Datuve :: Drošas paroles?

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 112

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 112

Datuve.lv video
Top.LV

Drošas paroles?

Ievietoja: BlackHalt @ 2007.03.15 13:48  


Mūsdienās datoru pasaulē ar paroli saprot rakstzīmju (burtu, ciparu, simbolu) virkni, ko izmanto lai identificētu, autentificētu datoru tīkla lietotāju, kuram ir tiesības izmantot datoru tīkla resursus un pakalpojumus. Dažkārt parole precizē resursu un pakalpojumu izmantošanas tiesību robežas, piemēram, nosaka, vai lietotājs drīkst tikai lasīt informāciju vai arī to kopēt. Visizplatītākais lietotāju identifikācijas, autentificēšanas veids.

Pastāv arī citi paroļu veidi (ne tikai rakstzīmju), kas nav tik populāri, piemēram, grafiskās paroles. Grafiskajās parolēs izmanto savādāku identifikācijas metodi, piemēram, lietotājam noteiktā secībā jāiezīmē vai jāuzklikšķina uz dažādiem attiecīgās sistēmas vai metodes ģenerētiem attēliem. Šādas paroļu lietošanas metodes nav tik populāras, jo samērā grūti tās ieviest dažādās sistēmas, kaut gan, iespējams, pašas metodes ir daudz drošākas un pasargātākas no `paroļu zagļiem`.

Turpinot par pierastajām parolēm

Paroles mēdz būt drošas(stipras - strong]), mazāk drošas un pavisam nedrošas. Paroles drošumu nosaka tas, cik viegli vai grūti paroli ir uzminēt un iegūt personai, kurai nav attiecīgo tiesību piekļūt ar paroli aizsargātai informācijai.

Pašas paroles drošību, stiprumu vai nedrošumu, vājumu nevarētu attiecināt uz tādu gadījumu, kad no lietotāja tiek izmānīta viņa, iespējams, pat drošā parole.

Droša parole ir arī tāda, kuru nevar uzminēt dažādas automatizētas programmas, kas piemērotas tieši paroļu uzminēšanai, pielāgošanai. Tādas programmas parasti izmanto vārdu vārdnīcas (pārlasot un piemeklējot vārdus), visu iespējamo kombināciju minēšanu(brute force). Iespējami arī citi mazāk populāri paroļu `uzminēšanas` veidi. Šādas programmas samērā viegli `uzmin` nedrošas, vājas paroles. Nedrošu paroli var uzminēt cilvēks, kas ir loģiski domājošs paroļu zaglis.

Drošas paroles ir iespējami garas, unikālas, nav atrodamas vārdu vārdnīcās un sarakstos. Dažādi vispārzināmi vārdi vai parādības nebūs drošas paroles. Brāļa, suņa, kaķa, zivtiņas vārdi nebūs drošas paroles. Dzimšanas datumi, personas kodi, reģistrācijas datumi, mašīnas numuri, telefona numuri nebūs drošas paroles. Šāda tipa nedrošas paroles var uzminēt cilvēks, kurš iepriekš noskaidro dažādus dzīves faktus par personu, iespējams, izmantojot sociālo inženieriju.

Kā tādu drošu paroli izdomāt?

Vispirms atsakāmies no dažādu vispārzināmu vārdu lietošanas parolēs. Protams, arī augstāk minētie kaķa vārdi, datumi utml. nederēs. Parolēs neizmantojam arī citu personīgo informāciju, kas būtu viegli uzzināma.

Parolei jābūt ne mazāk kā 6, 8 simbolus garai. Jo garāka, jo drošāka. Paroles drošumu, stiprumu primāri nosaka tās garums un tikai tad simbolu virknējums, bet simbolu `kvalitāte` nav mazsvarīga.

Garas paroles apgrūtina un padara gandrīz neiespējamu programmām, kas izmanto visu iespējamo kombināciju minēšanu, `uzminēt` paroli, jo prasa ārkārtīgi lielas datora jaudas un patērēto laiku. Drošu un garu paroli tādai programmai būtu `jāmin` gadsimtiem ilgi.

Izņēmums varētu būt šāda tipa paroles: aaaaaaaa un paroles, kas sastāv no ļoti vieglām simbolu kombinācijām, kaut gan ir nosacīti garas. Arī paroli 12345678 būtu iespējams piemeklēt samērā neilgā laikā. Iespējams, ka simts simbolu gara parole, kas sastāv vienīgi no burtiem a, nebūs iekļauta paroļu `minēšanas` programmas iespējās, taču tāda parole nav sevišķi `saprātīga` un nav garantijas, ka programma tomēr to `prot uzminēt`.

Tādēļ ir jāizmanto dažādu simbolu kombinācijas, piemēram, hkhy58jj būs daudz drošāka, bet tomēr nepietiekami droša.

Lai šādu paroli padarītu drošāku, parolē jāizmanto ne tikai burtu un ciparu kombinācijas, bet jāiekļauj arī lielie burti un speciālie simboli, piemēram, h@hY5$jJ

Teikums, kurā būtu iekļauti cipari, burti, lielie burti un speciālie simboli, būtu pavisam ideāla parole. Piemēram: M3$-$3$td13n@$-3j@m-uz-m3zU

Šādas garas paroles, iespējams, ir grūtāk atcerēties, tādēļ cilvēki izmanto dažādas atcerēšanās metodes. Augstāk minētā parole faktiski ir teikums: Mēs sestdienās ejam uz mežu, bet daži burti ir aizstāti ar citiem simboliem.

Šeit kā reize varētu noderēt arī `pokemonvaloda` vai Leetspeak. Protams, tās `valodas` ir mazliet jāpārzina, lai no galvas atcerētos aizstātos simbolus.
Piemēram, Mes sestdienās ejam uz mežu paroles daži Leetspeak varianti:
m35-$E5tD1eNa5-Ej4m-Uz-Mezu
m3s_$EsTDi3|\|4$_Ej4|\/|_uz_M3ZU

Viegli atcerēties arī būtu kāda gara teikuma vārdu pirmos burtus:
Tautasdziesmas rindiņa: Ai, bāliņi, ai, bāliņi, Ņem zobenu rociņā.
Piemēram, ņemot pirmos divus burtus no katra vārda:
aibaaibanezoro
Un aizstājot daļu burtu ar citiem simboliem:
@Ib@@Ib@n3z0r0
Ja sistēma atbalsta, tad laba būtu arī parole ar visām diakritiskajām zīmēm.

Daži nedrošu paroļu piemēri:

admin - viegli uzminēt.
1234 - viegli uzminēt.
kristaps - izplatīts personas vārds.
password - triviāli uzminama.
p@ssw0rd - pārāk vienkārša simbolu aizstāšana, kas ir iekļauta paroļu atminēšanas programmās.
reksis - izplatīts dzīvnieka vārds.
03.02.1980 - iespējams personas dzimšanas dienas datums.
LV-1001 - iespējams personas dzīvesvietas pasta indeks.
8008040 - iespējams personas telefona numurs.
Decembris - gada mēnesis, iespējams, kad persona reģistrējusies sistēmā. Ir iekļauts vārdnīcās.
lietotajs123 - lietotājvārds, kas ir vienāds ar paroli.
qwertyu - viegls simbolu virknējums un izkārtojums uz tastatūras.

Nevajadzētu izmantot vienu paroli dažādās sistēmas, bet gan katrai sistēmai atšķirīgu paroli, jo, ja kādu no sistēmām `uzlauž` vai kā savādāk iegūst paroli (paroles), tad ļaundaris, kas iegūst šo paroli, var piekļūt arī pārējām lietotāja izmantotajām sistēmām, izmantojot vienu un to pašu paroli.

Bez tam, vajadzētu ļoti skeptiski skatīties uz dažādu sistēmu paroļu atjaunotājiem, ja parole ir aizmirsta, kur kontroljautājumi ir apmēram šādi: Kā sauc Tavu mammu?, bet tas ir mazliet cits stāsts.

Gan paroļu sastādītājiem, gan `lauzējiem` lietā jāliek iztēle. Pirmie bieži vien par to aizmirst.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 LMN @ 2007.03.15 13:48

ne vienmēr paroles garums ir svarīgākais - atceramies windows drošības mehānismu, kur parole tika dalīta pa 8 simboliem :)

#2 otrais @ 2007.03.15 13:54

\m/ !!!

#3 Osy @ 2007.03.15 13:57

baac, jau atmineejaat manu draugiem.lv paroli.. :)

#4 to Mr. Nejēga @ 2007.03.15 14:28

Vis labāk ir izmantot interneta vientes, kuras piedāvā saglabāt tavu paroli un login formu!
Kā arī peidāvā passw ģenerēšanu!
Tā ir viss drošākā un labākā metode!
:D

#5 Loading @ 2007.03.15 14:35

diablo007 ir viss labākais :)

#6 artissco WWW @ 2007.03.15 14:35

grr, buus jaapamina parole :D a to jau pietiek kad vienreiz viens lohs uzlauza manu draugu profilu un salika profilaa un albuumaa stulbas bildes :D

#7 shady @ 2007.03.15 14:42

Varat paroles uzrakstīt uz līmlapiņām uz pielīmēt, piemēram, pie monitora:)
P.S. - Ja kādam ir dilema, tad varat sūtīt man - es viņas varu uzglabāt (uz cietā man ir daudz vietas). Jebkāda veida psiholoģisko, materiālo zaudējumu nenesu.

#8 StyleZ WWW @ 2007.03.15 14:42

LMN rakstīja:

ne vienmēr paroles garums ir svarīgākais - atceramies windows drošības mehānismu, kur parole tika dalīta pa 8 simboliem :)

Tieshi taa, taadeelj 8 simbolu parole biezhi vien buus droashaaka kaa 9-13 simbolu gara.

Arii tas sestdienas mezha gaajiena variants ir sameeraa viegli atshifreejams nopietniem BruteForciem, jo tie jau sen paarbauda visus variantus gan 1337 valodaa, gan vieglaakaas p0k3 un tamliidziigaas rakstiibaas.

Vieniigaa neuzminamaa parole ir pilniigi bezsakariiga, 24 simbolus gara, ar vismaz vienu (labaak triis) [SPACE] simboliem, tai ir jaaiekljauj lielie burti, jaabuut kaadam neinternacionaalam simbolam, piem. "ŗ", "`" vai "ỗ", ja iespeejams + veel protams mazajam burtam un parastajam simbolam kaa "$", "%" vai "&"
Taadu variantu neviens BF liidz pensijai neuzminees. Vieniigi pasham arii taadu atcereeties buutu sameeraa nereaali :)

Bet es domaaju, ka juus varat justies droshi - nez vai kaads, iznjemot kaiminju Janku veeleesies uzlauzt juusu draugiem.lv vai e-pasta paroli :))
Taadas lietas kaa Windows, WinRAR, kripteeshanas, WPA paroles nemin, taas elementaari "apiet"!

#9 StyleZ WWW @ 2007.03.15 14:44

shady rakstīja:

[...]Ja kādam ir dilema, tad varat sūtīt man - es viņas varu uzglabāt (uz cietā man ir daudz vietas)[...]

Un kuros DC hubos tu esi noshaareejis to cieto? :P

#10 Shadowbird WWW @ 2007.03.15 14:46

IMO laba ideja ir izmantot katrā vietā savu, kādas progas ģenerētu paroli, un turēt tās pierakstītas kaut kur. Tad visa uzmanība var tikt veltīta šīs vienas pieraksta vietas security (plašas iespējas izpausties ar fantāziju), vienlaikus pildot "stipro paroļu" un "dažādu paroļu" noteikumus.

#11 kruuu @ 2007.03.15 14:57

Kāpēc gan nedrīkst dzīvnieciņa vārdu izmantot parolēs? Man tik mīļš ir mans Hazzklertiupojs3....
;)

#12 StyleZ WWW @ 2007.03.15 15:26

#11
es tikko nomainiiju tavam draugu kontam paroli un tagad suutiishu visiem spamu!!

#13 Skval @ 2007.03.15 15:37

:DDD es ierēcu, visu var uzlaust...

#14 zvers @ 2007.03.15 15:48

"Dažkārt parole precizē resursu un pakalpojumu izmantošanas tiesību robežas, piemēram, nosaka, vai lietotājs drīkst tikai lasīt informāciju vai arī to kopēt"

Sīka piekasība.
Nju parole to nenosaka gan ar paroli tu tiec tikai identificēts, tiesības tev liedz vai dod tikai pēctam un tā pilnīgi noteikti nav parole;) Šito kāds vēl sapratīs pec principa-jo lielāka, garāka man parole oranžajā portalā, jo lielākas tiesības :D

#15 Artx__ @ 2007.03.15 15:50

Itkā jau vis bija zināms, tik jautājums ir slinkumā... Bet tā labs raksts, incantiem teikumiem :)

#16 usver @ 2007.03.15 15:57

www.paroles.lv - un par paroli lieciet sviestainas simbolu virknes, ko toch neuzminees tuvaako gadu laikaa bruutforseejot :)

jaabuut kaadam neinternacionaalam simbolam, piem. "ŗ", "`" vai "ỗ", ja iespeejams

baigi noder e-cafe, kad vajag savaa mailaa ielogoties, bet klaviere pieejama tikai krieviskaa ;)

#17 StyleZ WWW @ 2007.03.15 16:02

#16
taadeelj ju es teicu, JA IESPEEJAMS..

#18 Nitro WWW @ 2007.03.15 16:49

Anyway 100% drosha parole ir tikai tad ja taadas paroles nemaz nav. Respektiivi nav logina(nu konta) - nav ko lauzt - pat lauzeejguru neko neizdariis.;P
P.S.Lab lab beigshu offtopic..

#19 _asais WWW @ 2007.03.15 16:58

Lai no drošajām parolēm būtu jēga, vajag sargāt savu kompi no trojāņiem.

#20 cigris @ 2007.03.15 17:18

bieži vien nēsājoties pa DC Hub Useru Shāriem. bieži vien uzeju IRC logus, pat paroles.  Ieteikums protams, nevajag atstāt logus, vai citus documentus, Sharingā !

#21 bullmatari_not_logged_in @ 2007.03.15 17:22

patika kaa tas l33t5p34k uzrakstiits bij rakstaa. bet katram cilveekam savs leetspeak, tapee buutu gruuti uzmineet.

#22 =] @ 2007.03.15 18:01

šitā vienreiz draudzene bij ar paroli uz telefona aizsargājusi bildi. Pašam palika mute vaļā, kad ar pirmo reizi atbloķēju =D

#23 rumis @ 2007.03.15 18:39

Ja serverim ir normāls FW vai serveris ir normāli nokonfigurēts, tad BF var iet pī .. Es izmantoju šādu paroles veidu [burti][cipari][speciālie simboli] :P

#24 mazais_hakeris @ 2007.03.15 19:51

Mana parole datuv'ē ir "imantsimants" o_0

#25 Nitro WWW @ 2007.03.15 19:53

Anyway veiksmes faktors arii daudz ko izsaka.. ;P

#26 Mana parole nav qwertyuiop @ 2007.03.15 20:28

Johaidī, sliktajos piemēros ir minēta arī mana parole :| Jāskrien fiksi mainīt :D

#27 EsES @ 2007.03.15 20:42

4|2 |o/\\|231z() lī75|"ī|<(_) 8P\\(_)+&pH()2</-\|\/| 8ū5 6P\\ū-|-|...

#28 CrAsh @ 2007.03.15 21:04

Un kā ir ar variantu, kad izvēlas vārdu, bet raksta tastatūrā vienu burtu pa kreisi/labi
tjipa domā "parole", raksta "[stp;r"

#29 Aigarsclp WWW @ 2007.03.15 21:07

Es paroles ģenerēju ar paroļu ģeneratoru (password generator).
piemērs - nkXK59ccb5 (šeit nau iekļauti speciālie simboli bett...).

#30 NEVIENS @ 2007.03.15 21:14

Autors piemirsa minēt vēl kādu interesantu faktu - reizēm paroļu zagļi iekļauj savos sarakstos arī grūtās paroles, kuras tiek minētas kā piemēri šāda tipa rakstos. Diemžēl atrodas lietotāji, kas paņem kā paroli, piemēram, "@Ib@@Ib@n3z0r0" vai "m35-$E5tD1eNa5-Ej4m-Uz-Mezu"

#31 kirils.roaming WWW @ 2007.03.15 21:16

CrAsh rakstīja:

Un kā ir ar variantu, kad izvēlas vārdu, bet raksta tastatūrā vienu burtu pa kreisi/labi
tjipa domā "parole", raksta "[stp;r"

dictinary attack+funkcija. atkostu vienaa minuutee to [stp;r

#32 samurajs WWW @ 2007.03.15 21:22

Katrā ziņā labs raksts, noderīga infa;)

#33 kasix WWW @ 2007.03.15 21:48

hmm, bet kaa ir ar iespeeju nozagt visas paroles piemeeram no draugiem.lv[only piemers]?

un vel - vai portaala iipashnieks var uzzinaat manu paroli?

#34 kasix WWW @ 2007.03.15 22:46

nu skaidrs, katraa portaalaa vajag savu paroli.

#35 mazliet negudrs @ 2007.03.15 23:15

Viss jau it kā pareizi, bet tajā pašā laikā galīgi šķērsām.
Security eksperts Bruce Schneier ir pateicis šādus vārdus - "amateurs hack systems, professionals hack people".
Brute force uzbrukumus parolēm šodien lieto tikai pilnīgi iesācēji un duraki. Un tādi paši iesācēji un duraki pieļauj, ka pret viņu sistēmām šie uzbrukumi ir realizējami.
Līdz ar to secinām, ka šeit minētie ieteikumi ir novecojuši un praktiski nederīgi mūsdienās.
Tipiskākie uzbrukumu veidi lietotāju kontiem - trojāņi, keylogeri, helper objekti, fišings, farmings. Šajos gadījumos ir pilnīgi vienalga cik droša ir jūsu parole. Jo atbilstošāka šeit minētājiem ieteikumiem, jo vairāk čakara tā sagādā pašam userim.

#36 randall @ 2007.03.15 23:56

jebkruu paroli var uzlauzt 10 minuutees ar aatru kompi. cik tad tur ir uzgenereeet visas peec kaartas!!!

#37 m_janis @ 2007.03.16 00:04

randall: Paroli, garāku par 8 zīmēm, ja vēl būs izmantoti skaitļi un simboli, varēsi lauzt 10 gadus :D:D:D.

#38 kasix WWW @ 2007.03.16 08:07

hmmm, a jums neliekas ka pec desmit gadiem kompishi buus bish jaudiigaaki nekaa tagad? :D

#39 StyleZ WWW @ 2007.03.16 09:10

kasix rakstīja:

hmmm, a jums neliekas ka pec desmit gadiem kompishi buus bish jaudiigaaki nekaa tagad? :D

Kuru tas rausta? Ne jau no kompja aatrdarbiibas ir atkariigs uzlaushanas aatrums, bet no taa, kas njem taas paroles pretii - tavam inbox meilam BF nevar paarbaudiit 10000 parollju variantus sekundee!

mazliet negudrs @ 2007.03.15 23:15

Pret keylogeriem un fishingu nevar ciiniities shaadaa veidaa, bet shis raksts nav par to!!

#40 KakTussss @ 2007.03.16 09:59

Diezgan bezjēdzīgs pasākums ir tā paroļošana. Katrā stulbā saitiņā, forumā vai lapelē prasa paroli, lietotājvārdu utt.
Es parasti izvēlos kaut ko qwerty tipa lai vispār varētu piereģistrēties un viss. Un ja kāds grib - lai to akkauntu grauj, zog vai čakarē - nekāda reāla nauda uz tā nestāv. Un vislielākā datu drošība ir šādās lietās neglabāt neko vērtīgu - datus par sevi vai kaut ko tamlīdzīgu. Jo atkost var ja ne no paroles gala, tad dēļ gļukiem programmatūrā - nojās kāds Apači vai Windozi, un dabūs visus pārkūlos datus ar vai bez pārkūlajām parolēm.
Vienīgais kur ir vērts likt sakarīgu paroli ir savs kompis, savs rūteris un savs pārbaudītais meils, kura adresi nedod nepārbaudītiem cilvēkiem. Pārējais ir pupu mizas, un jo mazāk info iedod par sevi publiskajā telpā, jo labāk.

#41 usver @ 2007.03.16 13:01

randall rakstīja:

jebkruu paroli var uzlauzt 10 minuutees ar aatru kompi. cik tad tur ir uzgenereeet visas peec kaartas!!!

32 bytes/gab.
vari pamēģināt uztaisīt datubāzi, ģenerējot ar php md5() piem - tīri intereses pēc. vietas gan padaudz vajadzēs :)

mil-dic.txt (cracked hashes)

Îò
à
è
é
ò
ù
ÿ

re,pat daži angliski rakstošie sākuši ņemt vērā specsimbolus.

#42 didy @ 2007.03.16 14:19

Citeju:

"Vieniigaa neuzminamaa parole ir pilniigi bezsakariiga, 24 simbolus gara"

"8 simbolu parole biezhi vien buus droashaaka kaa 9-13 simbolu gara."

Jautajums, kapec 9-13 simbolu gara parole ir vieglak uzminama neka 8?
Un kadel 24 simbolu gara porele bus visdrosaka?

#43 Lycan @ 2007.03.16 15:38

buulshits viss shitas raksts
tu tik iedomaajies par cik palielinaasies aizmirsto parolju skaits nemaz nerunaajot par lapinju (ar paroleem) skaitu

#44 dfdfdf @ 2007.03.16 16:59

Normāls serveris nobanos IP jau pie kāda desmitā čeka. Vienīgā iespēja kaut ko uzlaust - izmantot servera un valodas[koda] vājības.

#45 HCK7H60VRMN7 @ 2007.03.16 20:29

randall rakstīja:

jebkruu paroli var uzlauzt 10 minuutees ar aatru kompi. cik tad tur ir uzgenereeet visas peec kaartas!!!

nu taa jau nu gan nav...  pat BAKER-5 nespeetu atkost paroli, kurā būtu japāņu simboli, kirlics un !@#$%^&*(123456789qwertyuiopasdfghjklz\xcvbnm

#46 wsx @ 2007.03.16 21:35

Kāds zin, kā var uzlauzt tās paroles, kuras stāv cookies folderī? Diezgan interesanti būtu, ja kāds man pateiks :D :D :D

#47 johans.krabs @ 2007.03.16 21:36

Vērtīgs raksts un paldies tā autoram!

#48 dfdfdf @ 2007.03.16 21:58

#54
Tur nav nekādas paroles ..

#49 Hell666` @ 2007.03.17 12:42

Kādēļ ne? Domāju, ka noteikti ir kāds saits, kurš paroli glabā cookijos... Protams, lielākā daļa tā nedara, taču teorētiski tas ir iespējams (logically unlikely)

#50 andig @ 2007.03.18 16:56

kaaa var dabut paroli ja e-pastu zinu???

#55 Janchik @ 2007.03.26 20:37

Osy rakstīja:

baac, jau atmineejaat manu draugiem.lv paroli.. :)

:D manejo ari :D

#56 wsx @ 2007.04.22 17:26

Tagad uzrakstiet savas draugiem paroles, tas tā, interes pēc, kāda ir statistika...

#57 Gremlin @ 2007.04.22 17:34

Draugiem parole: M99x4HTLjQO7l*Y9Nqaopr& tik emailu uzzini :D Jā, un visas paroles vadu iekšā tikai ar paroļu menedžeri ;)

#58 wsx @ 2007.04.22 17:37

turpiniet rakstīt, varbūt uzlauzīšu pašu galveno draugiem kodu, jāuzzina tikai logins :D :D

#59 wsx @ 2007.04.22 17:40

ā, vēl pasakiet inboxa admina paroli, kāds princips (personas vārds, qwerty vai arī kāda tel numurs...)
gribas tur iegūt vienu informāciju.

#61 NS2 @ 2007.05.11 22:31

6o0|) 1$ |_ e3-|-5|*3/-\|< ne?
-----Good is leetspeak!

#63 chekers @ 2007.08.01 12:23

vai kads zin kadu programu ar kuru var lauzt paroles

#64 Viescha WWW @ 2007.08.01 13:33

chekers rakstīja:

vai kads zin kadu programu ar kuru var lauzt paroles

vai kāds zin kādu programmu, ar kuru iestellēt smadzenes dažam labam?

#65 pile @ 2007.08.01 13:58

>>75.
njaaa... speeciigi un patiesi teikts...

#66 chekers @ 2007.08.01 15:37

ka var uzlaust draugiem.lv profilu ja zina e-pastu?
ludzu pasakiet ja kads zin.

#67 chekers @ 2007.08.01 15:39

kaaa var dabut paroli ja e-pastu zinu???

#68 chekers @ 2007.08.01 15:40

DDD es ierēcu, visu var uzlaust     ka var uzlaust ja zin e-pasta adresi?

#69 KrIItzZ @ 2007.08.01 15:48

viens vārds - KEYLOGGER
ar sho mieriigi var uzlauzt ka viens izteicas gandriz neuzlauzhamo 24 paroli. aj nu pox

#70 suka bla @ 2007.10.20 14:47

ideala parole

/|/|/-|Z@Isss@K°°?koko000OOO000>!<<.>///|>L

#71 elvijsjaunzems @ 2007.12.22 22:24

Es izmantoju savas draudzenes vārdu.

#72 zero-zone @ 2008.05.17 15:26

Vajag tikai  uz kopja dabūt TROJANU un nekādas super sarežītās paroles nepalīdzēs

#73 qwertytrewq1234567890-98765432 @ 2008.06.07 04:39

nu vo - parole k neviens nevar atminēt -
qwertytrewq1234567890-0987654321QWERTYTREWQ!@#$%^&*()(*&^%$#@!

#74 kasix WWW @ 2008.06.07 07:51

Tik garas paroles nemaz nedrīkst būt...

#75 qwertytrewq1234567890-98765432 @ 2008.06.07 11:47

Cik simbolus vien iestūķēju, tāda ar` parole

#76 e.j. WWW @ 2008.06.08 11:35

njā.... labs raksts...Bet vai nevar būt tā, ka es ielieku trīs simbolus, bet drošus simbolus? teiksim - µ3K?

#77 traxx @ 2010.07.11 11:22

1njaa, izlasot so "Security eksperts Bruce Schneier ir pateicis šādus vārdus - "amateurs hack systems, professionals hack people"", nacas saprast ka esu profesionalis bez ipasam sistemas zinasanam..
2katra zina inbox.lv paroles var lauzt ka kraks vien, ja vien tam ir laika. pameginaju joka peec- 80% epastus vareja uzlauzt pirms 5 gadiem un var uzlauzt ari tagad un var secinat ka inbox.lv ir diezgan caurumains
3 trakajiem: katra zina ja zini epastu, tad puse cela jau ir noieta, lai tiktu lidz parolei