bit os kļūs par parastu parādību.

#156 cosmo WWW @ 2007.09.04 01:46

Jebkuraa gadiijumaa striideeties par ko taadu ir pilniigs jahhh, ja nu vieniigi pieraadiit savu taisniibu, gudriibu un taa joprojaam un buus skeptiķi, buus taadi kas centiisies pieraadiit gluži pretējo, kaut gan tā nemaz nav - tas tikai tamdēļ, lai būtu repekts pret kāda zināšanām, tiiri psihologiska pashaizsargaashanaas metode - galvenais ka pashi domā ka viss ir kaartiibaa :) lai taa buutu, parsati admini censhas shaadaa veidaa pierādiit ka ir kam deriigi, bet pashi saprot ka tas ir nevajadziigs sviests... :)
Un vispaar, kas ir tas S***da dators, man tas ir liidzeklis lai pelniitu iztiku, vairaak man vinjsh simtu gadu nav vajadziigs kaa tikai un vieniigi peljnas avots - ir labi sho to zinaat kas un kaa, bet tas ir deldzis - sauss, truls un bla, bla, bla... Un zheel man tos, kas ar to vien tikai aprobezhojas...
hmm... Nav nedaudz garlaiciigi?

#157 mezhablusa @ 2007.09.05 09:39

Noup, neiesaku likt, man vispaar viss gaaja daudz leenaak kaa uz XP, pietam, ne visaam progaam veel iriznaakushi draiveri prieksh Vistas un man pat pele gljuko un vakar vispaar Vista nospraaga, jo kkaada zaraza bij iekshaa tikusi.. Uz XP NEKAD nekas taads man nebij noticis, ka kompis nospraagst vnk!!!! Tagad pat XP virsuu paarinstaleejot viss klemmee un leeni straadaa un par to cietni, kur Vista bij ierakstiita vispaar nerunaasim, vinju pat nevar atveert, kur nu veel noformatizeet. Speeles arii man daudzas neiet. :@ :@ :( I LOVE WIN XP!!!!! :) Man skjiet vislabaakaa OS no visas Windows saimes.

#158 ashpirkstiite @ 2007.09.08 17:32

Neesmu jau es nekāds advancēts lietotājs, un pie Vistas tiku komplektā ar laptopu, taču neko sliktu nevaru pateikt... problēma vienīgā bija saistīta ar spēles vienas spēles gtrafiku, taču to norakstu uz izšķirtspēju. Varu piekrist, ka XP ir labāks, kaut gan droši to varbūt varēšu teikt, kad būšu uz Vistas kādu pusgadu sēdējusi.

#159 ashpirkstiite @ 2007.09.09 00:30

ak jā, tiko paslavēju tā ziepe... neņem vista daemon tools  :(

#160 cannabis65 @ 2007.12.05 22:22

pa shito teemu toch var runaat stundaam ilgi...tikai nesaprotu kapeec taa vista tagad ir uz visiem jaunajiem portatiivajieim un home kompjiem....pats esu izmeegjinaajis...
uzksatu ka vnk veel nav pilnveidota taa vista....tas pats ja nemaldos bij ar xp pashaa saakumaa kad tas paraadiijaas...bet nu ne tik ljoti izteikti kaa ar vistu.....lielaakaa probleeema vistai ir taada ka nenjem ljoti daudz programas pretii...vnk uzmet incompatible un viss...bet gan jau peec laika uzlabosies...sorry ja kkur atkaartojos...negribeejaas lasiit visus komentus

#161 latvian3 @ 2007.12.06 00:32

1. Es to Vistu pameginaju uz sava Intel Celeron 2.0, 512 MB ram, Radeon 9250 videokarti. Nu ja, izmanto vina lielaku ram dalu neka XP, ari procesoru. Sis tas gaja atrak, sis tas lenak. Vienigais minus bija, ka videokartei nav un nebus draiveru paredzeti Vistai. Nevareju apskatit Aero. Bet kopuma man patika, vizuali pievilciga. Tagad gaidu jauno kompi, pilniba ticu, ka paliksu pie Vistas (nak lidz).
2. Esmu lasijis, ka, piem.,  Vista Ultimate prasa vairak resursu neka Vista Home Premium. Uzskatu, ka ne visi pilniba izmanto Ultimate sniegtas iespejas, kadel tad lieki noslogot sistemu?
3. Vistai to UAC var atslegt, ja galigi trauce.  
4. Jautajums te bija par Windows Vista, nevis par ko citu.

#162 jurisQWERt @ 2008.11.29 10:51

Lietoju vistu un esmu apmierināts, itsevišķi patīk tas ka failu (piem. mp3) folderos var saglabāt kādāsecībā vien grib, respektīvi vista atceras failu izkārtojumu. Atšķirībā no xp kur kārtošana pēc alfabēta, cipariem ir diezgan stulba jo xp failus sakārtotu šādi:
1 mp3
11 mp3
12 mp3
13...
2 mp3
21 mp3
kas nažēlīgi kaitina(iespējams ka tā ir tikai uz vecākas sp)

#163 Tomsssss @ 2009.08.04 19:42

gudrāk jau būtu nopirkt normālu kompi, nevis uz 512 rama palist Vistu un brīnīties diez kapēc man viņa nestrādā..